Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Záhadná vražda svede dohromady soukromé očko, herečku snažící se prorazit a zloděje předstírajícího, že je herec. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (703)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Scénaristický bůh Shane Black to vzal poprvé do rukou se vším všudy. A nevedl si vůbec zle. Velice obstojný přírustek do upadajícího žánru buddy komedií. Robert Downey Jr. i Val Kilmer jsou super a hláškují ostošest. Absurdní situace jako za starých dobrých časů Riggse a Murtaugha, sexy Michelle "nejsem jenom ta holka z M.I:3" Monaghan pasuje a...a vůbec. Podívejte se na to sami. Tímhle snad nepohrdne nikdo. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Vydařený režijní debut Shanea Blacka (scénáře ke SMRTONOSNÉ ZBRANI, POSLEDNÍMU SKAUTOVI, POSLEDNÍMU AKČNÍMU HRDINOVI a DLOUHÉMU POLIBKU NA DOBROU NOC), jednoho z dvorních scenáristů producentského mogula akčních filmů Joela Silvera. Black vsadil na to, co umí nejlíp - na noirovou story, dobře napsané, sympatické postavy a úderné, hypervtipné dialogy. Výsledkem je jakýsi POSLEDNÍ SKAUT bez akčních scén, tj. konverzační detektivní komedie s mimořádně skvělým tandemem Downey-Kilmer, která ráda komentuje a pohrává si s různými klišé. Black režisér sice, jak se dalo předpokládat, zůstal ve stínu Blacka scenáristy a pouze se spokojil s důstojným převedením svého scénáře do filmové podoby (porovnejte třeba s POKREVNÍMI BRATRY Troye Duffyho), přesto si myslím, že jde o jeden z nejlepších debutů. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tato oceňovaná komedie staví na faktu, že se snaží v podstatě parodovat styl Hollywoodu. Režijní debutant Shane Black toho už mě tou dobou za sebou hodně a možná i kvůli znechucení k ostatním hollywoodským scénářům či scénáristům si opět připravil svůj vlastní, ovšem značně odlišný od těch ostatních, co napsal pro někoho jiného. Film je vtipný, svižný a velice zábavný a to možná i z toho důvodu, že je originální a svérázný (ve smyslu; je mi jedno koho jak moc urazím). Je tu poznat, že Shane si ho napsal pro sebe, takže perfektně vystihnul to, co chtěl; což je u scénářů v globálu asi největší problém (pokud nepočítáme samotnou nekvalitu onoho scénáře). Zpětně musím Shaneovi poděkovat za důvěru v Roberta Downeyho Jr, který byl v té době, mírně řečeno, nevytěžovaným hercem. Nebýt této pomoci, nikdy by se Robert nepropracoval k Iron Manovi. Nutno říct, že předvedl skvělý výkon, což se dá říct i o Valu Kilmerovi, jehož jsem ve starších filmech moc nemusel (->nejhorší batman ever)...80% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Při prvním zhlédnutí jsem se nedokázal naladit na humor snímku, dost se nudil, nakonec ztratil trpělivost a vypl ho. Napodruhé to už bylo o něco málo lepší, ale opravdu ne o moc. O tenhle typ humor, který sází na metání "hlášek" rychlostí blesku, spoustu vulgárních výrazů a 2 chlápky, kteří jsou si navzájem protiklady a pořád se do sebe ze srandy naváží, popravdě řečeno nestojím. Ano, sem tam se najde něco úsměvného (tak 3-4 scény), ale jestli se mám kupříkladu smát při pohledu na hlavního hrdinu, který "omylem" vykonává potřebu na mrtvolu dívky, tak si říkám, že asi nepatřím do cílové skupiny. Jo a btw, ta rádoby sebeironizace, o které se zde někteří zmiňují, fakt nefungovala. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Klasik buddy-movies Shane Black je zpět a jeho scénář je opět vybroušený a plný mnohdy zvráceného humoru, jako tomu bylo u dnes již kultovního Posledního skauta. Black, který se tentokrát postavil i za kameru, se nebojí experimentovat a používá zajímavou formu vyprávění, která z Kiss Kiss Bang Bang dělá film s velkým sebeuvědoměním. Robert Downey Jr., Val Kilmer a Michelle Monaghan tvoří skvělou partu a cedí obrovské kvantum parádních hlášek. Jen škoda možná až zbytečně zamotaného děje a chvílemi haprujícího tempa, přesto se ale jedná o zatraceně zábavnou krimi-komedii s povedenými narážkami na samotný filmový průmysl. 80% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (32)

  • Kiss Kiss Bang Bang je poslední film, který Susan Levin produkovala pod svým rodným jménem. Pod dalšími projekty už je vždy uváděna jako Susan Downey. (Endiiska)

Související novinky

Shane Black a Robert Downey chystají film

Shane Black a Robert Downey chystají film

21.02.2022

Tak se zdá, že si režisér a scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Správní chlapi) a hvězda marvelovek herec Robert Downey Jr. (Iron Man 3) opět po letech zopakují spolupráci. Vedle zmíněného Iron… (více)

Další Predátor je na cestě

Další Predátor je na cestě

17.02.2016

Z Shanea Blacka, scenáristy Smrtonosné zbraně a Posledního skauta, se stal v poslední dekádě úspěšný režisér. Jeho cit pro nahláškované buddy movies (aka parťácké filmy) se znovu probudil v Kiss Kiss… (více)

Gosling, Crowe a smrtonosná vražda

Gosling, Crowe a smrtonosná vražda

12.07.2014

Scenáristický klasik Shane Black (Smrtonosná zbraň, Poslední skaut) se před pár lety skamarádil s Robertem Downeym Jr. a dali dohromady hned dva chválené filmy. Kiss Kiss Bang Bang následoval… (více)

Smrtonosný skaut Tony Stark?

Smrtonosný skaut Tony Stark?

11.02.2011

Jon Favreau se vykašlal na Iron Mana 3 a raději natočí rodinnou fantasy komedii z Disneylandu Magic Kingdom. On tvrdí, že ho tahle látka naplňuje víc, zlí jazykové mají za to, že se skrblíci z Marvel… (více)

Reklama

Reklama