Reklama

Reklama

In a Violent Nature

  • Austrálie In a Violent Nature (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hororový slasher, který metodicky líčí záhadné vzkříšení, řádění a odplatu nemrtvého monstra v odlehlé divočině. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Konceptem se jedná o velmi originální dílo, které ale nemá divákovi moc co dalšího nabídnout. Mordů je tu totiž zoufale málo - najdeme zde spíše přehršel zádumčivých záběrů na krásnou krajinu, v níž se zabiják robotickými pohyby posouvá vpřed. Nastalé poměrně smutné situaci nepomáhají ani podivně šroubované dialogy, u nichž budete mít neutuchající dojem velmi nekvalitního hospodského přednesu. Je to vážně veliká škoda, jelikož onen koncept by si dozajista zasloužil o hodně lepší tvůrčí přístup. Tak snad příště! ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Docela dementní, i když formálně hravý slasher pro fanoušky subžánru. Šokovat se snaží nadměrnou brutalitou až bestiálních rozměrů, ale to je tak vše, co dokáže. Jakoby nevěděl, že cesta k nezapomenutelnému vyděšení diváka vede jinudy, psychologií. RPG provázení nového Jasona Voorheese těší a vzbuzuje očekávání scenáristických překvapení, ale ty se nekonají. A dialogy, které se snaží dodat “příběhu” nějaké pozadí, jsou bezradné. Vlastně jsou tu jenom dva (pokud nepočítáme ty, že se někdo jde vykadit do lesa): Tomu prvnímu á la The Fog, kdy kamera krouží kolem partičky teenagerů u ohně při vyprávění legendy, chybí atmosféru. A druhý, v autě, je zbytečně dlouhý a marně se snaží dodat prožitému násilí existenciální vysvětlení. Pozitivem v minimalistickém vyprávění zůstává pouze mírná gradace ukázaného a vysvětleného, tedy timing momentů jako první odhalení znetvořeného obličeje vraha. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

No tak co si budem. Scénář byl napsanej snad na jednom papíru. Víc toho být nemohlo. Dějově je to prostě SHIT. Je to přesně ten typ filmu kdy vám jsou všechny postavy absolutně u prdele protože o nich prakticky ani nic nevíte. Jediným pozitivem a sympatickou postavou tak zůstává obživlej killer a to za to jakou práci co se týče gore tady odvádí. Gore je tady jednoznačně nejsilnější stránkou filmu. Na druhou stranu když je děj tak SHITózní asi by si nikdo z nás milovníků gore nestěžoval za mnohem větší bodycount. Cením si ale, že jsou vraždy různorodý(každá je jiná) a jedna je vyloženě inovativní(jogínka). Další je pro změnu nasnímaná ze shora(z ptačí perspektivy). Celkem se povedl i vzhled(xicht) killera. Ikdyž v celé své kráse(zrůdnosti) se na chvíli ukáže až kolem 48minuty. Co se týče nápadu snímání killera zezadu. Chvíli je to možná fajn ale zanedlouho už to lehce otravuje a po nějaké chvíli už je to spíž na obtíž. Alespoň tak jsem to cítil já. Navíc si myslím, že film by šel o dost zkrátit protože záběrů kdy killer chodí po lese „ bez cíle " a kamera ho snímá zezadu je tam až zbytečně moc. No a v neposlední řadě rozhodně zamrzí odfláklej konec kdy jsem čekal nějaký echt gore nášup a ono je to zakončeno jen tlacháním v autě. 3hvězdy ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Konceptuálně dobrý (i ten velmi neuspokojivej konec umím v tomhle ohledu ocenit), bohužel ale není moc zábava na to koukat. Gore ujde, ale je ho málo. Čekal jsem víc, a to i když jsem si před projekcí v komentářích přečetl, že ho je málo. :D Vizuálně film vypadá pěkně, dají se z něj jednoduše vytípat pěkné obrázky plně evokující atmosféru osmdesátkových slasherů, ale v pohybu je to většinu času takové nevzrušivé, bezemoční. Když dojde na nějaký dialog, zní to, jako by ho postavy četly na besídce z papíru. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Miestami to pripomína “Piatok 13tého”, no je to komornejšie, bez akéhokoľvek hudobného doprovodu, čo vytvára takmer nulovú” atmosféru, pričom kým jeden to bude negovať, druhý v tom bude vidieť skvelý ťah režiséra, nakoľko v tom tichu krásne vyniká pukanie lesných konárikov. Z pohľadu väčšiny mordovačiek, však ide i ďaleko originálnejšie vsuvky v rámci žánru s väčšou dávkou brutality. Spočiatku sa to tu hýbalo vo vysokých číslach, aby to následne padlo do priemeru. To už je proste taká “klasika” od tých, čo nemajú až také skúsenosti, no celkom ma prekvapujú hodnotenia tých, ktorých vnímam ako znalcov v rámci oboru. Toto je určite hodné docenenia, keďže sa určite nejedná o podpriemernú kvalitu prevedenia bez patričnej dávky násilia, ktorá sa od takéhoto subžánru ako je “slasher” proste očakáva. Medzi 3-štyri, pričom k štvrtej ma jednoznačne “dokopala” nesmierne originálna scéna s “gymnastkou”, ktorá doslova a do písmena nazrela do svojho vnútra 😊 i keď jedným dychom musím dodať, že záver je trestuhodne márny. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Pôvodne hral monster mana niekto iný, Chris Nash vysvetlil: "Urobili sme štyri týždne natáčania na úplne inom mieste s iným hlavným predstaviteľom, ktorý týždeň a pol po produkcii podľahol zdravotným problémom, takže sme museli nahradiť nášho hlavného herca „monster mana. Celý film je v kostýme, tak som si myslel, že ak nájdeme niekoho rovnakej veľkosti, zhruba rovnakej postavy, dotočíme to podľa pôvodného plánu. Je tu ale veľa dôležitých vecí, čo sa týka prejavu, chôdze a hmotnosti, a tak aj to bol jeden z dôvodov, prečo sme film pretáčali odznova." (Arsenal83)
  • Natáčanie sa pôvodne uskutočnilo v oblasti Kawartha Lakes v centrálnom Ontáriu v Kanade v roku 2021, lenže Chris Nash dostal neskôr pocit, že toto miesto "nebije na tú správnu notu". Film bol nakoniec natočený v Algoma District, Ontario, blízko Sault Ste. Marie. Nash potvrdil, že sa pretočilo asi 70% materiálu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama