Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další lákadlo z mysli Mela Brookse. Tentokráte si dělá srandu z mýtu o Draculovi. Normální, bohatí angličané jsou napadáni Draculou a doktor Van Helsing je musí chránit. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

KosiR_ksr 

všechny recenze uživatele

Drákuloviny jsou mou srdeční záležitost z kategorie filmů k nenáročnému odreagování (stejně jako před lety mě tento film zase dobře pobavil). Ačkoliv se zde Leslie Nielsen objevuje v trochu méně "ztřeštěné" roli než je tomu ve známějších Bláznivých střelách, nemyslím, že by to bylo na škodu. Milým překvapením je ovšem MacNicol - ztvárnění šíleného Renfield považuji za jednu z jeho životních rolí. Nemohu než hodnotit 3* (Mimochodem, už jste si všimli, jak se uživatelé CSFD v hodnocení většiny komedií liší víc než u jiného žánru?) ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Nech už hrá kdekoľvek, nech hrá kohokoľvek, Leslie Nielsen je jednoducho Leslie Nielsen. Lacné vtípky váľajú celý film na hranicu stupidity, ale komu to prekáža? Vám snáď áno? Mne nie! Nečakajte prvotriednu, britskú komédiu. Nečakajte skrátka nič. A ak sa nebudete zamýšlať nad každým, sebamenším nedostatkom, ručím vám za kvalitnú zábavu. ()

Reklama

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Na parodii je tenhle film nesmírně nevtipný a tupý, některé gagy připomínají vtipy v novácké Country estrádě. Dokonce i samotný příběh moc nefunguje, alespoň od té chvíle, kdy hrabě zhypnotizuje nebohého muže... Než se příběh rozjel, tak se zdálo, že příběh tam bude - dokonce jsem si myslel, že budu umírat v záchvatech smíchu, ale jak už jsem výše naznačil nic z toho se nekonalo. Dobrá nemůžu o filmu říct, že bych ani jednou nevybuchl smíchy, ale na druhou stranu to mohlo být mnohem lepší. ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že než se Dracula setká s Van Helsingem, tak je to takové utahanější. Nicméně pak už to jede na plné pecky. Nebudu popírat, že je to film o třech postavách (Nielsen jako Dracula, Brooks jako Van Helsing a MacNicol jako Draculův poskok), ale který dnešní film má tolik charakteristických postav? Někdy jsou rádi alespoň za jednu. Jak jsem již psal, z počátku slabý průměr, nakonec to vygraduje do extáze! Film neurazí, jednou za pár let se na něj dá znovu podívat a opět pobaví - jeví se mi za ta tři shlédnutí (prakticky v sedmileté periodě) jako nestárnoucí klasika. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Zaráží mě nízké hodnocení a negativní komentáře. Ano, Mel Brooks má osobité pojetí svých filmů a humoru, ale nevěřím, že se někdo nesmál, když zabíjeli kolíkem spící upírku do srdce, případně při úvodní pitvě. To mi neříkejte. Já osobně mám tuhle parodii rád a nevidím v ní takové zlo jako ostatní. 80% ()

Galerie (75)

Zajímavosti (5)

  • Při osvobozování Lucy Westenry (Lysette Anthony) z hrobky pohne chasník víkem "kamenné" rakve tak nešťastně, že divákovi nechtěně odhalí, jak lehké vlastně celé víko je. (GordonCZ)
  • Ve scéně, kdy Van Helsing otevřel žaluzie, vnikne do budovy světlo. V dalším záběru je žaluzie zavřená, avšak světlo se nezměnilo. (Čiban)

Reklama

Reklama