Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank Martin, bývalý příslušník speciálních jednotek vycvičený k zabíjení, si jde do podzemních garáží pro auto. U okénka se zastaví krásná dívka a žádá o pomoc s pneumatikou. Je komplicem skupiny zlodějů aut. Frank se s nimi ovšem rychle vypořádá a jede vyzvednout malého Jacka do školy… Frank krátkodobě pracuje jako řidič u vysoce postaveného příslušníka protidrogové policie v Miami Jeffersona Billingse. S malým Jackem se rychle spřátelil, což oceňuje i jeho půvabná matka Audrey. Otec, který se po roce vrátil domů, se zajímá jen o svou práci: právě se chystá významná konference šéfů světových protidrogových centrál. A právě v této souvislosti byl najat i jistý Gianni Chellini, který má za úkol unést malého Jacka… Má se to stát během návštěvy lékaře, kam Frank chlapce veze. Gianni a jeho kumpáni doktora i sestru zabili a vydávají se za ně. Chystají se chlapci píchnout injekci s nově vynalezeným virem, který po čtyřech hodinách aktivace začne působit. Navíc se nakazí každý, na koho chlapec později dýchne. Cílem gangsterů ale není chlapec, nýbrž jeho otec: právě Billings má být synem nakažen a následně nakazit všechny účastníky konference. To ovšem zatím Frank ještě neví… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (561)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Až na toho malého haranta a to "odstranění" výbušniny to je VELMI dobrá AKCE!!! Pokud si chcete pročistit hlavu a zajít si na nějakou pořádnou "rychlovku" (ne tu rychlovku...však vy víte, co tím myslím), tak tohle je vaše jasná volba :) Statham je prostě mr.47 - oblek, chladnokrevný výraz v obličeji...z něj ta chladnokrevnost prostě číší. No jo, ale to zase odbíhám od tématu. Ještě musím vyzdvihnout choreografii...vypadá to, že Jackie Chan by měl přidat, někdo mu tu sere do hnízda :) ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Gauneři unesou malého Jacka. Řidič Frank Martin chce zachránit Jacka, ale je brilantními policejními mozky považován za únosce. Ti samí gauneři vrátí nepoškozeného Jacka rodičům, protože jim jde o něco jiného. Frank však vše odhalí, vyčistí, rozstřílí a zbije takovým způsobem, že se pobavený divák může na světě cítit zcela bezpečně. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Neskutečně naivní a slaboduchý film, který katapultoval Jasona Stathama z role člověka v prvním díle do role supernadčlověka v díle druhém. Nemá cenu popisovat debilitu akčních auto-scén a ostatních scén a už vůbec není třeba zmiňovat tupý příběh, který mi evokoval zápletku z filmu Tuxedo s Jackiem Chanem. Statham je ale nepochybně akční hvězdnou současnosti. A Luc Besson tímto filmem potvrdil, že Danny the dog bylo opravdu jen osamělé světýlko v temném močále jeho nynějšího scénáristického působení. Musím si spravit chuť u Leona a trochu zavzpomínat na staré časy, kdy ještě nebylo třeba polonahých slečen a aut létajících vysoko nad zemí, aby vznikl dobrý film. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že Bessonovy produkční a zejména scenáristické prefabrikáty se začínají stávat žánrem samy o sobě. Tedy říkejme jim prostě ´bessonovka´= příběhově debilní brain-wash pro diváka obdařeného sakra velikou dávkou nadhledu. Toho je zde potřeba desetkrát více, než u ´jedničky´(která se mi líbila pro svoji neskrývanou prostinkou nekomplikovanost a spád), ale zápletka a většina akčních pasáží ´dvojky´se stávají tak absurdními, že naopak začínají nudit. Více bombastické akce zkrátka někdy neznamená více zábavy. A transfúze protilátky a letadlo v závěru byly skutečně na pěst. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

V některých ohledech zoufalé pitomé a přehnané (naprosto příšerný pád letadla) přesně po Stathamovsku, ale na rozdíl od ostatních přepísnutých a laciných akčních bojovek (myslim tim i mimo Stathamovky) je to alespoň zábavné a baví mě se na to koukat i opakovaně 1x za pár let. Prosluněná Miamská dvojka u mě celkem zabodovala a hlavně díky nápaditým akčním scénám uděluji 70% ()

Galerie (55)

Zajímavosti (23)

  • Pistole ve scéně v soukromém tryskáči je typu Walther P99. (DaViD´82)
  • Tyč, kterou Frank (Jason Statham) použije ke zmlácení party chlapů, se v některých scénách ohýbá jako gumová. (Terva)

Reklama

Reklama