Reklama

Reklama

Ztracená kulka

Trailer

VOD (1)

Geniálního mechanika s kriminální minulostí obviní z vraždy. Aby dokázal svoji nevinu, musí vystopovat zmizelé auto a získat důkaz: jednu jedinou kulku. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Trošku film klame, já trailer radši neviděl a i tak musim říct, že akce až zas tolik není i přes poměrně krátkou stopáž. Akční scény jsou plné automobilových honiček, soubojů a padne i nějaká střelba. Bouračky vypadají pěkně, bitky působí drsně a kontaktně, ale nějak mě nevonělo, že akce postrádá logiku. Xkrát během filmu jsem si říkal, že to působí víc na efekt, než nějak přirozeně a i když je hlavní hrdina interpretován jako člověk, co si umí poradit v každé situaci, je to víceméně díky naprosté debilitě těch kolem něj. Hlavně celej souboj na policejní stanici je naprostá parodie, protože, nejenže jeden týpek z garáže vymlátí celou policejní stanici - ono nikoho nenapadne ani vzít zbraň i když jí měli po ruce, v jednom záběru je to až očividné. Charaktery už potom vůbec nefungují i když jejich herci maj charisma a odvádí výbornou práci. Režie je fajn. Na to, abych film bral vážně, by zde musel bejt nějakej balanc v logice. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Ale jo, taková Stathamovka po francouzsku, kterou si ve výsledku asi pouštět vícekrát nebudete, ale vězte, na to jedno zhlédnutí vás čeká perfektní oddechovka nařachaná samou akcí a automobilovými honičkami. Premisa filmu už asi jednodušší být nemůže, to asi fakticky ne, ale tady nejde o příběh (ikdyž lhal bych, ten jeden zvrat mě dost překvapil, vůbec jsem ho nečekal). Jak jsem již zmínil, tak film sází na adrenalinovou podívanou, kdy se na obrazovce pořád něco děje a vy se nemáte jak nudit. Mezi ty nejlahůdkovější chvilky bezesporu patří bitka na policejní stanici, Francouzi ty kontaktní souboje umí natočit, to jim upřít nemůžu, dostat po hlavě notebookem či štítem, kde jinde to můžete vidět :D ? Samozřejmě, jde zde hlavně o ty auta. Docela by mě mrzelo, kdyby filmu někdo dával nízké hodnocení jen z toho důvodu, že zde docházelo k demolici převážně starších aut. Víte vy co, takto efektivně ušetřili na rozpočtu, a hlavně by pořád vypadalo stejně, pokud by tam rozbili starého Renaulta nebo nové Lambo. Jak jsem říkal, pobavilo mě to, klidně ať Netflix uzavře bližší spolupráci s Francií, takovéto našlapané snímky vždy rád přivítám s otevřenou náručí. Za mě tři a půl hvězdiček. 70 % ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vynikající francouzský akční thriller, jež Netflix koupil a co se týče dramaturgie by si z něj měl vzít příklad u většiny svých produkovaných filmů. 90 minut prakticky bez hluchého místa uteče jako voda, tvůrci si s akčními momenty věděli rady a hlavní herec Alban Lenoir předvedl slušné chvaty i tělo na tělo, až jsem toho skoro u tohoto typu filmu nečekal. Jedinou záhadou je, proč má zde Ztracená kulka tak podtaktované hodnocení. Zasloužila by minimálně 7/10 a mnohem více diváků (přiznám se, že i mně film v době premiéry proplul pod radarem streamovacích algoritmů). ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Francuzska tvorba ma zase potesila,tato krajina je moja najoblubenejsia,co sa tyka filmov,akcny krimi thriller,ktory ma po cely cas bavil,nechybalo nic,co by v tomto zanri malo byt,Alban Lenoir bol super,myslim,ze si tuto rolu uzival naplno a kedze nemam absolutne ziadne vyhrady,tak udelim plnu davku...:-) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Stratená guľka nemá nič spoločné s genitálnym ústrojenstvom, ani s Hitlerom, ktorý bol tiež jednovaječného charakteru. Hoci hľadanie stratenej guľky by mohol byť v jeho prípade veľmi zaujímavým a odvážnym filmovým počinom komediálneho rázu, niečo ako voľné pokračovanie Stratili sme Stalina. V tomto filme sa žiaľ toho komediálneho veľa neodohráva, na druhej strane nechýba dobrá akcia, automobilové naháňačky a mŕtvoly. Súhlasím s Malarkeym, že to silne pripomína Bessonovskú tvorbu, starú dobrú klasiku. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (9)

  • Filmovanie snímky prebiehalo vo francúzskom meste Sète v departemente Hérault a trvalo 38 dní. (MikaelSVK)
  • V čase 01:06:00, když policisté staví zátaras, je tmavě modrý Renault Laguna jinak postavený na silnici, než když Lino (Alban Lenoir) zátaras proráží. I druhý Ford má jiné postavení. (Fischa77)

Reklama

Reklama