Reklama

Reklama

Michael Myers při převozu do márnice po autonehodě pohřebního auta ožije a po roce, kdy se skrývá v polích coby bezdomovec, se na Halloween opět vrací do ospalé venkovské díry, Haddonfieldu, kde kdysi žil se svou rodinou, než ji jako desetileté dítě vyvraždil. Michael je nutkán představou své psychopatické matky a svého dětského já k tomu, aby našel svou sestru Laurie, zabil ji, a tak ji přivedl ke své podivné rodince, zřejmě do pekla. Michael tedy vyrazí do městečka a cestou vraždí každého, kdo mu přijde pod ruku. Myersovi však nestačí své oběti zabít, on je musí utlouct, ubodat, rozmlátit na kaši, a tak dále. Postupně se Myers dostává blíž a blíž ke své sestře, která zatím díky nenažranému a hloupému psychiatrovi Loomisovi  a jeho knize zjišťuje, že je příbuznou největšího psychopatického vraha v dějinách USA. Nakonec Myers Laurie unese opět do jejich starého domu, když ji předtím zase zmasakruje její kamarádky... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (400)

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Co to do píči bylo?! První remake ještě překvapivě nebyl vůbec špatnej, ale tohle je naprostá katastrofa a totální urážka. Od začátku jsem tu nepobíral jak může sérii Haloween někdo takhle zprasit, ale fakt se jim to povedlo. tenhle film mě neskutečně nasral. Tohle si můj oblíbený masový vrah rozhodně nazasloužil.0% ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Zombieho snaha dodať postave Michaela Myersa ďaľší rozmer nie je až tak márna a odklon od pôvodnej mytológie môže brať ako negatívum len divák, ktorý si nutne zakladá na tom, aby v remaku dostal presne to isté. Lenže bezdejovosť, ešte nezmyselnejšie dialógy ako ako minule a tentokrát už definitívne neznesiteľná Laurie Strode v podaní Scout Taylor-Compton, kazia akékoľvek dobré dojmy. V konečnom dôsledku teda remake kedysi slávnej série vyšiel rovnako nanivoč ako snaha o umelé naťahovanie príbehu vo Vzkriesení. 30% ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Rob Zombie pojal reboot Halloweenskej série svojským štýlom, ktorý samozrejme nemusí sadnúť každému. Každopádne je v tomto filme viac než sa na prvý pohľad môže zdať a mne sa dokonca pozdával lepšie ako jeho predchodca z r.2007. Zombie ide inou cestou a sústredí sa viac na osobu samotného Michaela Myersa, ako to ukázal už aj v prvom dieli. Je to atmosférické, strašidelné, vizuálne zaujímavé a predovšetkým iné než pôvodné diely. U nových divákov to zrejme bude iba otázka vkusu a u fanúšikov pôvodného Halloweenu zase otázka toho, či sú ochotní pristúpiť na niečo nové, čo do Halloweenu možno doteraz nepasovalo. Doporučujem pozerať dlhšiu; Director´s Cut verziu, ktorá sa podarila o kus lepšie než zostrih, ktorý putoval do kín. ()

Psema odpad!

všechny recenze uživatele

Nechutný flusanec do ksichtu Michaela Myerse, jeho fanoušků a všech milovníků dobrých filmů. Zombie naprosto rezignoval na cokoliv, co by mělo něco společného s Carpenterem, a předkládá neatmosférickou šlichtu s desítkami no-name mrtvol, tunami odhalených ňader a hrstkou naprosto zmatených herců, kteří museli mít už při čtení scénáře ze Zombieho představ hlavu v kýblu. Z Laurie je ukřičená kravka, Loomise sobecký idiot a zjevování "bílé paní" bych okamžitě zařadil do kategorie největší WTF roku! A za ten závěr by si Zombie zasloužil postavit ke stěně a vykuchat od skutečného Michaela. Ne od té vlasaté kreatury, kterou si vysnil a která nemá s chladnokrevným a zlem prolezlým likvidátorem společného vůbec nic. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(30%) Pokračování solidního remaku z r.2007. No, máme tu po pouhých 2 letech další Halloween. Po skončení tohoto dílka jsem měl v hlavě guláš. Bohužel, většinou krom smíšených pocitů, převládaly ty horší dojmy. Celé to bylo takové moc překombinované, tvůrci se snažili vytvořit zcela něco odlišného, což se dá chválit, ale ne za předpokladu, že to nebude vůbec fungovat. Nápad s bílou paní a koněm – to mi přišlo fakt debilní. I to nesmyslné a nelogické spojení do mysli postavy Laurii Strodeové a i to co se s ní ve finále stalo. Ještě tak ta 1/3 filmu byla opravdu solidní a brutální. Jenže pak nastane velmi hloupý zvrat a do konce filmu se už nudím a nevěřícně kroutím hlavou co má tohle všechno znamenat. Samozřejmě se tu neustále něco děje, Myers tu stále brutálně vraždí, někdy mi to přišlo až nechutné, ale to kritizovat nemůžu, aspoň nějaké ty vraždy mě bavily. Dalším problémem bylo, že Myers vraždil i spoustu obětí, které neměli s příběhem a ostatními souvisejícími postavami nic společného. Myers vizuálem vypadá už trochu jinak a i při zabíjení začíná řvát a bodat nožem jak kdyby se posral. A k tomu postava Strodeové je mi zde strašně nesympatická. Stejně tak jako Loomis, který by si zde zasloužil pořádně proplesknout. Úplné finále je takové divné. I tu vymizela klasická Halloweenská hudba pokud nepočítám závěrečné titulky. No, původně jsem chtěl dát jen 1*, ale musím tak nějak smýšlet objektivně, ta 1/3 byla opravdu vydařená + sem tam se nějaké ty dobré vraždy najdou, nějaký ten nápad a pokus o změnu děje se ale bohužel nedá moc ocenit. Takže s vypětím všech sil dávám tentokrát z milosti druhou a nejslabší možnou hvězdici. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (22)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 54. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Reklama

Reklama