Reklama

Reklama

Pátek třináctého 7

  • Česko Pátek třináctého 7: Nová krev (více)
Trailer

Jason je zpět, ověšený zahradní technikou a je (jako už tradičně) k nezastavení. Tentokrát ale narazil na zdatného protivníka v podobě traumatizované telekinezí nadané dívky...... (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Ryby ho dokonale ohdlodaly až na kost a Jason s brankářskou maskou porostlou vodním kamenem, se teď po několika letech strávených na dně v jezeře vrací, aby se opět pomstil (po kolikáté už? Já zapomněl, je to v názvu). Mačety sviští, křovinořez vrčí, krev teče a teenageři umírají. Zkrátka nic nového pod Jasonovým sluncem. Byl by to jen další nudný a nezáživný den na březích Kryšťálového jezera, kdyby bábovka Tina se svými telekinetickými schopnostmi nebyla důstojně schopná Jasonovi vzdorovat. To bylo docela zajímavé oživení. Konečně někdo, kdo proti Jasonovi není tak úplně bezbranný. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Až na samotného maskovaného hrdinu nic moc. Fakt je tady všechno slabší - teenagery počínaje, vraždami konče. Včetně příběhu... Tommyho nahradila Tina (blé), a nějaká psychokinetika, s tím se běžte vysrat! Ale z Crystal Lake vynořený, otrhaný a různě po těle na kostru obnažený Jason, ten se mi líbil zatím z celé série nejvíc. Je to už prakticky zombie/kostlivec, ale prostě mu to seklo, a to i nakonec bez masky. Takže: píčovina, ale ještě stále jsem se docela bavil a hlavně to zachránil ten stylový J.V. 5,5/10 - horší 3* - tedy u mě dosud nejhorší díl. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Eddie, kam deš?" ,,Dát si studenou sprchu, mám rande s mýdlem." Mix Jasona a Carrie, kdy ovšem hlavní hrdinka postrádá její charisma. Jeden vlastně ani nečeká nic převratného, jelikož jasnou náplní každého Pátku je masakr nebohé (především) mládeže. A tak prostě jen čekáte, v jakém pořadí a jak kdo zahyne. Vizuálně jsou nejhezčí scény s oběma domy ponořenými do tmy. Zlověstný šepot a blížící se bouře dávají tušit masakrální finále. Bohužel jsem viděl zcenzurovanou verzi, kde většina vražd je sestřihaných. Ne že by o krvavé efekty byla nouze, ale střihy jsou jasně znát. Také nahoty, typické pro tuhle sérii, ubylo. Schematický scénář mnohé scény opakuje (samota, jezero, koupání, bouře, noční masakr), což jistě fanoušek očekává. Jen tentokrát mi vše přišlo bez nápadu a telekinetička nejenže film nevylepšila, ale byla celou dobu spíše tele než kinetička. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jedem z kopce. Jason Voorhees nikdy nebude mým oblíbencem. Otázkou je, jestli s čím dál víc plesnivějšího a červama prolezlejšího xichtu se zastaralou maskou a mačetou jde vůbec něco víc vytřískat, když už natočili 9x to stejný, a ani to desáté, omlazané scifi nestálo za nic. Je opravdu smutné, když ho po deseti pokusech musel pumpnout až Freddy, což považuju za lepší biják než všechny samostatné P13. Vrchol série podle mýho přichází se třetím dílem. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Skutočne originálny spôsob, ako priviesť znovu utopeného Jasona späť z dna jeho domovského jazierka. Jedine tým je tu obohatené jeho relatívne veľmi nudné a navyše scenzurované zabíjanie mladých dvojíc (vrcholom originality je pravdaže spacák - len vďaka nemu som si uvedomil, že som aj túto časť už musel vidieť). Potom, čo nejakú dobu kŕmil rybky, vylieza trochu obžraný, ale zato so slušivým náhrdelníkom nevďačne aj po dievčine, ktorá ho prebudila. Asi sa chcel predsa len radšej pozvoľna bublinkujúc rozkladať a dať nám už konečne pokoj. Lebo takto ho nechali robiť iba rutinnú likvidačnú prácu, pri ktorej neznámo odkiaľ vyťahuje uprostred lesa vždy nové a nové záhradnícke náčinie. Keď v slasheri nie je dráždivá nahota, dá sa to zniesť - ale ak v ňom nie je ani zabíjanie, resp. nie je ukázané, strach zmizol už dávno, humor táto časť postráda a psychológia sa obmedzuje na dve-tri postavy (ostatne prečo ňou obdarovávať ostatné, ak vieme, že je to len mäso, ktoré dlho nevydrží ?), je to už na pováženie. Čo zostalo ? Tinina telekinéza a lietajúci nábytok. Nie zlý nápad, ale absolútne nerozvinutý. Keby na konci vďaka nej Jason neukázal svoj krásny úsmev (a vzápätí nevytiahla z dna aj neporušeného tatka), ani si na ňu nespomeniem. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (24)

  • Keď Tina (Lar Park-Lincoln) spoločne s matkou (Susan Blu) prichádzajú autom ku Crystal Lake, môžeme vidieť, že cesta je bahnistá. Hneď v ďalšom zábere zvnútra auta je však cesta už iba prašná. (GTS_PUNK)
  • Pracovní název filmu byl Birthday Bash. (gogos)
  • Walt Gorney hrál v prvních dvou dílech postavu Šíleného Ralpha. Na začátku tohoto dílu uslyšíme jeho hlas, jak vypráví legendu o Jasonově (Kane Hodder) životě. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama