Reklama

Reklama

Halloween patří mezi nejoblíbenější americké svátky, zejména mezi mládeží, pro které je jedinečnou příležitostí pořádně se vyřádit. Do noci září rozšklebené obličeje z vydlabaných dýní, ulice se hemží stovkami masek duchů, čertů, mrtvol a různých příšer. V zatemnělých místnostech se vyprávějí děsivé příhody. Atmosféra, v níž se mísí neklid a radost, jako by přímo vybízela k dalšímu děsivému příběhu. Opět je tu Halloween, předvečer svátku všech mrtvých, opět se chystá řada taškařic a mladí si chystají děsivé masky. Děsivou masku si chystá i Michael Myers. Psychopatický vrah, který uprchl z psychiatrické léčebny, aby rozpoutal o halloweenovské noci v městečku Haddonfield děsivou noční můru. Začíná další děsivá noc, a to zejména pro sympatickou Lauru, kterou se Michael pokouší zabít stejně jako v prvním díle. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Dvojka jako by okamžitě navazovala na první díl a díky kvalitě ve všech ohledech tak tvoří alespoň pro mne první dva filmy ucelený "dvojfilm" ... Dvojka je již tradiční slasher, Michael si od začátku nebere servítky, bodycount je proti prvnímu dílu značně vyšší. Ovšem i atmosféra a napětí se stále drží na velmi vysoké úrovni. Díky tomu se jedná o perfektní, mrazivý, ovšem již typicky americký slasher otvírající "umírněná" 80. horrorová léta ... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak tedy opět ne. Halloween je pro mě nejslabší kultovní sérií. To, že film má slabé herce, minimální story já v pohodě překousnu, co však nepřekousnu je žádné gore, nulové napětí, pomalé tempo a žádný výskyt atmosféry. Myers je nejnudnější a nejslabší hororovou postavou v historii. Nepoužívá žádnou originální zbraň, vždy se za oběť teleportuje pouze na 10 sekund, slash a opět zmizí ( Na napětí tedy není ani čas), když už postavy umírají po jednom bodnutí a s absencí krve, proč se proboha aspoň nebrání! ( Kdyby je Myers naháněl, došlo by k souboji, házelo by se s oběťma o stěny, vypadalo by to jinak, bohužel si pomalu a klidně vykračuje, nejde z něj respekt, nehláškuje, nemá vlastně nic krom masky. 1* za Soundtrack, který musím vychválit a je velmi vhodně zvolen a druhá * za Halloweenskou tématiku a jedny odhalené ňadra. Rosemary's Killer z téhož roku je úplně na jiném levelu, co se týká gore, atmosféry i samotného zabijáka. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Teraz keď už mám niečo odpozerané v tomto žánry, nemá to až taký efekt ako pri prvom dosť dávnom pozretí, keď som mal z tej atmosféry miernu triašku teda vtedy náležitý prirodzený strach s postavy Michaela Meyersa, tmavých miest a zákutí. Nuž je tam z môjho pohľadu vidieť jednoduchosť a to príbehová, dialógová plochosť a ten efekt strachu tam dohromady skoro nie je, vraždy spravené klasicky bez náznaku toho aby obeť mala možnosť akokoľvek zareagovať... takže dohromady nič nové ale ako taký priemer na roky 80. sa to dá zniesť. ║Rozpočet $2,5miliónovTržby USA $25,533,818Tržby Celosvetovo $25,893,767 ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Pokračování není vůbec špatné. Navazuje přesně tam, kde minulý díl skončil. Akorát je tu Michael čím dál víc nesmrtelný. Snaží se dokončit svou práci a jde po Lurie. Tentokrát za sebou nechá mnohem víc těl, a to hlavně v nemocnici. Atmosféra je pořád dobrá, ale už to není jak minule. Člověk tak nějak ví, co čekat. Některé smrti jsou ale docela originální. Po tom finále už ale rozhodně nemám chuť na další filmy z této série. Měli to tak uzavřít. "Je to zvíře." ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování Carpenterovy klasiky se odehrává v tu stejnou halloweenskou noc co jednička. Laurie je po hrůzném zážitku hospitalizovaná v místní nemocnici. Hrdinčin psychopatický brácha Michael jí je však v patách. Za pomocí kladiv, injekčních jehel, nožů a skalpelů si razí cestu skrz personál a nechává za sebou krvavou spoušť... Carpenter měl toho roku hodně práce se svou temnou sci-fi Útěk z New Yorku, takže sequel zastínil alespoň coby scenárista a producent. I díky němu Rosenthal vytvořil perfektní slasher, který se originálu může směle rovnat. Myers se proměnil ve vraždící kombajn (10 mrtvých), nikoho nešetří (s výjimkou novorozeňat a jedný báby) a přitom dokáže napínat i děsit po celou dobu až do výborného destrukčního finále. A Jamie Lee to sluší i v paruce. ()

Galerie (127)

Zajímavosti (37)

  • Film bol zakázaný vo Fínsku, Nemecku, Islande a Nórsku. (Paldiny)
  • V jedné scéně Jimmy (Lance Guest) uklouzne po krvi, která mu znečistí oblečení. Když ale ke konci filmu jde k autu, oblečení má zcela čisté. (Amras)

Související novinky

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

16.09.2017

Možná jste slyšeli o tom, že nás v říjnu 2018 čeká další Halloween. Půjde o pokračování původní (osmidílné) ságy, nebo dvoudílného rebootu od Roba Zombieho? Nakonec ani jedno. Režisér a scenárista… (více)

Reklama

Reklama