Reklama

Reklama

Halloween: Prokletí Michaela Myerse

  • Česko Halloween (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Michael Myers je zpět, aby dokončil svou práci! Je jen na odvaze obyvatel jeho rodného města, zda se ho podaří zastavit. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Pětka byla ucházející, se stále nadupaným doktorem Loomisem, ale pokazil jí podivný význam konec se snahou přesměrovat vysvětlení Myerse někam jinam. A právě tohoto úkolu se zhošťuje šestka, s pofidérním společenstvím druidů, jen tak na začátku směšně zlikvidují postavu Jamie hranou jinou herečkou a pak se vrhnou do krvavé lázně s unaveným Loomisem a naprosto pitomým dějem. Smutné, smutné. Donald Pleasance to měl s hrdostí zabalit po svém výborném výkonu v pětce. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Michael Myers se ještě v polovině devadesátých let vrátil v celkem zdařilé hororové jízdě, ale bylo jasné, že je to jeho labutí song. Dostal se do nepřízně fanoušků a tak se čekalo na nějaký restart série, který přišel až o mnoho let později. Černošský režisér a příležitostný herec Joe Chappelle je spíše režisér televizních nebo v té době vhs parametrů,ale s horory má nemalé zkušenosti. Film jako standardní horůrek svá kritéria splnil. Nenudil, nějaká invence je sice sporná, ale Myers to neřeší. Tedy vcelku uspokojivé a současně na dnešní horory málo atraktivní. Klady: tahle série se dá točit pořád a neskončí to fiaskem, dynamika děje, znepokojivá atmosféra, adekvátní obsazení, skalní hororista si to užije. Zápory: už to má až příliš béčkové atributy, levný "video" vizuál, nízká atraktivnost, slabší budování napětí, omletost příběhu, příliš zaměnitelné, málo propracované vraždy. Mé hodnocení: 60% ()

Reklama

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Šestý díl Halloweenu se mi líbil nejmíň z celý série, fakt tohle už byla slabota. Je to zároveň poslední díl ve kterém se objeví Donald Pleasence jako doktor Loomis. Opět si v tomhle dílu jako ve čtyřce zahrál Michaela Myerse herec George P. Wilbur. Je tam už málo vražd a má to celkově takovou nudnou atmosféru, nový postavy nezajímavý. Gore tam nějaký je ale je toho málo, ale zas úplně špatně udělaný neni. Každopádně tenhle díl je největší sračka z celý série co se týče postavy Michaela Myerse, trojku k tomu vůbec nepočítám, to bylo o něčem jinym. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Padající listí nám napovídá, že přišel podzim a s ním i tajemný svátek Halloween, svátek , který má své kořeny v keltské mytologii. Je to noc plná magie. S příchodem tohoto svátku nabývá Michaelova touha po zabíjení největší intenzity. Chladnokrevná mašina na zabíjení se nám opět vrátila. Tvůrci se rozhodli keltskou mytologii využít a postavili na ní tento příběh. Chtěli Halloween oživit. Mě se toto oživení zrovna moc nezamlouvá. Neměli sem Kelty vůbec zaplétat. Tajemná sekta tu posobí jako pěst na oko. Tenhle film je prokletí už samo o sobě, tak proč proklínat Michaela. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Michael je z policajnej stanice spolu s Jamie unesený kultom tŕňa ku ktorému patrí ten záhadný muž z H5. Tu je donútený k znásilneniu Jamie a začiatok H6 sleduje príchod Michaelovho potomka na svet a jeho útek v Jamienom náručí. Michael sa opäť vydáva na svoju krvavú cestu... PRODUCERS CUT je príjemne atmosférický a zďaleka najmysterióznejší zo všetkých dielov s MM, tu však odsunutým do úzadia. Originálna KINOVERZIA má úplne iný záver - akčnejší, každá vražda je podaná oveľa ale oveľa drsnejšie a často krát aj úplne inak a v závere sa doslova strhne vyvražďovacie inferno, ale zároveň je celkove inak zostrihaná na úkor atmosféry a jej vyznenie pôsobí omnoho ale omnoho zmetenejšie. Napríklad vôbec nie je spomenuté že Dr. Loomis bol na plastike vďaka čomu už nemá žiadnu jazvu a to je len jedna z rady dôležitých drobností ktoré totálne degradovali snímok. Nie je preto vôbec prekvapujúce že táto línia tu končí. Predsa len MM členom nejakého kultu je samé o sebe riadne pritiahnuté za vlasy. Donald Pleasance tu viditeľne hrá na konci životných síl no predsa lepšie ako v H5 a nebiť kino verzii, ktorá patrí hlavne Michaelu Myersovi, tá producentská by mu bola zďaleka lepším pomníkom. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (23)

  • Pracovní název byl "Halloween 666: The Origin of Michael Myers". V Americe můžeme vidět i název “Hall6ween". (Stocki)

Reklama

Reklama