Reklama

Reklama

Anakonda

Trailer

Obsahy(1)

Do hlubin amazonského pralesa se vydává výprava dokumentaristů, vedená profesorem Stevenem Calem, aby našla tajemný indiánský kmen Širašama. Cestou expedice neplánovaně získá dalšího člena, lovce Paula Saronea, který chytá hady pro zoologické zahrady a jeho loď uvízla v hustých kořenech. Paul jim vypráví indiánskou legendu o obrovském hadovi, události v džungli však dávají tušit, že by nemuselo jít jen o mýtus. Krátce po vyplutí se Steven ocitne v ohrožení života, když při pokusu uvolnit zaseklý lodní šroub vdechne vosu. Sarone provede tracheotomii. Zachrání mu tak život, znamená to však, že se výprava musí vrátit a dopravit Stevena do nemocnice. Sarone navrhne plavbu zkratkou, kterou prý dobře zná, a výprava v tísni neochotně souhlasí. Nový směr plavby se jim však stává osudným. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (401)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Bože, Jennifer nééé, já už budu hodnej, jen mi netvrď že je tohle herečka. Filmy o hadech jsou oddedávná zdrojem surovin pro hororový průmysl, jedny jsou skvělé (kupříkladu Mamba) a jiné příšerné (pro příklad Chřestýši) a pak jsou tu takové, co se chtějí tvářit jako skvělé, ovšem přitom jsou úplně na prd. Anakonda je zdárným příkladem toho, jak z poměrně slušného námětu udělat prvotřídní závačku, podloženou leckdy prapodivnými speciálními efekty a v případě hlavní hrdinky i dosti svérázným pojetím herecké profese. Prostředí samotné nabízí tolika možností, jak pracovat s napětím, žel tvůrci zvolili tu nejhorší. S napětím zásadně nepracovat. Souhlasím s tím že Jon Voight je milionkrát úlisnější než ta nafouklá zahradní hadice, kterou vydávají za obrovského hada. Jediným moudrýk krokem bylo to co udělal Dany Trejo, ukončil to hned na začátku. Škoda že se autoři nedrželi jeho zdárného příkladu. Takže máme tu dobrodružný film z amazonských pralesů jež spíš než horor připomíná díl z cyklu National Geographic. Prakticky není nec co bych mohl vyzvednout a tak vlastně nevím proč dávám ty dvě hvězdičky? Asi za snahu....... ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

,,Anakonda Vám vyrazí dech"..... jasnééé. Ono Anakonda sa hrá na niečo viac, ale v skutočnosti je to tupý, primitívne postavený film, bez žiadnej zaujimavej postavy (len John Voight mal daaký charakter). Opäť som dopozeral tento film, už ale po 10. krát a musím uznať, že to bolo pozerateľné!!! Ale žiadne veľdielo to nie je a nikdy nebude. Jennifer Lopez podáva zlý výkon a ostatný herci tiež. Anakonda je priemerne urobená a vôbec nesúhlasím s názvom "Horor". Klišé za klišém, béčko, možno céčko, ale nostalgia mi nedovolí dať nižšie hodnotenie. /50%/ ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Omotajú vás ako vášnivé milenky. Zrazu počujete praskanie. Praskanie kostí. VAŠICH kostí." Spoiler. Legendy o obrích anakondách nie sú výmyslom scenáristov. Od nepamäti sa plazivo zákerne šíria povodím Amazónie (dokonca o nich písal John Fawcett) a keby ste sa tam vybrali, určite vám najbližší starec za polliter hnusného piva v zapľuvanej krčme porozpráva o 20-metrových veľhadoch. Pravda, dôkazy neexistujú. V minulosti rôzne ZOO vypísali odmeny za hmatateľné dôkazy o existencii obrovských anakond. Odmenu nevyplatili ani raz. A film? Vynikajúca syčiaca výprava za dobrodružstvom, ktorá sa ako to už chodí (plazí) zmení v boj o holý život uprostred temne mútneho povodia fascinujúcej veľrieky, kde vám ozaj nikto nepomôže. Podtrhuje to režisér Luis Llosa (Špecialista), ktorý vie, čo chce a ako to dosiahnuť. Dusnú "prírodnú" výpravu (rieka, vodopád, džungľa) skvele dokresľuje pár pozoruhodných architektonických objavov, aké by ste možno v džungli nečakali. K tomu plno parádne si to užívajúcich hercov (Stoltz, Voight, Trejo, Castellanos), niekoľko pôsobivých drobností (požieranie nasnímané zvnútra, diera v krku, ohnutá puška) a digitálne/animatronické/živé hady. Vďaka tomu sa hneď lepšie ignorujú prehrešky voči logike (prečo Voight zachráni Stoltza, keď sa ho pavúkom v dýchacej trubici snažil zabiť?). Sadnite si na tento ošarpaný - ale stále účelu funkčný - hausbót. Ale pozor, hmlisté noci tu bývajú nepokojné. Čo sa čísel týka, film bol vydávaný za hit, ale zas až také ružové to nebolo, pri rozpočte 45 miliónov nie je celosvetová tržba 71 fakt žiadny zázrak. . Kino Považan 1997 (2x) ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Anaconda je solidním zářezem do žánru amerického trikového hororu. Vlastně by se dnes dal označit za jednoho z průkopníků nové vlny. Co k němu říct: Anakondy se neleknete, pokud nejste plašmušky, na druhou stranu film poskytuje řadu pěkných momentů a scén - a navrch, pokud jste si tohle půjčili/koupili a tedy jste příznivcem - několik opravdu napínavých okamžiků. Co dodat, filmový podprůměr, monster-hororový průměr. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

V hlavní roli zadek J-Lo do kterého se celej film bude snažit zakousnout gigantická anakonda mimochodem velmi dobře udělaná. Známých herců je tu na horor poměrně dost a křivdil bych jim, kdybych neřekl že hrají v pohodě. Jon Voight hraje slizkého mizeru opravdu dobře a celej film jsem si přál , aby si ho anakonda dala k obědu. Had má bohužel asi jinej názor na to koho sežrat protože si vybírá všechny kolem ale nakonec se měření sil dočkáme. Když jsem to viděl poprvé bylo mi 12 let a film mě bavil, teď po letech musím uznat, že mě baví méně, ale stále to je slušná porce zábavy s několika dobrýma scénama. Akorát už by lidem někdo mohl vysvětlit že had opravdu hystericky neřve ani když mu hoří kebule. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (19)

  • Film byl nominován na šest Zlatých malin, a to v kategoriích nejhorší film, nejhorší herec, nejhorší režie, nejhorší scénář, nejhorší nová hvězda a nejhorší pár na obrazovce, na který byl nominován John Voight a anakonda. Snímek nakonec neproměnil ani jednu z nominací. (Terva)
  • Náklady na jednovteřinovou scénu s anakondou byly 100.000 dolarů. (PußyMagnet)
  • Owen Wilson byl při natáčení zraněn živou anakondou. (Terva)

Reklama

Reklama