Reklama

Reklama

Pátek třináctého

  • USA Friday the 13th (více)
Trailer 1

Vítejte zpátky v Crystal Lake v tomto mrazivém přepracování kultovního hororu Pátek třináctého. Clay Miller se ve snaze najít svou ztracenou sestru vydává do tajuplných lesů v okolí legendárního jezera Crystal Lake, kde pod tlejícími stromy narazí na zchátralé zbytky starého obydlí. A to není jediné, co vyčkává ukryto v hustém lese. I přes varování policie a místních usedlíků Clay sleduje těch pár stop, které má, s pomocí mladé dívky Jenny, co sem přijala s partou kamarádů ze školy strávit divoký víkend. Všichni zde ale najdou víc, než vůbec chtěli. Netuší, že vstoupili do rajónu jedné z nejhrůznějších postav americké filmové historie – děsivého zabijáka vyzbrojeného mačetou, který v Crystal Lake loví nevinné … Jasona Voorheese. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (683)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Je celkem škoda, co provedli Jasonovi, když ho převlékali do moderního kabátu...asi holt vrah, který řeší všechno s klidem dneska není moc cool. Takže Jason nám tu běhá a nedivil bych se, kdyby byl pod maskou nějaký zkušený parkourista...navíc to podzemí? Proboha... Navíc i bodycount není kdovíjak vysoký (sice ctí název filmu, ale my chceme více mrtvol!), na druhou stranu tu alespoň stříká krev a vypouštějí kozy :) Ovšem v případě různých úmrtí se mohli trochu více odvázat...opakuje se tu totiž skoro neustále jeden otravný pattern. NIcméně, pokud mám Pátek přirovnat k Valentýnu, tak tu máme jasného vítěze. Navíc jsem byl v tomto případě po dlouhé době v kině sám, takže se dostavil ten pravý filmový zážitek :D ()

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

Fakt, že Michael Bay z pozice producenta przní jednu hororovou klasiku za druhou, mi vadí ze všeho nejméně. Nejvíc mě vytáčí to, že tak koná skrze ruce režiséra, kterému by kdokoliv soudnější nesvěřil ani reklamu na německý prací prášek. Nispel absolutně netuší, co znamená pojem ‚světlo‘, že mezi postavami musí být alespoň jeden sympaťák a že i když jsou klišé slasherů dávno obehraná, je dobré ctít atmosféru, žánrová pravidla a hlavně bavit. A on neumí ani jedno. Pouze rutinně vrší jeden obrázek tekoucí krve za druhým, občas proložený záběrem na kozy a chvilkovými záchvěvy nadsázky a promyšleného vtipu. Já se ale spíš zachvěl pokaždé, když mi pohled na hodiny připomněl, jak moc dlouho do konce ještě zbývá. Ale děcka se k sobě v kině určitě choulila, to zas jo. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Lepší tři aneb hodně velké překvapení. Téměř neodolám nutkání zvýšit hodnocení o jeden stupínek, neboť v kině mne čekala parádní vyvražďovačka od začátku do konce. Asi se začnu více věnovat hororům... Tak teď ale ty zápory. Již skoro klasický znak většiny žánrově podobných snímků je totální dementnost všech zůčastněných postav, a nový Jason není výjimkou. Jeden příklad za všechny: vidím chlápka s mrtvolou, jak si to šine k rozpadlému domu - jdu za ním! To asi ne. Občas by tedy neuškodilo (jak psal imf) použít v podobných filmech mozek, že, pane scénáristo? To je ale jediná - bohužel velká - výtka tohoto nového remaku, žádné další katastrofální chyby mne nenapadají. Bylo to svižné, řádně brutální, efektní, a mělo to super začátek, který mi dokonce připoměl Hory mají oči. Moc se mi to líbilo, takže jak říkám, příště to možná bude na čtyři. A mimochodem, asi už jsem mimo lajnu, aneb to se snad v každých nových hororech vyskytuje TAKOVÉ množství sexuálních scén s extrémně dlouhými záběry na poprsí vnadných skoromodelek? Vypadá to, jako by režisér do filmu záměrně "dával" i něco pro pány, kteří na podobné snímky chodí hlavně se svými (a kvůli nim) dívčinami. Takže: díky rejžo. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Za oceánem jsou doslova posedlí remaky, recyklují každou trochu úspěšnou látku, ale slova jako funkčnost a originalita hlavouni producentských studií neznají. Nebo nechtějí znát. Prachy, prachy, prachy. A klepat strachy se nemůže už ani dvanáctileté děcko. Za leccos může Marcus Nispel, který před lety ještě možná potěšil hororového fanouška jiným remakem (Texaský masakr motorovou pilou s Jessicou Biel), ale pro tentokrát zkazil na co sáhl a zasloužil se o dosti umělé vykreslení jedné hororové legendy. Banda teenagerů přijíždí v rytmu zlatavých kamerových filtrů za radovánkami na místo zvané Crystal Lake. Znalci už začínají tušit, že se brzy stanou kořistí jistého Jasona v oprýskané masce hokejového brankáře a s mačetou v ruce – jedna z ženštin ovšem díky podobě na čahounovu matku přežije. Takže máme důvod se seznámit s budoucím masem na porážku, včetně jednoho modela, který hledá právě ztracenou sestru (ta je mezitím už půl druhého měsíce uvězněna u Jasona „doma“ a tu a tam jí zřejmě chodí navštěvovat manikérka:-). Nová skupinka výletníků je prakticky totožná, jen dívčiny ukazují ňadra v častějších intervalech a mužská část zase hloupěji jedná. A nechybí hulící Asiat a hulící Černoch. Jak jinak.. Každopádně se tak i tak stávají milým zpestřením Jasonových běžných dní, bohužel si neodpustí šustící dialogy a dementní sexuální narážky. Hororová klasika z osmdesátých let nastřádala úctyhodných deset filmů a jeden crossover (vtipný masakr s jiným ranařem – Freddym Kruegerem), nikdy však nepatřila mezi nějakou vychytralou sérii!! Prakticky variovala to samé dokola, takže se pozornost ubírala spíše na 1) atmosféru a 2) stylovost postavy Jasona Voorheese. Jenže obé tady chybí. (Ne)utopený Jason Voorhees stále miluje vřískající mládež všeho druhu, jenže v Nispelově provedení nebudí respekt, se svými oběťmi se vypořádává během několika vteřin a veskrze stejným předvídatelným způsobem. Všechno bez přidané hodnoty (snad jen spacák nad táborovým ohněm potěší). Je tu ale jedna zásadní novinka – ústřední hrdlořez se umí teleportovat. Vždy je o krok napřed, tu je před domem, záhy za domem, pak na střeše – neuvěřitelné:-) Chybí i morbidní humor, naopak si divák klepe na čelo nejasnými partnerskými vazbami a jednáním mládeže jako ze zvláštní školy. Inu, časy se mění!! Velmi bolestivá podívaná.. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

ROK 2009 Byl silný, co se týče HORORŮ.. A tohle trošku zaostává .. Je to taková ta Správná Tuctová Vyvraždovačka! Kozy Byli, Sex Byl,Modelky, modelové FAJN, Jason SUPER... Ale GORE mě už bohužél nedokázalo zaujmout.. nic nového, nic zázračného, 50000x ohraného a pro mně už i otravného .. A jak tak koukám, na tenhle film se téměř zapomnělo ! Průměr !:) ()

Galerie (55)

Zajímavosti (28)

  • Jared Padalecki mohl hrát Jasona Voorheese, ale nakonec si zahraje "jen" muže hledajícího svou sestru. (Dines)

Související novinky

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Raimi a horory pro celou rodinu

Raimi a horory pro celou rodinu

05.10.2009

Podivnou novou divizi vytvořil Sam Raimi v rámci své na horory zaměřené produkční společnosti Ghost House Pictures. Pod hlavičkou Spooky Pictures prý budou vznikat „thrillery pro celou rodinu“.… (více)

Conan je v haj*lu

Conan je v haj*lu

13.06.2009

Omluvte to přímočaré vyjádření osobních pocitů, ale slušněji už to napsat nedokážu (zvažoval jsem i mnohem ostřejší verze). Že se schyluje k natáčení nového filmu o barbaru Conanovi (spíš než o… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Reklama

Reklama