Reklama

Reklama

Anakonda

Trailer

Obsahy(1)

Do hlubin amazonského pralesa se vydává výprava dokumentaristů, vedená profesorem Stevenem Calem, aby našla tajemný indiánský kmen Širašama. Cestou expedice neplánovaně získá dalšího člena, lovce Paula Saronea, který chytá hady pro zoologické zahrady a jeho loď uvízla v hustých kořenech. Paul jim vypráví indiánskou legendu o obrovském hadovi, události v džungli však dávají tušit, že by nemuselo jít jen o mýtus. Krátce po vyplutí se Steven ocitne v ohrožení života, když při pokusu uvolnit zaseklý lodní šroub vdechne vosu. Sarone provede tracheotomii. Zachrání mu tak život, znamená to však, že se výprava musí vrátit a dopravit Stevena do nemocnice. Sarone navrhne plavbu zkratkou, kterou prý dobře zná, a výprava v tísni neochotně souhlasí. Nový směr plavby se jim však stává osudným. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (400)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Mystický kmen uprostřed Amazonky nikdo nikdy neviděl. Natáčecí štáb plný mladých lidí se vydává do jejich vod, aby kmen našel. Po chvíli potkávají zničenou loď a ztroskotance. Ztroskotanec Saron (Jon Voight) je zavede dál do divokých řek Amazonie. Příběh má jednoduchou zápletku, ale všichni jí chceme vidět. Všichni čekáme, až se tam několika metrový had objeví. Amazonka je ráj pro milovníky přírody. Zároveň to je ale sakra nebezpečné místo. Skupinka filmařů to bude mít možnost na vlastní kůži okusit. Film příjemné utíká, a i když se had objevuje skoro až v polovině filmu, tak přesto mě to docela bavilo. Efekty jsou někdy až příliš na oko a pár scén je vysloveně k smíchu. Přitom se ve filmu najdou známá jména a Anakonda jako taková mně bavila. Kdyby byl scénář trošku jinačí a nenatahoval ten nekonečný konec, tak by se mi to jistě líbilo více. (45 %) ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jako puberťák, jsem já blbec na to šel do kina. Tenkrát mě na filmu zaujala akorát Jennifer Lopez a na velkym plátně některý scény s tim hadem taky vypadaly docela efektně, ale stejně jsem litoval, že jsem na to chodil. Pak jsem to viděl po pár letech v televizi a nezaujalo mě na tom už vůbec nic... ()

Reklama

Divočák 

všechny recenze uživatele

Další zbytečný horor bez atmosféry, snažící se svézt na úspěchu animálních hitů jako Čelisti, Piraňa nebo Aligátor. Voight je jako záporák sice slušný, ale ve filmu je v podstatě zbytečný, protože ten největší parchant je stejně ta přerostlá skoro nezničitelná Anakonda, kterou můžete třikrát střelit do hlavy a nebo vyhodit do povětří a ona se v klidu za chvíli objeví zase v plné síle připravená kdykoliv se vám zakousnout do zadku. Jako malý jsem z toho ještě dva dny nespal, ale v dnešní době mi na tom jako jediná opravdu hrůzostrašná věc přijde obří prdel Jenifer Lopez, která je tady nakynutá do opravdu děsivých rozměrů. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ach jaj! A opäť tá nostalgia. Klasika kino béčka 90. rokov, keď ešte Jennifer Lopez nebola otrepanou témou - a prepáči mi, ale mňa vo filme oveľa viac priťahovala sladučká Kari Wuhrer, Ice Cube hrával vo filmoch len sporadicky, Owen Wilson ešte nebol hviezdou, Danny Trejo bol len hercom na pár záberov a Jon Voight bol známejší ako jeho dcéra Angelinka. Mňam mňam zábava. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dámy mají rády pevné objetí, jenže tohle bývá zpravidla to poslední. A třeba taková Jennifer Lopez se bude zuby nehty snažit, aby to nebyl její případ. I když tuší, že z antropologicko-filmařské expedice v Amazonii, která pátrá po domorodém kmenu, zbude jen torzo. Tajemně přitažlivý deštný prales, pestré osazenstvo lodi, jeden posedlý lovec, gigantické nebezpečí ve vodě. Rozehrané by to bylo dobře, že by nevadil ani prostý příběh a hloupoučké dialogy. Jenže jakmile dojde na nějaký konflikt (ve vodě i mezi posádkou), podprůměrný tvůrce Luis Llosa netuší, co dělat. A nabízí jednu hloupost za druhou. Tehdy (1997) jsme nicméně hltali záběr z nitra hadího jícnu nebo efektní útok nad vodopádem. Triky jsou kolísavé kvality, dnes (2017) spíš úsměvné, ale dá se to snést. Celkově je to přímočaré, pokleslé a hlavně krátké. Pořád ale funkční. Z herců potěší snad jen pokroucený lovec Jona Voighta, zbytek je za statisty. Přepálené tři hvězdy. PS: Ten „obrácený“ vodopád je fakt cool. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (19)

  • Během natáčení jedné scény zkratoval pult na ovládaní počítačem řízené anakondy a had byl zcela mimo kontrolu filmařů. Některé záběry jsou použity ve filmu. (PußyMagnet)
  • Tvůrci původně chtěli ve filmu použít skutečné hady. Nakonec od nápadu upustili, jelikož se jim jejich využití nezdálo příliš bezpečné. (Žralok)
  • Přestože film získal velké negativní recenze, stal se v té době kasovním trhákem a dokázal celosvětově vydělat více jak 136 000 000 amerických dolarů. (Terva)

Reklama

Reklama