Reklama

Reklama

Království ohně

  • USA Reign of Fire (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V dnešním Londýně pozoruje dvanáctiletý chlapec svoji matku, stavební inženýrku, jak neúmyslně probudí ze spánku trvajícího staletí obrovského oheň chrlícího draka. O dvacet let později je náš svět těmito obludami a jejich mláďaty zamořen a téměř zničen. Vrchní požárník Quinn (Christian Bale) má za úkol toto nebezpečí odvrátit a udržet malou komunitu při životě. Do jejich středu přijde Američan Van Zan který tvrdí, že ví, jak tyto obludy zabít a jak zachránit lidstvo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (378)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Moje guilty pleasure a okamžitý hit. To byly doby, kdy jsem neznal ani Christiana Balea, který je teď můj oblíbenec a už vůbec ne McConaugheyho nebo Butlera. Čistý požitek jsem měl prostě jen z faktu, že jsou ve filmu skvělí draci a vymazlené zvukové efekty. Lituji každého, komu se tenhle masterpiece nelíbí. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadalo velice zajímavě, ale po půl hodině mě to celkem přestalo bavit. Od úvodu to pak mělo celkem dlouhý přeskok do budoucnosti, což je možná škoda. Boj o přežití už není tak lákavý, když vlastně nevíte proč. Dramatizace je skoro nulová a celkem to není moc dobře zpracované. Hudba také nestojí za řeč. Prostě je to tak nepovedené, že má divák chuť to zapálit sám. Nevíte co? No podívejte se a posuďte sami. Tak jsem tak hledal něco kladného a možná bych mohl vyzvednout scénář. Je povedený, ale podivně natočený. CITÁT - Jen jedna věc je horší než draci, Američané......... Pro smrt jednoho draka zemře moc lidí. Jak má pak divák věřit, že když to nešlo před tím, půjde to teď lépe, zvlášť když je draků milion, jak se tvrdí a lidí o dost méně. Film je zmatený, divný a strašně překombinovaný. ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Totální volovina o ničem! Divím se, že po zhlédnutí této sračky Christian Bale vůbec uviděl další roli. Tohle se brutálně nepovedlo. Špatné je úplně vše. Takhle to dopadá, když se někdo na svůj film totálně vykašle. Vznikne jakýsi paskvil, který má k jakémukoli umění brutálně daleko. Něco tak debilního se často nevidí. Scénář musel psát člověk, který se pyšní těžkou retardací. Naprostý odpad! ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Vize posapokalyptické budoucnosti světa, jenž ovládají draci ? Nápad dobrý, ale jeho uskutečnění bohužel ne. Bale se zase snaží hrát na maximum, Butler také, McConaughey dostává opravdu nečekanou, ale velmi kvalitní vizáž. Bohužel ať se herci snaží sebevíc, ať je ve filmu sebevíc milých momentů jako Luke versus Darth Vader, scénář je tak předvídatelný a stereotypní, že film uběhne jako nic a finální pocit ani neexistuje. Už od momentu, kdy do "pevnosti" přijede drsňák Van Zan se svou úžásnou teorií si divák uvědomí, jak vše skončí. Nejhorší věcí na celém filmu je ale jeho hlavní lákadlo - draci. Nejenže, když se objeví, tak jsou záběry na ně nijak kolosální a fantastické, ale hlavně jejich "dílo" zkázy ve mně velké napětí neprobudilo. A finální souboj o záchranu planety ? Výsměch s McConaugheyho "kamikaze" stylem doslova uspává. Ne díky, ale tohle zkrátka nedosahuje Dne Nezávislosti. Final Decision: 60% ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Zajímavě pojatý post-apokalyptický příběh. Na Dentonovi Van Zanovi (Matthew McConaughey) se potvrdilo, že ten kdo bojuje s draky stává se drakem. Quinn Abercromby (Christian Bale) se nenechal úplně zastínit. Alex Jensen (Izabella Scorupco) je drobnou třešničkou na dortu. Svým způsobem má Království ohně mytologické zabarvení. Aby taky ne, jsou tu přece draci. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (11)

  • Dĺžka Van Zanovej brady sa permanentne mení. (Greenpeacak)
  • Keď Van Zane (Matthew McConaughey) tvrdí Quinnovi (Christian Bale), že priletel, ten ho vysmeje, vraj vo vzduchu už 20 rokov nič neletelo. Na začiatku sa ale skrz novinový titulok dozvedáme, že Quinn ešte ako mladý chlapec uvidel úplne prvého draka v roku 2008. Takže draky vládnu oblohe iba 12 rokov. (johnsnow)

Reklama

Reklama