Reklama

Reklama

9 hráčů se smrtí

  • Velká Británie House of 9 (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

9 lidí je z neznámých důvodů uneseno a ubytováno v zabarikádovaném domě bez jakékoli možnosti úprku. Jsou sledováni 75 kamerami a po probuzení k nim prostřednictvím mikrofonu promluví neznámý hlas a určí pravidla hry. Poslední přeživší získá odměnu v hodnotě 5 miliónů dolarů. Připravte se, hra začíná. (Pedestrian)

Recenze (130)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Krvežíznivé akční thrillery, a tím je i film 9 hráčů se smrtí, nejsou mou oblíbenou zábavou. Základ myšlenky je podnětný, ale její provedení je čistě žánrové. Ocenění si zaslouží vnímavost pro obrazové kompozice, svou skladbou nejpřiléhavěji dotvářejí potřebnou atmosféru. I v průběhu děje můžeme zaznamenat několik bravurně zvládnutých zapeklitostí, ale podstata vlastního žánru je dominantní i svazující. Hvězdou filmu je otec Duffy (Dennis Hopper), přirozená autorita. Spoléhá na lidskost a spravedlivě mravní zakořenění. Hlavní ženskou postavou je Lea (půvabná Kelly Brook), skromně vystupující tanečnice. Její prioritou je přečkání životní apokalypsy v ústranní a bez pozornosti ostatních. Největším padouchem je Francis (zajímavý Hippolyte Girardot), hudební skladatel. Neúspěch v tvůrčím oboru dokáže rozvíjet všechny lidské vlastnosti, potřebné k přežití v nesmlouvavé džungli kapitalistického prostředí. Nejsebevědomější postavou je Claire Leevy (půvabná Susie Amy), známá tenistka. Propíraná popularita se často obrací k lahvím lihovin a boj o úspěch nezná slitování. Nejméně zajímavou postavou je Shona (Morven Christie), mladá dívka s kriminální minulostí. Nejpragmatičtější postavou je Max Roy (zajímavý Peter Capaldi), úspěšný módní návrhář. Dostatečná zásoba potravin je jeho jediným upřednostňovaným cílem. Nejrozporuplnější postavou je Al B (Ashley Walters), rapový zpěvák uvězněný v prudérnosti rasové nesnášenlivosti. Ušlechtilým hrdinou je Jay (Raffaello Degruttola), policista se stálým pocitem společenské zodpovědnosti a důrazným udržování práva a pořádku. Společenstvo uzavírá Cynthia (Julienne Davis), submisivní Francisova manželka. 9 hráčů se smrtí neklame tělem a chce být pouze žánrovou záležitostí. S tímto vědomím nemůže výsledek nikoho překvapit. A nic na tom nemění ani ukázkově cynický závěr. Fascinace násilím je pochopitelná pro filozofické úvahy. Jako součást zábavy u mě způsobuje znechucení. ()

Mark1983 

všechny recenze uživatele

No nejedná se o filmový kult,ale nejedná se ani o doslovný odpad.Podle mého názoru se jedná o filmový průměr,i když ne každému se film líbí.Tedy je pravdou,že od něj divák nemůže očekávat něco extra až něco doslova neočekávané.Spíš by mě na něj hledět jkako na film a ne se v něm šťourat,i když i na mé straně jsou filmy,které mě také neoslovily.A tak jak se říká,Každému se líbí něco. ()

Reklama

piglit 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jde o vykrádačku, kde není nic originálního. Pokud by členové skupiny chtěli, tak s nářadím, které bylo k dispozici, by jim ta zeď místo oken trvala tak 4 hodiny, případně kterýkoliv vnější bod budovy jeden, max dva dny. Co je potřeba vyzdvihnout, je to, že scénář nepodlehl zažranému multikulturalismu a první tři mrtvoly má na starosti poměrně primitivní černošský mladík, což by patrně proběhlo i v reálu. Další ocenění zaslouží slušné výkony herců a závěrečný twist, takže nakonec žádné zklamání... ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Děj filmu, který se odehrává v opuštěném domě,,,,,,, kde je před tím, náhodně na ulicích posbíráno devět různých lidí, kteří se ocitají uprostřed zvrácené hry, kterou řídí podivný " Big Brothe ".Ten jim pobyt zpestřuje četnými smrtelnými nástrahami a také zajímavou prémií. Výzva je k tomu : aby se navzájem zabíjeli a ten komu se podaří přežít, dostane návdavkem pět milionů dolarů..... Drsný thriller ve stylu legendární Kostky zavede diváka na samou hranici voayerismu, jehož součástí by asi nikdo z nás nechtěl být. Závěr : 50% ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Jestli tohle mělo navodit nějaký pocit strachu nebo snad přímo fobii z omezeného prostředí, potom se to příliš nepovedlo. Téměř 45 minut si počkáte na prvního nebožtíka a co je horší, jednání všech zúčastněných postav nedává nějak smysl. Vyloženě mi vadil černoušek, který neustále kolem sebe rozhazoval rozumy a tak jsem si přál, aby právě on byl první obětí a byl od něj klid. V závěru si filmaři jednoznačně nechali prostor k pokračování a já doufám, že k němu nedojde. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu v Cannes 20. května 2004. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve filmovém studiu MediaPro v rumunské Bukurešti. (Terva)
  • Bonus na DVD obsahuje dva alternativní konce. (Terva)

Reklama

Reklama