Reklama

Reklama

Seminář

  • Švédsko Konferensen (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nesourodá parta úředníků vyrazí na zdánlivě nevinný teambuilding, který jim ale trochu pokazí vzájemné neshody. A taky krvežíznivý zabiják. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní Švédská vybíjená! Překvapení přišlo tam, kde se čekalo nejméně. O Konferenci jsem nevěděl téměř nic, takže jsem šel do filmu nepolíbený a musím říct, že po všech těch nudných a 100x viděných variací na Slasher konečně přišla satisfakce téměř po všech stránkách. Příběh pojednává o team buildingu ve švédských lesích, kde se to zkrátka zvrtne a čeká tam na ně nevítaný host. Oceňuji, že tu nemáme bandu teenagerů, ale normální dospělé lidi, už jen to je relativně vzácnost v žánru a díky tomu to na mě celé působilo dojmem, že by se to klidně mohlo stát. Je tu hromada postav na porážku ( takový bodycount jsem ve slasheru nezažil ani nepamatuji!!). Hodně se mi líbilo, že při tak velkém počtu lidí, je každá vražda originální, kreativní a zábavná ( opět klobouček dolů). Zabiják není nesmrtelný a dostává taky pěkně na frak, což je super. Líbilo se mi, že využívá prostředí ve svůj prospěch a vynalézavost se mu upřít nedá. Využije snad všechny možné myslitelné vražedné zbraně, což opět kvituji. Vraždy jsou krvavé i slušně brutální ( některé mohly být sice více, ale při tak velkém počtu se dá leccos odpustit) Vířivka se sekačkou za mne asi vede a takový šití hlavy bylo taky slušně nepříjemný!. Funguje tu také občasný černý humor, dialogy mezi postavami nejsou špatný a pochválit se musí i výborné řemeslo. Skvělá hudba, která dotváří napětí, parádní kamera a hodně zábavný Střih, který tomu všemu dává pěkný šmrnc. Nevím proč, ale trochu jsem při sledování zavzpomínal na mou oblíbenou Ledovou Smrt, která je také od Seveřanů a styl vraha i provedení vražd mi přišlo hodně podobné. Já vlastně nemám žádné výrazné výhrady, bavil jsem se skvěle ( Být to ještě větší masakr, tak jdu bez přemýšlení na plnéj). Místo v Top 10 seminář letos určitě nemine. 8/10. ()

qxkamo 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to krvák, toto sadlo ideálne vďaka zasadeniu do lesného prostredia a postavám, ktoré boli tak hlúpo divné, že boli až chutné. Update: Hneď po napísaní recenzie som si prečítal recenziu od LIVINGDEAD, ktorá to presne vystihuje:  "A jet s takovými lidmi, jako byli ve filmu, tak bych je pozabíjel sám.." ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vztahové drama šmrncnuté komedií v slasherovém kabátě ctí žánrová pravidla, na mě bylo ale zbytečně dlouhé. Nejzábavnější a nejlepší je poslední třetina, kdy už bojují o život všichni. Vrah je dle pravidel téměř nesmrtelný a přeživší postavu není těžké tipnout. Zda ale zařvou ostatní, to už odhadnout nelze. Vražd je dost, gore ovšem umírněné, a tak řadu chuťovek si musí divák jen domyslet. Že je teambuilding pěkná hovadina, ukázal už kdysi jeden z dílů Vraždy v Midsomeru. Zdejší špičkový tým je klasicky - nahoře huj a vespod fuj. Velmi dobrá kamera a skvělý střih, který napomáhá řadě vtipných momentů. Vraha jsem téměř odhalil - kousek vedle, jen mi chyběla jedna zásadní informace, což mne nakonec potěšilo. Když se v závěru začala rozjíždět pomalá kytara, úplně jsem nejdříve slyšel V stínu kapradiny od J. Kratochvílové - a ne že by sem v ten moment nesedla. Potěšily Dvořákovy Slovanské tance. Na jedno podívání dobré. 3,5* ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Kolektiv tmelený, honěný a vražděný.“ Coby OZ s dvacetiletou praxí, čili člověk od fochu, jsem spokojený a volám: „Bravo!“ Takhle má vypadat správně zorganizovaný a všem přeživším přínosný teambuilding. Vytlemené VYTMELENÉ OKÉNKO: [][] Vedoucí Ingela se povyšovala nad ostatní, proto byla povýšena. ◘ Hloubavá Anette bloumala mezi chatkami i se srpem v hlavě. ◘ Kariérista Jonas si užíval. Ambiciózní „tahoun kolektivu,“ úlisný slizoun s očima psychopata, ve vypjatých chvílích hrající přesilovku i pomocí „naked conversation“. ◘ Mé sympatie měl „uhlíř Sotis“, nelítostný managerorubec a jeho kreativní vyřizování účtů s nadnárodní korporací a jejími slouhy. ◘ Pobavilo, jak vrah podcenil faktor „nasraný důchodce“ a pak couval před rozzuřenou babčou, máchající kosou. [][] Reklamní spot trapný, ale víkendovka vydařená. Ubytování s vířivkou, švédský stůl a adrenalinový sportovní program, jízda na laně přes jezero. A kolik stehů drží Jonasovi skalp na hlavě? Silné tři. Ovšem britský způsob teambuildingu byl o medvědí chlup zábavnější. Edit: V rámci „školení Faustky“ zhlédnuto podruhé, přišívám si skalp i čtvrtým stehem. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Opäť som márne dúfal v šialenú hororovú komédiu. Zasmial som sa asi raz. Hororovej stránky bolo však pomerne dosť, tým myslím dosť vrážd a miestami celkom pekne krvavé. Postavy sú svojské začo palec hore, páčil sa mi aj koniec, kde si to s hlavným zabijakom rozdajú dvaja dôchodcovia. A áno, síce to znie vtipne, smiešne to ale skoro vôbec nebolo, čo osobne nechápem. V rámci žánru priemer a ja stále dúfam v poriadnu paľbu do tohto žánru. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama