Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank Martin, bývalý příslušník speciálních jednotek vycvičený k zabíjení, si jde do podzemních garáží pro auto. U okénka se zastaví krásná dívka a žádá o pomoc s pneumatikou. Je komplicem skupiny zlodějů aut. Frank se s nimi ovšem rychle vypořádá a jede vyzvednout malého Jacka do školy… Frank krátkodobě pracuje jako řidič u vysoce postaveného příslušníka protidrogové policie v Miami Jeffersona Billingse. S malým Jackem se rychle spřátelil, což oceňuje i jeho půvabná matka Audrey. Otec, který se po roce vrátil domů, se zajímá jen o svou práci: právě se chystá významná konference šéfů světových protidrogových centrál. A právě v této souvislosti byl najat i jistý Gianni Chellini, který má za úkol unést malého Jacka… Má se to stát během návštěvy lékaře, kam Frank chlapce veze. Gianni a jeho kumpáni doktora i sestru zabili a vydávají se za ně. Chystají se chlapci píchnout injekci s nově vynalezeným virem, který po čtyřech hodinách aktivace začne působit. Navíc se nakazí každý, na koho chlapec později dýchne. Cílem gangsterů ale není chlapec, nýbrž jeho otec: právě Billings má být synem nakažen a následně nakazit všechny účastníky konference. To ovšem zatím Frank ještě neví… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (561)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Když jsem si u Danny the dog liboval, jak má na poměry Luca Bessona kvalitní scénář, tak po Kurýrovi 2 musím uznat, že to bylo jenom chvilkové osvětlení jeho mysli. Celé schéma prvního dílu bylo jednoduše okopírováno a v rámci silnějšího diváckého ohlasu přesunuto do Ameriky. Naštěstí amerikanismus je zde připomenut jenom jednou trapnou větou a americká vlajka je stylově použita v jedné akční scéně, které jsou opět vymazlené do posledního detailu. Choreografický balet z dílny Coreyho Yuena opět osciluje mezi dokonalou jednoduchostí a vlastní sebeparodií. Škoda častějšího využívání slabých digitálních efektů, které dělají nejeden kaz ve scénách, kdy máme možnost sledovat nádherné Audi W2, na kterém sice nenajdeme prach a škrábanec ani po průjezdu zdí, ale když se to prohání po silnici, kamera kolem něj krouží a za volantem sedí Jason Statham, který jako vždy má charismatu na rozdávání, nejde se nehněvat. Roztomile hloupá oddechovka, která má smůlu v tom, že vznikla až jako druhá. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Dvojka Kurýra se v abecedě jaksi zapomněla zastavit u béčka a vesele si štrajdá ještě dál. Ovšem výrazně vyšší rozpočet i nadsazenost z něj dělají jednu velkou akční jízdu, která předjede v kvalitě bez výraznějších problémů i jedničku. Jediná škoda je, že hlavní tahoun a hvězda - nezničitelná osmičková Audina s nezkrotným charismatem - zmizí z děje v půlce filmu. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Typicky pitomá Bessonovská produkce, kde nesmyslné akční scény, stupidní tancovačky s auty a nažloutlé kamerové filtry přebijí už tak chatrný scénář. Jednička byla ještě jakž takž solidní jízda, kde byla právě nadsázka příjemným osvěžením. Dvojka je přehnaná exhibice a když vidím auto skákat z jedné střechy výškové budovy na druhou (ještě technicky tak zprasené), chce se mi blinkat. Statham neztratil nic ze svého charismatu a ohánět se taktéž umí stále velice slušně, avšak to je tak jediné co zůstalo. Miami je vcelku atraktivní lokace na natáčení a díky rychlým střihům budeme mít občas pocit, že je to celé strašně cool akční jízda, i když je to v podstatě nehorázná patlanina. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Cool Statham se rube s ďábelskou záporačkou Kate Nauta...To je asi to nejoriginálnější, co tvůrci v tomto mdlém pokračování dokázali vymyslet. Příběh je jedno velké klišé a akční scény jsou nereálné a přehnané až běda. Tomu všemu nasadili korunu neschopní herci ve vedlejších rolích. Škoda, protože Kurýr mohl být docela slibnou filmovou sérií, ale za tohle by se styděl snad i Segal s Van Dammem. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Are you fucking with me, Luc Besson? Nějak takhle reaguju v situaci, kdy se bomby vyhakují jeřábními háky 10 metrů nad zemí, nebo se přeskakuje z baráku na barák (jasně audiny jsou dobrý, ale tak moc zas ne). Jestli byl první díl částečně hloupý, tak tentokrát je ultradebilní a zachraňují ho jenom Stathamovy hlášky a coolovité akční sekvence. Tak 5/10. Příště se na to Lucu líp vyspi. Ať se Louis s Coreym nemusej tolik snažit zakrýt ty blbosti, který píšeš. :) ()

Galerie (55)

Zajímavosti (23)

  • Při volném pádu letadla by letadlo padalo cestou nejmenšího odporu vzduchu, takže čumákem napřed. Nikdy však ne naplocho dolů, jak padá ve filmu. (MrAldridge)
  • První díl nebyl v kinech příliš úspěšný, takže toto pokračování dostalo zelenou až po vynikajících prodejích DVD. (DaViD´82)
  • Pistole ve scéně v soukromém tryskáči je typu Walther P99. (DaViD´82)

Reklama

Reklama