Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudson Hawk (Bruce Willis), jeden z největších zlodějů na světě, je po deseti letech propuštěn z vězení, kam nemá v plánu se vracet. Jeho život v ústraní však naruší šílení manželé Mayflowerovi, kteří mu začnou vyhrožovat zabitím jeho nejlepšího kamaráda Tommyho (Danny Aiello), pokud pro ně neukradne tři artefakty vytvořené Leonardem Da Vincim. Hawk nemá potuchy o tom, že význam těchto děl zdaleka přesahuje jejich historickou hodnotu, ani netuší, co si počít s krásnou a tajemnou Annou Baragliovou (Andie MacDowellová), která se vydává za jeptišku a může pracovat pro CIA, Vatikán, nebo Mayflowerovy. Nakonec je na Hudsonu Hawkovi, aby překazil ďábelský plán Mayflowerových, udržel Tonnyho mimo nebezpečí, užil si pár hezkých chvilek s Annou a možná dokonce zachránil celý svět. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (258)

kinej 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis zaexperimentoval coby scénárista. Musím říct, i když nevím jaký byl ve skutečnosti jeho podíl, že to mohl být mnohem hroší průšvih. Sice to není žádné dílo hodné dalšího rozboru, rádoby tajemné Da Vinciovské kulisy jsou patetické, ale alespoň jsem se párkrát uchichtl. Nejlepší a asi jediný nezapomenutelný moment filmu je pes chytající tenisový míček. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já chci bejt obecně prospěšnej. Naučím tělesně postižený jódlovat." Ve světě plným gangsterů, CIA, Vatikánu, swingu a Leonarda da Vinci se nepohybuju zdaleka s takovou lehkostí jako zpívající zloději Hawk s Tommym. Při naší první konfrontaci jsem z toho byl poněkud zděšen, ale později mi začala připadat zábavná Hawkova ekvilibristika na nemocničním vozíku, stejně jako na tupou sílu sázející agent Butterfinger či agentka Vatikánu Anna, která se z nudy zachránila sama. A taky jsem se naučil házet míček otravnýmu foxteriérovi, což je jednoznačným důkazem toho, že tento snímek má smysl, což samozřejmě zároveň popírám. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Možná z toho později Bruce Willis vyrostl, ale v době natáčení HH se vyznačoval tím, že připomínal velký dítě. A za to ho spousta z nás milovala. V HH se tahle jeho charakteristika odráží dokonale. Chtěl se bavit a chtěl bavit. Za každou cenu. Výsledek odpovídá jeho plebejskému původu. Nikdy to nebyl žádný jaderný fyzik. S tím by si ale někteří lidé tolik srandy neužili. Já jsem ji v tom viděl, ale měla pro mě krapet nešťastný, příliš rozjuchaný, floutkovský nádech. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis dnes již musím říct že ve velice povedeném snímku. V době vzniku byl Hudson Hawk dost ignorován a podceňován, přece jen tehdy měl Bruce na kontě vynikající Smrtnosné pasti a Posledního Skauta, takže to vypadalo na mírný ústup. Dnes ale musím říct že tomto ztřeštěném kousku nevidím jediný zádrhel. Bruce má svůj typický účes, gesta a ksicht tak jak sme to u něj měli vždy rádi. Spousta scén potěší a rozchechtá. Např. umrtvovací šipky jsou vynikající. PS: Co postava to originál. Zabijácký Angličan, James Coburn jako CIA karatista ... atd. 70% ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se nedá část paměti vymazat, podobně jako třeba část harddisku. Tenhle film by byl mezi prvními adepty na vymazání, protože si opravdu vroucně přeji zapomenout, že jsem to kdy viděl. A zároveň bych si následně paměť zablokoval proti ukládání podobných nepotřebných dat, neboť to přesně Hudson Hawk je. Nepotřebná data. Andie MacDowell skoro miluju, ale když jsem ji tady viděl, respektive slyšel pištět jako delfína, chtěl jsem vzít harpunu a ačkoliv ji mám rád (a delfíny taky), nemilosrdně jí proklát srdce. A stejné choutky jsem měl i s ostatními "herci". Ani Bruce Willis by neušel. Ta hvězdička je jen za scénku s Monou Lisou. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Současně s uvedením filmu byla vydána i stejnojmenná hra pro Game Boy. (Terva)
  • Známý kritik Peter Travers napsal, že se při sledování filmu „chce divákovi křičet na herce a prosit je, aby přestali”. (Coldrex)
  • Tento film se natáčel v Itálii. (reich)

Reklama

Reklama