Reklama

Reklama

Austin Powers: Špion, který mě vojel

  • USA Austin Powers: The Spy Who Shagged Me (více)
Trailer

Obsahy(1)

Austin Powers je na první pohled londýňský floutek, obklopený krásnými ženami, ale v noci pracuje jako tajný agent, připravený zasáhnout na Středním východě, v zamrzlé ruské tundře nebo v podzemí Východního Berlína. Austin nikdy neodmítl žádnou misi, a co je hlavní, nikdy nezmeškal následující party. Teď se musí nechat na 30 let zmrazit, aby porazil zákeřného zločince, který vydírá svět. S krásnou pomocnicí musí proniknout do zločineckého centra, odkud se jim s pomocí zubní protézy a zubní pasty podaří uniknout, ale ještě musí porazit ženské roboty v minisukních. Na této nebezpečné misi se musí Austin vypořádat se svojí sexualitou, která zaspala třicet let, a získat lásku krásné pomocnice. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (258)

ZoltanCZ 

všechny recenze uživatele

Byť jsem nečekal žádný zázrak, dvojka Austina mě vcelku překvapila. Ve filmu se střídají lepší momenty z horšímy a najde se i něco málo opravdu povedených gagů, žel bohu i několik vyloženě trapných až nechutných. Camea Tima Robbinse, Woody Harrelson a dalších potěší, ale největší klad filmu je Heather Graham jako Felicity Shagwell, která je ozdobou filmu. Celkově vzato se jedná o čistý průměr, tedy 5/10 PS: Tento díl jsem viděl jako první. Po shlédnutí všech se ukázalo, že Heather Graham je tou nejlepší z Powers girls, a že všechny díly série jsou si podobné jako vejce vejci. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film očividne stále spochybňuje Bonda a samotný názov je samozrejme odkazom na Špióna, ktorý ma miloval, a opäť zisťujem, že nikto to nerobí lepšie ako Myers. Po úspechu prvého dielu si myslím, že dali Myersovi voľnú ruku, pretože veľa vecí v tomto filme je dosť ďaleko. Príkladom môže byť veselý boj medzi Austinom a Mini-Me a rovnako vtipná scéna v stane. Nič viac neprezradím. Iná vec je, že celkové efekty tentoraz pôsobia oveľa prepracovanejšie, čo je pravdepodobne tiež spôsobené úspechom predchádzajúceho filmu. 6/10 ()

Reklama

P1tr 

všechny recenze uživatele

Slabší druhý díl komediální špionské trilogie, jehož ústřední téma o hledání Powersova muža je poněkud stupidní i na Myersovy poměry. Navazuje se přímo na konec jedničky, ovšem komediálně na ní dvojka nemá. Je tu pár silných momentů, jako piánové představení Dr.Zlouna, ovšem vedle něho je tu spousta laciných a trapných vtipů, které vedle těch lepších vypadají dvakrát tak hloupě. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Jediný díl ze série co jsem viděl, a další nechci. Komedie plná vtipů, u které jsem se dvakrát sotva pousmál, a i to jenom “útěšně”, že aspoň něco přehlušilo tu infantilní křeč všeho kolem. Rowan Atkinson hraje blbce, ale je vtipný každým gestem, mimikou, tónem hlasu. Adam Sandler hraje blbce a je vtipnej přiznanou trapností, vědomím, že zas tak vtipnej není. Ale Mike Myers a jeho vtipy vtipné NEJSOU. Nevzbuzujou nic, jen údiv “co to má být?”. Dokonce i rádobyparodické vsuvky ze známých filmů jsou samoučelně použité, bez spojitosti s čímkoliv ve filmu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Austin Powers si znovu střílí z Jamese Bonda a pořád balí holky na zkažený chrup. Mike Myers se zase jednou odvázal ve velkém stylu a vtrhl v pokračování svého hitu k divákům v takřka nevkusné kreaci muže, který je nejen důvtipný, domýšlivý, ale také neodolatelný svůdník, ale jen do té doby než ztratí svoje "múžo". V pokračování toho Myers semele ještě víc než v poněkud skromněji pojaté jedničce a stále se tváří korektně. Ušetřeny nezůstanou ani některé provařené celebrity, ale vše je tak nějak nahozeno bez ladu a skladu. Navíc Myers je poněkud extravagantní komik a jeho komika nemusí sednout každému. Často to tedy pro nepřipraveného diváka vyznívá tak, že Myers je trapný a nevtipný. S tím se nedá nic dělat, ale gagů různé úrovně je do filmu napěchováno tolik až to připomíná natlakovaný hrnec. O děj tady vlastně ani nejde, protože je stejně skrz naskrz prošpikován vtípky a narážkami a to nejčastěji na sexualitu. Nakonec se u téhle svérázné komedie dá pobavit, ale jde o to, jak moc máte rádi Mike Myerse a jeho stylově podávaný humor nehumor. Mé hodnocení: 60% ()

Galerie (80)

Zajímavosti (35)

  • Ve scéně kde Austin a Felicity opouští zemi a letí na měsíc, byly použity záběry startující rakety z filmu Apollo 13. (PußyMagnet)
  • Gesto Dr. Evila je malíček vsunutý do koutku úst. Sval, který umožnuje odsunutí malíčku od dlaně, je v angličtině Extensor Digiti MINIMI. (PußyMagnet)
  • Původní název filmu je Austin Powers 2: Wrath of Khan. Vypraveč na začátku prohlásí, že vzhledem ke sporu se film přejmenoval na Austinpussy, ale finální název, aby film dostal hodnocení PG-13, je The Spy Who Shagged Me. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama