Reklama

Reklama

O myších a lidech

  • USA Of Mice and Men (více)
TV spot

Amerika po hospodářské krizi, dva přátelé putují z farmy na farmu a hledají práci a touží si vydělat na svuj vlastní vysněný statek. George (Gary Sinise) slíbil Lennieho (John Malkovich) rodině, že se o něj postará, protože Lennie na tom není po duševní stránce nejlépe a má obrovskou slabost pro hebké věci, ale za to má obrovskou sílu a odvede práci za dva. Na nové farmě je čeká práce, přátelé i nepřátelé... (Sonnik)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (436)

lamps 

všechny recenze uživatele

Snad nejvěrnější představitelné zpracování slavného románu, které maximálně těží z excelentního hereckého obsazení. Jak slabomyslný Lennie v podání Johna Malkoviche, tak i jeho humánní ochránce Gary Sinise představují takřka ikonické filmové postavy a přestože příběh plyne pomalu, dlouho bez výrazných dramatických zvratů, díky nim a také Steinbeckovým nadčasovým myšlenkám se sleduje více než příjemně. Film by sice mohl být trochu kratší a údernější, ale to by zase zcela nevynikla ta atmosféra doby a rasového napětí, ta upřímnost a věrohodnost v práci s titulními charaktery.... Zkrátka a dobře - skvělá adaptace.... 85% ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno, poručík Dan měl pekelně těžkej život. Hrajeme hezky na jistotu. První záběr na Malkoviche a hned je jasné, kudy půjdou osudy hlavní dvojice. Většinou se filmům s mentálně zaostalými vyhýbám, protože vím jaká citová ždímačka to pro mne pak je. Počítám, že jednou přijde film, který dolije pomyslnou číši a pak mě podobné příběhy začnou zatraceně unavovat, ale Myši to nebyly. Myši fungují skvěle a první dojem byl obrovský. Snad brzy nevyprchá. A také nevím, zda jsem neudělal chybu, když jsem nejprve koukl po filmu a až za pár měsíců sáhnu po knize. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Filmová parádička s velmi uvěřitelným Gary Sinisem a především excelentním Johnem Malkovichem, který v kariéře předvedl mnohé, ale tohle je pro něj asi už nepřekonatelné. Myslím, že Sinise to kromě hereckého umění i parádně zrežíroval. Příběh je silný a chytlavý už sám o sobě, Steinbeck dokázal americké reálie tehdejší doby vykreslit ve svých knihách dobře a filmy podle jeho děl jsou vesměs povedené. A i tenhle film rozhodně stojí za podívanou. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $5,471,088Tržby Celosvetovo $8,600,000║ Tak Sinise sa pekne ukázal a natočil na prvý pohľad jednoduchý ale za to účelový film, kde herecké výkony urobia svoje penzum a film sa dá označiť ako predvoj pre Zelenú mílu. /75%/ ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Opět je jasně poznat, že film je podle rozsáhlé knižní předlohy, takže nebylo zbytí a podstatná většina děje musela být přeskákána. To zamrzí zejména ve vykreslení vztahu dvou hlavních hrdinů, který ve filmu vyznívá dost ploše a je těžké uvěřit, že by s sebou Siniseův hrdina stále vláčel toho problémového primitiva, kterým Malkovichův Lennie je. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • Pro natáčení byly vybrány lokality v Los Angeles a Santa Ynez Valley (Kalifornie). (rawboy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno