Reklama

Reklama

VOD (1)

Danny Roman je jedním z nejlepších policejních vyjednavačů. Je obviněn z vraždy svého partnera. Ze zoufalství vezme jako rukojmí členy policejního sboru, a snaží se tak odhalit skutečného vraha. Chris Sabian, další z předních vyjednavačů chicagské policie, se pokouší dostat Romanovi pod kůži, manipulovat s jeho city, uklidnit situaci a osvobodit rukojmí. Ten však tuto strategii dobře zná – sám ji používal. Celé město napjatě vyčkává a vyjednávání začíná... (TV Nova)

(více)

Recenze (459)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Vyjednavač je solidní krimi thriller se zábavnou zápletkou a několika dobrými zvraty v ději. Celý film stojí na kvalitních výkonech Samuela L. Jacksona a Kevina Spaceyho. Diváka potěší jak zpracování, tak hudba, která dovede dobře podbarvit dané scény. Na škodu je pouze přemrštěná délka, ale vzhledem k tomu, že se neustále něco děje, dá se to přežít. Na plnbý počet to u mě není, ale na sympatické čtyři hvězdy ano. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

I lehké žánry mají své události. V tomto případě nevídaný souboj o život v nemilosrdném boji s nejbližšími přáteli-bestiemi, jimž je v takovém případě kdokoliv, vybavený slušností a lidstvím, vydán na milost i nemilost. Rozhodování spíše v minutách než v hodinách, zvraty spíše ve vteřinách než v minutách. A - to je nutno zdůraznit - ve filmu zásluhou "černobílého" okamžiku vznikají v tomto žánru výjimečně zárodky a někdy i víc než zárodky celistvých charakterů a osobností; ne schémat, ale živých lidí. Hodnotím-li žánr, nemohu nevzdat v takovém případě nejvyšší úctu i hodnocení. ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

V 90 rokoch prekvitá všestranná kinematografia u Samuela L.Jacksona,ktorý si zahral policajného vyjednávača na obidvoch stranách barikády,jednak ako policajt versus zločinec,ktorému preskočilo v hlave a potom opačne ako predchádzajúci prípad,keď mu chcú našiť vraždu kolegu,tak sa rozhodne urobiť radikálny rez a zabarikáduje sa v mrakodrape a vyžaduje komunikovať s Chrisom Sabianom,ktorý má skúsenosti s vyjednávaním...Urobí čokoľvek,aby očistil svoje meno,ale polícia si myslí,že zlikvidovať ho bude najlepšie riešenie...Musí mať oči na stopkách a používanie praktík špeciálnych jednotiek dobre pozná,a tak vie presne,čo má robiť,ale najmä,kde má byť. Intenzívne dvojhodinové predstavenie perfektných hercov,kde k nemu dopĺňam KEVINA SPACEYHO,ktorý si pripísal na konto postavu,ktorá mu pomôže v krajnosti! Okrem hercov taktiež výborná kamera kameramana TITANICU RUSSELA CARPENTERA,alebo svižný scenár Jamesa DeMonaca,ktorý sa mi páči ako uchopil látku na režijnom poste THE PURGE. Začínal ako scenárista,a to je v tomto prípade chválitebný štart! Film isto odporúčam fanúšikom obidvoch hercov,ale aj milovníkom akcie bez vizuálnych efektov si to užijete dosýta,a predsa ich tu zopár JE,ale neškodí to zdraviu! ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

V rámci americké hrdinské akce poměrně uvěřitelné dílo - minimálně co se dějové stavby týče. Spousta sympatických herců ve svých typicky chlapských rolích (Morse, Spacey, Jackson, Walsh apod.) doplňují dobrou akční story se solidním spádem a typicky atraktivním hlavním tahounem - správňákem falešně obvyněným. Velmi zajímavě je podaná práce vyjednavačů. Mezi Jacksonem a Spaceym to jiskří skvěle. Nechybí scény, kterým člověk tak úplně nevěří a které jsou do snímku našrobouvány násilím, ale jinak je to solidní akční jízda. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých kvalitnejších krimi thrilerov 90. rokov, ktorý ma držal v napätí celých 140 minút a chvíľami som ani nedýchala. Samuel L. Jackson hrá, čo mu sily stačia a Kevin Spacey mu výborne sekunduje. Kto má rád scenáre z prostredia sprenevery alebo korupčného diania na polícii alebo v iných sférach vyšších kruhov, nemal by byť sklamaný. Škoda, že sa dnes už netočia filmy, ktoré by boli tak vzrušujúco napínavé a ktoré by nás nechali tápať v očakávaní, čo sa stane s dobrou - v tomto prípade štvanou - postavou... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Příslušníci zásahové jednotky policie mají na vestách oznáčení HBT – Hostage, Barricade, Terrorism. Jednalo se o jednotku podobnou oddílům S.W.A.T., nicméně tato již byla zrušena a Chicago PD má vlastní oddíly S.W.A.T. (JohnSmith)
  • Film sa natáčal v Chicagu (Illinois, USA), Long Beach, Los Angeles (Kalifornia, USA) a Iver Heath (Anglicko, Veľká Británia). Natáčanie filmu sa začalo 1. septembra a skončilo 25. novembra 1997. (Arsenal83)
  • Pôvodný koniec zahŕňal mexickú patovú situáciu so stopäťdesiatimi policajtmi mieriacimi zbraňami na protagonistov na železničnej stanici. Kevin Spacey namietal proti tomuto koncu, pretože mal pocit, že také verzie boli sfilmované už mnohokrát predtým, a tak to prepísali. (Arsenal83)

Reklama

Reklama