Reklama

Reklama

Pro rodinu Brownových končí legrace – na jejich farmě v Kansasu se totiž bez pozvání objevila smrtící smečka masožravých mimozemských potvor. Vyděšení Brownovi, prožívající skutečnou noční můru, musejí s útočícími krvežíznivými monstry bojovat o život, jejich boj je ale předem prohraný – dokud nedorazí dva vesmírní šerifové, odhodlaní vykopat ohavné nestvůrky z planety! Je to mimozemské dobrodružství, plné akce – a hemžící se Critters! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Debut Stephena Hereka se povedl na jedničku, ač při pokračováních nezasedl na režisérskou stoličku, odstartoval kariéru kvalitních béčkových filmů. A toto je béčko nad béčka, kdy tu chvíli čerpá z westernů, tu z hororu a tu z parodie na horor. Celé je to naprosto bezchybně smícháno a pod světlem nostalgie dětských let to dostává na skvělé uleželé chuti. Poté si schválně pusťte film Troll 2, kde je rodina protáhnuta prakticky přes kopírák, ovšem kde se ten film bere až příliš vážně a vychází z toho akorát komický paskvil. Zde se taky pár chybiček najde (a nepočítám na začátku opakovanou písničku asi 3x) ale je to vše tak učebnicově přesné, postavy jak kdyby vypadly ze scénáristických učebnic a proto to asi tak dobře funguje. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Já jsem odkojený na hororech podobného typu a zbožňuju takové filmy i nyní v dospělém věku. Critters jsou však výjimkou, která mě nikdy nezasáhla. Ne, že by se jednalo o špatný horor, ba naopak žánrově je velice povedený, ale já osobně se u něho nebavím, jak bych měl. Herci jsou prakticky nezapamatovatelní a necharakterní. A přesto, že film sám osobě má jen 82 minut a neměl by mít teda prostor pro nudná místa, tak se v něm přeci jenom nějaká taková místa najdou. Samotné postavičky Critters jsou však skvělé a vesmírní lovci také nejsou vyloženě špatní. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Naprosto každý pozná, že Critters nejsou žádné veledílo a že Gremlini jsou o úroveň lepší. Ale tohle je taky zábava. Critters jsou opravdu parádní a sympatické potvory, na jejichž příchod se čeká docela dlouho - což ale tady ještě nijak nevadí. Vesmírní lovci jsou sympaťáci (hlavně Charlie), humor docela funguje a díky krátké stopáži to docela uteče. A i postavy jsou poměrně sympatické. Možná je to béčko, ale nadprůměrné a zábavné. Osmdesátky opět nezklamaly, jen Critters tam možná mohli být o něco déle. 70%. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Filmy podobného ražení se hodnotí zatraceně těžko. Je to kravina, je to bolestivé, ale zároveň nenudí a dá se o nich poměrně dlouho kecat. Díky dialogům mezi potvorami jsem se přemluvil ke třem hvězdám. Doufám, že příští díl je čistě jen Critteří talkshow. Poté rád udělím plný počet. Blbost, po dvou dnech jsem zapomněl, že jsem nějaké Critters viděl. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Takhle, bavilo mě to, když tam byly critterové. Když tam nebyli, zdálo se mi to utahané a strašně obyčejné. Nebudu tu rozebírat, že crittery vlastně porazí jeden malej kluk a že tu je dost nelogičností, protože to je tady podle mě záměrně, ale ten dlouhý a nudný začátek, než se objeví critterové, už neodpustím. Beztak na filmu nejlepší jsou ti dva likvidátoři, co taky ničí všechno kolem sebe, ale critterové jsou taky fajn. Škoda jen, že je v některých místech tak utahané, no... 3* ()

Galerie (90)

Zajímavosti (15)

  • Okrem spomínaných 2 ľudí si vyčíňanie malých žravých príšer odniesla už len krava a zopár sliepok. (beso74)
  • Film se natáčel v americkém Kansasu. (rafix)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Reklama

Reklama