Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mistr bojových umění, bývalý příslušník speciálních jednotek a skvělý kuchař Casey Ryback se na nádraží setká se svou neteří Sarah a společně nastoupí do luxusního vlaku Grand Continental. Ten krátce po odjezdu přepadne komando zabijáků, vedených geniálním vynálezcem Travisem. Zavraždí strojvůdce i další personál, cestující vezmou jako rukojmí a zřídí ve vlaku řídicí centrum, s jehož pomocí se zmocní smrtonosné satelitní zbraně, kterou kdysi Travis vymyslel. Hrozí, že srovná Washington se zemí, pokud mu vláda nevyplatí miliardu dolarů. Protože se vlak pohybuje, nedokáže armáda únosce zaměřit, a tak je opět jedinou šancí pro miliony lidí kuchař, kterému se podařilo uniknout ze spárů teroristů. Když Ryback zjistí, co je ve hře, pustí se s pomocí černého kuchaře Bobbyho neohroženě do boje. Jenže pak se štěstí začne obracet. Odpočítávání začalo a Ryback má poslední šanci, jak zabránit krveprolití. (TV Nova)

(více)

Recenze (294)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

„Kdo je k.u.r.v.a Casey Ryback?“ Zřejmě nejlepší role, jakou kdy Steven měl. I tohle pokračování mě docela uspokojilo, přestože se mi první díl líbil o něco víc. Možná to bylo tím, že zde přibylo víc zbytečných keců, ale i tak si po akční stránce nemám na co stěžovat. Každopádně dnes už nikdo nezapře tomuto akčnímu hrdinovi, že v kuchyni je skutečně nejlepší a cítí se tam jako ryba ve vodě. Koneckonců to jde na něm dnes už i vidět! 60% ()

MM11 

všechny recenze uživatele

V době distribuce druhého "Přepadení" se muselo jednat o mírnou dezintegraci tradičního modelu postavy Seagala, ale dnes by jsme se mistrovi aikida klaněli. Originalita je tentokrát ještě slabší a hlavní záporák navíc nebetičně minul cíl, přesto samotné akce si užijete relativně dost. Nejen to, kilo a gram k tomu výborných hlášek filmu vytvářejí perfektní atmosféru. Proto pokud nechce Seagal aby se jeho jméno spojovalo výhradně s vtipy na jeho osobu měl by Caseyho Rybacka zatáhnout ještě do jedné akce. Horší než jeho ostatní pozdní počiny to snad nebude, jen ať už nehledá zvěř a nebrojí proti jaderné zkáze... ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Teroristo, necestuj tým vlakom, budeš zláman, ani nevieš ako… Nabízí se napsat, že Caseymu už raší brada number two (zřejmě důsledek kompletního vyjedení spižírny na USS Missouri) a jeho představitel má obličejovou mimiku ústředního nocležníka z mauzolea na Rudém náměstí, ale nemohu. Vždyť já viděl asi tak 12x víc filmů se Seagalem, než těch od Franca Zeffirelliho! Mám Tě rád, Stevene! Liposukcím navzdory.. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Až se zase bude sestavovat seznam pokračování, která jsou lepší než původní film, nesmí na něm chybět Přepadení 2. Seagalovi to ve vláčku sluší o hvězdičku (a půl) víc než na lodi, protože vlak řítící se po kolejích je už z principu daleko dynamičtější záležitost, zvlášť když ho popohání Poledourisova hudba. Také je tu víc sexy koček, i když několik jich neskončí dobře. Ke dvěma snesitelným seagalovkám (Glimmer Man a Lovec policajtů) přidávám tímto třetí...a asi jedinou, kterou bych si zvládl zopakovat. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Dost možná nejlepší Seagalovka. Skvělá akce, brutální chvaty, fantastická hudba a velice dobré triky. Navíc závěrečná scéna na válečném hřbitově je velmi ikonická. Když tam ten borec Casey Ryback stojí v nablýskané bílé uniformě se svou neteří nad hrobem jejího otce, vždy mě napadne, že to vlastně Seagala vydíme v posledním dobrém záběru, v posledním dobrém filmu. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (15)

  • V závěrečné bojové scéně "na nože" mezi Rybackem (Steven Seagal) a Marcusem Pennem (Everett McGill) byly použity nože Gerber Mark II, se kterým bojoval Travis, a Mad Dog ATAK, který použil Ryback. (Dragoni)
  • Pri skúškach spôsobili iskry z lokomotívy požiar pozdĺž železničnej trate. Pred natáčaním preto musela byť lokomotíva upravená. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama