Reklama

Reklama

Po svém posledním triumfu se Rocky Balboa (Sylvester Stallone) vrací domů a zjišťuje, že kvůli bezohlednému finančnímu poradci přišel o veškeré peníze. Navíc ho jeho zranění z předchozích bojů donutila opustit ring. A tak se Rocky se svou ženou Adrian (Talia Shire) a synem Rocky Jr. (Sage Stallone) stěhuje tam, kde kdysi začínal - do zašlé a levné čtvrti v jižní Philadelphii. Musí však překonat hluboce zakořeněnou zatrpklost a hořkost, která roste s tím, jak jeho nový svěřenec – mladý boxer Tommy Gunn (Tommy Morrison) získává na kvalitě. Když se Tommy obrátí proti svému učiteli a veřejně ho zesměšní, je Rockymu jasné, že ho čeká ještě jeden souboj. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (470)

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Bezesporu nejhorší Rocky. Jestliže se u čtvrtého dílu (ku prospěchu věci) zcela vykašlali na Rockyho osobní život a celou dobu jsme jen sledovali jeho přípravu na zápas, tady se karta obrací. Vidíme prakticky jen Rockyho osobní život a popravdě to stojí za starou belu. Tenhle díl je zcela průměrný a neměl ani vzniknout. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Autori mali radšej celú sériu ukončiť pri čísle 4, pretože ďalej je to už len trápenie a umelé predlžovanie filmovej agónie. Ďalšie časti Rockyho už sú len naťahovanie žuvačky a celkovo úplne zbytočné. Tu sa proste potvrdilo, že v najlepšom treba prestať. Pri sledovaní Rocky V. si iba človek uvedomí, aké je to zlé a nostalgicky si spomenie na predošlé 4 časti. V tomto diele proste nefunguje nič, všetko sterilné a neskutočne trápne. Hviezdu som dal z úcty k omnoho lepším predošlým dielom. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Strašný sešup dolů. Rocky se vrací do ulice, ze které vzešel. Celé je to takové špinavé, hrozně kecací, rodinné, hudebně nezajímavé, atmosférou takové na přelomu osmdesátek a devadesátek. V podstatě je to pravý opak od čtvrtého dílu. Všechno, co je na čtvrtém dílu tak skvělé je v pátém dílu strašné. Tommy je nepřítel k smíchu. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Rocky se konečně smířil s tím, že už mu zdraví neslouží, a měl by jít do boxerského důchodu. Ujme se mladého boxera, který mu připomene sebe samého na počátku kariéry. Jenže chlapci jde hlavně o slávu, takže Rockyho trenérskou stáj opustí. Veřejnost ho ale nepřijme, takže zpruzený mladík zajde za Rockym, a utká se s ním přímo na ulici. Filmu na zábavnosti trochu ubírá absence klasického schématu předchozích dílů, kdy se Rocky dostal na dno, potom trénoval (běh do schodů!) a nakonec dal na budku záhorákovi. Jinak moc nechápu výtky, že se jedná o nejhorší díl. Mě mnohem víc nudila trojka, která se nenápaditě snažila napodobit díly předchozí, a ještě k tomu byla tupá. Takže, žádná sláva to není, ale bitka na konci docela ujde (strohá, tvrdástreetfight:-). A závěrečná hláška, v níž se Rocky přizná, že do teď netušil, že na těch tolikrát vyběhnutých schodech (a to tam má i sochu!) se skrývá galerie, je perfektní. („Budeš mít rád Piccassa.“ „Ale jo, já mám rád skoro každýho.“) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

No, mohlo to být i horší.... Po bombastickém čtvrtém díle by člověk čekal ne snad víc (to je v onom ohledu nemožné;)), ale něco jiného než tohle. Navrácení se ke kořenům podle mě má vypadat jinak, i kdybych tohle odůvodnění vzal. Hodně slabé komediální chvilky, naprosto nesnesitelně přehrávající figurka "rafinovaného manipulátora", naprostá absence čehokoliv překvapivého - pokud pomineme naprosto nereálnou loajalitu sportovního publika a pánů žurnálistů - takřka úplná absence boxu a do toho zcela nevhodně až nesnesitelně zasazené tehdy děsně "in" vypyskování nějakých gengsta nigaz místo pořádné filmové hudby, kterou se série Rocky honosila už od svých počátků, to všechno odsoudilo pátý díl k úloze totální spodiny. 20% za pár dobrých scén Rockyho a Adriany, a za Rockyho prohlédnutí po zápase o titul. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (33)

  • Jedná se o první film série, kde je uvedeno pravé Rockyho (Sylvester Stallone) jméno. Zmíní ho George Washington Duke (Richard Gant) při prvním setkání Rockyho a Tommyho (Tommy Morrison) u Duka v limuzíně, kdy Rockyho osloví jako Roberta Rockyho Balbou. (DEXTER099)
  • Po závěrečných titulcích následuje záběr na sochu Rockyho (Sylvester Stallone) u schodů ve Filadelfii. (griph)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno