Reklama

Reklama

Austin Powers: Špionátor

  • Česko Špionátor (více)
Trailer

Obsahy(1)

Děj této komedie začíná v podzemním bunkru dr. Zloducha v Las Vegas - sešli se tu největší zabijáci na světě, aby se poradili, jak zlikvidovat britského agenta a zároveň světově uznávaného fotografa Austina Powerse. Ten zatím s pomocí své spolupracovnice paní Kensingtonové prchá před šílenými davy svých obdivovatelek. Jeho dalším úkolem je akce v klubu, kde se údajně chystá řádit dr. Zloduch. Tomu se však podaří uniknout tak, že se nechá zmrazit, a zřejmě hodlá ve své činnosti pokračovat v budoucnosti. Austin se proto rozhodne ho následovat. Po třiceti letech jsou oživeni. Austinovi bude nadále asistovat dcera paní Kensingtonové, půvabná mladá Vanessa. Přestože mezi nimi není právě soulad, musejí vytvořit sehraný tým a zabránit oživlému Zloduchovi v jeho spádech... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (246)

MMR 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem čekal daleko větší odvaz, daleko šílenější komedii, než jaká doopravdy byla. Mé očekávání sice bylo zklámáno, ale přesto to nebylo špatný, jen jsem postrádal víc humoru. Pár hlášek za to stálo: "Ukaž svýmu hovnu kdo je šéf" nebo "Pardon, to bylo jenom moje jídlo, co se na hladině vzhlídlo. Tak nás hezky pozdravilo a zas dolů vyrazilo." ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Blbost, která se ale se svým cílem, Bondem a jeho sourozenci, seznámila velice dobře. Takže se strefuje do neschopnosti zloduchů zahubit agenta, když mají příležitost, dává tvář jindy bezejmenným obětem, nechává Powerse vědomě podléhat léčkám, ženy skládat se k nohám "bondovým" či pronášet postavy ostentativně blbé hlášky - protože v takových filmech se hlášky pronášet musí. Tím pádem se dá říci, že čím pitomější ta hláška je, tím lépe se trefila do předlohy. Konečně ukazuje agenta 007 skrze zdejší jeho alter ego jako totální anachronismus, který se jen zoufale přizpůsobuje nové době. Myers je úžasně slizký a chlupatý, je vlastně stejně vlezle vnucovaným sex symbolen jako Bond, jen více nucený a méně sexy. Ale ta zápletka - ta už parodií na Bonda asi ani není - ta z něj čerpá přímo. To znamená, že demaskuje, jak je Bond často pitomý. Je tak pitomý, jako Powers. Silné **. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prvni dil Austina Powerse byl posledni dil, ktery jsem nevidel a prisel mi hodne dobrej. Za vse samozrejme muze Mike Myers, at uz v roli magora Austina, nebo v roli Dr. Zlouna, ve ktere vypada Myers jak po lobotomii. Ostatni herci uz skoro ani nestoji za pozornost, jediny kdo me zaujali byla Elizabeth Hurley, ktera tam je beztak jen proto, aby mel Austin koho otravovat a pak malicka role Willa Ferrella. Co se tyce deje, tak zas tak debilni, jak by se od tohohle typu filmu cekalo, neni a je zhruba 90% hodne vtipnej. Pokud se nejakej blazen dival na Austina s dabingem, tak si muze z myho hodnoceni odecist tak 2*. Dobre jsem se bavil, ale na 5* to nebude. ()

Spectre 

všechny recenze uživatele

"When Dr.Evil gets angry, Mr.Bigglesworth gets upset. And when Mr Bigglesworth gets upset, people DIE!" ... no nie je to geniálne? Znalci bodnoviek musia oceniť túto potreštenú komédio-paródiu. Je pravda, niekedy to zachádza do trápnosti, ale práve na tom je to založené. Ono závisí od toho, či je na plátne práve Myers ako Dr.Evil, alebo Myers ako Austin. Každá z postáv má svoje pro a proti, avšak, ako som miloval výborných záporákov v Bondovkách, tak isto zbožňujem túto kreáciu. U tohoto filmu nejde len o rozosmiatie diváka vtipami, jedná sa o skutočne komplexnú paródiu, ktorá berie typické klišé a drví ho mlynčekom na mäso. Priaznivcom bodnoviek nemôžem inak než vrelo odporúčať. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack George S. Clinton: 1. The Magic Piper (Of Love) - Edwyn Collins [3:50] ,2. BBC - Ming Tea [2:06] ,3. Incense And Peppermints - Strawberry Alarm Clock [2:48] ,4. Carnival - The Cardigans [3:38] ,5. Mas Que Nada - Sergio Mendes & Brasil '66 [2:40] ,6. Female Of The Species - Space [3:09] ,7. You Showed Me - The Lightning Seeds [4:07] ,8. Soul Bossa Nova - Quincy Jones [2:45] ,9. These Days - Luxury [3:12] ,10. Austin's Theme - The James Taylor Quartet [3:39] ,11. I Touch Myself - The Divinyls [3:47] ,12. Call Me - The Mike Flowers Pops [2:52] ,13. The Look Of Love - Susanna Hoffs [3:45] ,14. What The World Needs Now Is Love - Burt Bacharach/The Posies [3:57] ,15. The Book Lovers - Broadcast [3:33] ,16. Austin Powers - Wondermints [2:46] ,17. The Shag-adelic Austin Powers Score Medley [4:49], ()

Galerie (58)

Zajímavosti (31)

  • Kočka doktora Zloducha (Mike Myers) pan Bigglesworth má své jméno po fiktivním válečném pilotovi, hlavním hrdinovi rozsáhlé série knih W.E. Johnse. (sg.sysel)
  • Slovo "Fembot" bylo poprvé vyřčeno v epizodě seriálu The Bionic Woman (1976) s názvem "Kill Oscar" napsané scénáristou Arthurem Rowem. (PußyMagnet)
  • Ve scéně s vanou nabídne Alotta Fagina Austinovi saké, a řekne: "In Japan, men come first and women come second." Jedná se o odkaz na bondovku You Only Live Twice (1967). (PußyMagnet)

Související novinky

Reklama

Reklama