Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudson Hawk (Bruce Willis), jeden z největších zlodějů na světě, je po deseti letech propuštěn z vězení, kam nemá v plánu se vracet. Jeho život v ústraní však naruší šílení manželé Mayflowerovi, kteří mu začnou vyhrožovat zabitím jeho nejlepšího kamaráda Tommyho (Danny Aiello), pokud pro ně neukradne tři artefakty vytvořené Leonardem Da Vincim. Hawk nemá potuchy o tom, že význam těchto děl zdaleka přesahuje jejich historickou hodnotu, ani netuší, co si počít s krásnou a tajemnou Annou Baragliovou (Andie MacDowellová), která se vydává za jeptišku a může pracovat pro CIA, Vatikán, nebo Mayflowerovy. Nakonec je na Hudsonu Hawkovi, aby překazil ďábelský plán Mayflowerových, udržel Tonnyho mimo nebezpečí, užil si pár hezkých chvilek s Annou a možná dokonce zachránil celý svět. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (258)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ola lá, Andie MacDowell mě teda dala zabrat. Kvůli tý její nadpozemský kráse jsem si zapoměl nalít do skleničky vychlazenýho tonika a normálně jsem brčkem asi 10 minut nasával na prázdno než jsem to zjistil !!! To je fakt hrozný, co všechno dokážou ženský způsobit. Jinak Hudson Hawk je jako můj život. Nedává smysl, nemá žádný význam, ale je plný bláznivých nápadů a šílených situací, kvůli kterým ho miluju. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Čakal som trošku iný typ komédie, ale dalo sa to pozerať. Bruce Willis, tak ako vždy aj tu ťahá film do plusových hodnôt svojím ksichtom alebo hláškami. Čo je rozhodne fajn, preto ho máte vlastne radi. Herecké obsadenie nie je zlé, a ten príbeh ma tiež niečo do seba a je dobre a zaujímavo natočený, ale ty záporáci mi nejako nesadli, čo ma prekvapilo najviac. Neviem, ako keby bol Bruce na plátne sám a nemal výraznejšieho protivníka. Aspoň, že scény s Bruceom a Andie MacDowell bol fajn. 65% - 3* ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jeden z najväčších omylov vo Willisovej kariére a dokonca aj v tej MacDowellovej. Takže radšej ruky preč. Milovníci ranných 90tych rokov a VHS kultúry to už ale aj tak omylom videli, lenže aspoň vedia, že sa k tomu netreba vracať a televízne reprízy (ktorých je prekvapivo celkom dosť) ignorovať. Ale ako pozerám, pre mnohých má tento film svojské kúzlo. Ja to s ním už radšej nikdy nerisknem. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Legendárny prepadák, ktorý nieje až tak zlým filmom ako sa o ňom hovorí. Má tú smolu, že Willis ako tvorca námetu, na písanie talent nemá a snažil sa do filmu natrepať všetko čo sa dalo a tým sa začal film rozpadávať. Podobne aj herecké prejavy niektorých hercov siahajú až do trápnosti ( Sandra Bernhard ). Výsledok však stojí za sledovanie a má aj niekoľko osviežujúcich momentov, je ich však málo. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Možná z toho později Bruce Willis vyrostl, ale v době natáčení HH se vyznačoval tím, že připomínal velký dítě. A za to ho spousta z nás milovala. V HH se tahle jeho charakteristika odráží dokonale. Chtěl se bavit a chtěl bavit. Za každou cenu. Výsledek odpovídá jeho plebejskému původu. Nikdy to nebyl žádný jaderný fyzik. S tím by si ale někteří lidé tolik srandy neužili. Já jsem ji v tom viděl, ale měla pro mě krapet nešťastný, příliš rozjuchaný, floutkovský nádech. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Snímek byl nominován na celkem 6 Zlatých malin. Odnesl si nakonec ceny pro nejhorší režii, nejhorší scénář a nejhorší kameru. (Terva)
  • S rozpočtem 65 milionů amerických dolarů a výdělkem jen 17 milionů byl snímek ve své době označená za největší filmový propadák v dějinách. (vimanzen)
  • Bruce Willis se na snímku podílel i coby spoluscénárista. Dobrodružství titulního superzloděje hýčkal v hlavě celých 12 let. Po tomto snímku se již na žádném scénáři nepodílel. (Coldrex)

Reklama

Reklama