Reklama

Reklama

Danny Roman je jedním z nejlepších policejních vyjednavačů. Je obviněn z vraždy svého partnera. Ze zoufalství vezme jako rukojmí členy policejního sboru, a snaží se tak odhalit skutečného vraha. Chris Sabian, další z předních vyjednavačů chicagské policie, se pokouší dostat Romanovi pod kůži, manipulovat s jeho city, uklidnit situaci a osvobodit rukojmí. Ten však tuto strategii dobře zná – sám ji používal. Celé město napjatě vyčkává a vyjednávání začíná... (TV Nova)

(více)

Recenze (459)

matestlust 

všechny recenze uživatele

Divím se a kaju zároveň, že mi tak dlouho unikal takhle skvělý kousek. Naprosto precizní thriller, nervy drásající atmosféra, opět bezchybný Samuel...V devadesátých letech vznikalo mnoho skvělých subžánrovek tohoto tipu a já, bezprostředně po shlédnutí, nemůžu přijít na moc jmen, minimálně stejně kvalitních jako je tento. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Gray natočil velice zdařilé akční drama / thriller, které diváky dokáže zaujmout jak slušným dějem (ve kterém nechybí psychologické pasáže okořeněné akčním nábojem), tak i vhodně zvoleným hereckým obsazením a především dobře propracovanými postavami. Během té dlouhé stopáže nezbyl skoro žádný prostor pro nudu – což připočítávám k dobru. Film jsem viděl již několikrát a nikdy neomrzí! 70% ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Pokus o chytrej a napínavej thriller, kterej ovšem ve svý první ambici nevychází úplně tak, jak by si tvůrci asi přáli. Zápletka není příliš dobře rozvedená a způsob, jak se Jackson změní z vyjednavače na držitele rukojmí zavání několika oslími můstky. Na druhou stranu je to docela zábavný a Kevin Spacey (zvláště jeho úvodní domácí scéna je pěkná) posouvá film hodně nahoru. Celkem příjemná oddechovka, u které ale moc nemrazí v porovnání třeba s Telefonní budkou. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Snad mě moji oblíbení (vzhledem k jejich sborovému nadšení a hodnocení v oblacích) nesejmou a křivě neobviní , ale Vyjebávač, je snůškou neskutečných, nelogických a neuvěřitelně blbých praklišáren, že to snad nikdo nemohl myslet vážně ani vzdáleně. Nic na tom nezmění ani můj úplně nejvíc největší kámoš z černé čtvrti SLJ a chválení, jindy bezchybného Spaceyho, mně přijde poněkud tristní a spíše jako síla setrvačnosti. Jeho vševědoucího Sabiana mám chuť usmrtit již při pátém zazvonění telefonu a "psychologická hra" dvou profesionálních, vyjebávacích guru a jejich geniálních mozků ( škleb a vyprsknutí), je opravdu moc i na blba mých rozměrů. Pánbůhzaplať, že to ti kluci tak nějak zmáknou, k neuvěření. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Poctivý thriller nepřinášející nic originálního, avšak napětí ano - což je přesně důvod, proč se na tenhle film podívat. Vědomí, že v určitých chvílích nelze věřit téměř nikomu a že mezi kamarády a spolupracovníky jsou svině, nenechává člověka v klidu. Kolikrát se tohle odehrává okolo nás? Bezmocnost, kdy jste nevinní, ale zoufale musíte své okolí o tom přesvědčit. Skvělé herecké duo s vydařeným dabingem. V poslední čtvrtině filmu jde o život... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Když už je jasné, že Danny Roman (Samuel L. Jackson) unikl z budovy, místní velitel Beck (David Morse) si bere v případu velení od FBI, protože kompetence FBI se vztahuji na budovu a nikoliv na prostor vně. Následně ovšem zastavují na ulici ve vozidle Chrise Sabiana (Kevin Spacey) členové FBI. (Jedza)
  • Nočné davové scény pred mrakodrapom sa natáčali dve po sebe idúce noci v septembri 1997, približne od 17:00 do 7:00 hod. Kvôli studenému dažďu a vetru mnoho komparzistov počas noci odišlo alebo si vytvorili antagonistické vzťahy s asistentmi produkcie. Keď natáčanie v noci skončilo, len malé percento zostávajúcich komparzistov si reálne prevzali svoje poukážky na jedlo ako odmenu a väčšina utekala čo najskôr domov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama