Reklama

Reklama

Hříšný tanec

Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Frances Housemanová, přezdívaná Baby, tráví s rodiči léto v hotelu pro movitější hosty. Tady se dosud poslušná dcera seznámí nejen s divokým rytmem tance, který je konzervativními hosty považován za hříšný, ale také s tanečním instruktorem Johnnym Castlem. A když Johnnyho taneční partnerka Penny zjistí, že je v jiném stavu, a nemůže se zúčastnit vystoupení v sousedním hotelu, souhlasí Johnny, že místo ní zatančí s Baby. Začnou intenzivně trénovat a společné hodiny tance je natolik sblíží, že jejich vztah přeroste v lásku. Opravdovost citů však musí projít řadou těžkých zkoušek nejen na parketu, ale především v ovzduší konzervativní morálky, která jejich vztahu nepřeje. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (959)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Starý dobrý a známý Hříšný tanec. Patrick Swayze ve svých mladých a nejlepších letech společně s mladinkou a křehkou Jennifer Grey, roztančí všechny. Romantický příběh o ošklivém káčátku co dostane svého vysněného prince na bílém koni. Podle mě se nenajde moc lidí co tento film nevidělo. Je to povinnost vidět, ale ne nutnost milovat. PS: kvůli mamince 4* za mě by to bylo někde mezi 3-4*:) ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Úvodní černobílá taneční scéna s písničkou Be my baby, přes kterou jdou růžové titulky, je na filmu to nejlepší, kolikrát si pustím jen ji, fakt má "dráp". Příběh o Johnnym, který se "včera živil rohlíkama a dneska mu ženský strkaj do kapes diamanty"(ale na doktora nemá), a Baby, která mu "zachránila zadek" svou proměnou dřeva v tanečnici, skřípe v podstatě od začátku do konce, ale mám ráda tu hudbu (jednu z písní a ne špatnou spáchal sám Patrick) i tanec, zvlášť "hříšný" v brlohu personálu (a ještě zvlášť ten Cynthie Rhodes), a přes bláboly jako "bojím se, že vyjdu z této místnosti a už nikdy nepocítím to, co cítím, když jsem s tebou" se s úsměvem nejen že přenesu, ale dopředu se na ně těším. Není to za kvalitu filmu, spíš za pocit, který se léty a opětovnou schopností zabrnkat na srdeční svalovinu jen násobí, a za to, že pohádky jsou fajn. Občas určitě. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Romantická hudební podívaná, určená primárně dívkám a ženám, ale pobavit se u ní může i nejeden muž. Jeden z těch filmů, kde jsou písně do příběhu vkusně zakomponovány, takže neruší a naopak zaujmou (nejvíc rocková Hungry eyes). No a všestranný Patrick Swayze byl skvělý jako herec i tanečník. Hříšňák je klasika. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pamatujte si, že na parketě je pánem on, ale mimo parket už ne." Já jsem tedy skvělý tanečník a jsem to ochoten dokázat jakékoli sličné dámě, která má dolní končetiny pojištěné proti pošlapání medvědem. A jelikož nechci být tvrdý ke konkurenci, tak uznávám, že Johnny to zelí šlapal taky celkem solidně. A pokud by to někoho zajímalo, tak mé hodnocení je odrazem toho, že jsem do tohoto filmu investoval nemalé peníze, když jsem kvůli němu tři dny po sobě se třemi různými partnerkami netrefil do školy - 3x6x2=36 Kčs. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Místy je skutečně náročné uvěřit, že se příběh Baby a její první letní lásky odehrává v roce 1963. Tohle je film řešený optikou roku 1987 a dobová nostalgie je jen příjemným bonusem. Navzdory tomu, jaký je to kultovní kýč, je to zároveň čistá žánrovka, ukázkový coming-of-age story, kde všechno klape, nic tu nechybí a všechno do sebe zapadá s precizní přesností. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (85)

  • 23. září 1986 se natáčela scéna, v níž Johnny (Patrick Swayze) učí Baby (Jennifer Grey) tančit na kládě. Jennifer zastoupila její dvojnice, Patrick však trval na tom, že si dabléra nevezme. Při oné scéně si pak zranil již tak citlivé levé koleno, z něhož mu muselo být odsáno množství tekutiny a herec trpěl bolestmi až do konce natáčení. (pufina)
  • Hříšný tanec se odehrává během letních prázdnin, ale filmaři natáčení o několik týdnů přetáhli a zastihl je podzim. Armáda asistentů musela v celém areálu přestříkat zažloutlé listí na stromech na zeleno. Tam, kde listy už začínaly padat, je dokonce lepili zpět na větve. (Bauer)
  • V závěrečné taneční scéně si Patrick Swayze (Johnny Castle) poté, co skáče z pódia mezi diváky, ušpiní při taneční kreaci na zemi kolena. Avšak hned v dalším záběru už má kalhoty opět čisté. (Timak)

Související novinky

Nový Hříšný tanec na obzoru?

Nový Hříšný tanec na obzoru?

15.07.2020

Herečka Jennifer Grey se upsala novému – zatím nespecifikovanému – tanečnímu muzikálu pro studio Lionsgate. Detaily se zjevně zatím tají, podle mnohých spekulací by se však mohlo jednat o jakési… (více)

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama