Reklama

Reklama

Království ohně

  • USA Reign of Fire (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V dnešním Londýně pozoruje dvanáctiletý chlapec svoji matku, stavební inženýrku, jak neúmyslně probudí ze spánku trvajícího staletí obrovského oheň chrlícího draka. O dvacet let později je náš svět těmito obludami a jejich mláďaty zamořen a téměř zničen. Vrchní požárník Quinn (Christian Bale) má za úkol toto nebezpečí odvrátit a udržet malou komunitu při životě. Do jejich středu přijde Američan Van Zan který tvrdí, že ví, jak tyto obludy zabít a jak zachránit lidstvo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (378)

hippyman 

všechny recenze uživatele

efektní pohádka, ideální pro chvilkově-otupělý mozek, který hladoví po barevném, hýbajícím se čemkoli a zdařilých efektech. bale s mcconaugeym se v primitivním příběhu předhánějí, kdo je větší kápo, a mě to prostě bavilo. nečekal jsem nic, dostal jsem celkem slušnou béčkovou podívanou. no a pro post-apokalypsy já mám prostě slabost no. 70% ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Parádní atmosféra, až na drobné výjimky výborné triky, skvělý Bale a ještě lepší McConaughey a v neposlední řadě také solidní akce, to jsou hlavní klady tohoto mixu sci-fi a fantasy. Dojem kazí především spousta logických nedotažeností a pomalejší tempo. Mohl to bejt úžasnej adrenalin. Jenže není... ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Len jedno je horšie, ako draky. Američania.“ Drak je sám osebe príliš fascinujúci tvor na to, aby bol film, v ktorom vystupuje, vyložene nezaujímavý. Dvojnásobne, ak je drakov viac a príbeh sa odohráva v post-apokalyptickom svete, za ktorý je zodpovedný tento úžasný mytologický tvor. Bohužiaľ, režisér výborných celovečerných AKTOV X (1998) to nezvládol. Hnusná výprava, málo drakov (teda je ich dosť, ale objavujú sa v málo scénach) a otrasné "herecké výkony" (zarastený a pochmúrny Bale, holohlavý a pochmúrny McConaughey, pochmúrny Butler). Zostala pachuť po premárnenej šanci, zopár originálnych detailov (prekvapivo "realistické" vysvetlenie, prečo drak vlastne chrlí oheň) a od veci nebolo ani „riešenie dračej otázky“ (keď je v mravenčom spoločenstve normálne, že úhyn kráľovnej rovná sa zániku celého Systému, prečo by to nebolo možné u drakov?). ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Chcete vědět, co dělali Batman, král Leonidas a "ten, který se teď stává dobrým hercem i když ještě nedlouho tomu byl známý jenom jako týpek, co si svléká tričko každých pět minut" předtím, než byli opravdu slavní? Bojovali s draky někde v Anglii. Nebo (podle zajímavostí) to bylo spíše Irsko, ale to není zas tak důležité… Reign of Fire mě zaujal hlavně tím, že můžete krásně slyšet Butlerův "před-hollywoodský" akcent, vidět plešatého Matthewa a celé se to točí kolem draků. Jenže zatímco v poslední době jsou draci zobrazováni jako mystická zvířata, která si ochočí někdo dobrý a oni pak jsou dobří, tady bojují sami za sebe a jsou opravdu zlí a myslím, že to je určitě jeden z mála fantasy filmů, ve kterých se vyskytuje tolik opravdu zlých draků, kteří žijí jen proto, aby zabíjeli (všechny) lidi. Taky se mi líbil fakt, že konečně někoho napadlo vysvětlit, jak vlastně draci plivou oheň. Ale jinak je tento film takový moc šedý. A nemyslím natáčecí set a kulisy, myslím, že nic jiného tam nenajdete a film jako takový je lehce zapomenutelný. A věřím, že kdyby se z ústředního tria nestali takové hvězdy, jakými pánové nyní jsou, o tomhle filmu by věděl jen málokdo. 50 %. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Naprostá blbina, která bohužel slibovala víc. Bavil jsem se docela slušně, ale než se mi povedlo vypnout celý mozek tak to chvilku trvalo. Takových neligočností najednou jsem dlouho neviděl. Čemu se nedá co vytknout je obsazení. Hypercool McConaughey mě docela dostal, to samé se dá říct o Christianu Baleovi. Akorát ex-Bondgirl Isabelle Scorupco je tu spíše na okrasu. A nejůžasnější ze všeho je hudba. Na závěr, jestli tento filmeček chcete vidět, tak to chce nějaký hodně nabušený kino. V televizi už to bude na nic. Je to blbost, ale těch peněz nelituju. Sakra ten McConaghuey je hustej! ()

Galerie (87)

Zajímavosti (11)

  • Natáčalo sa na lokalitách ako sú Dublin, Glendalough v Írsku či Trafalgar Square v Londýne. (Greenpeacak)
  • Film vyhral cenu Akadémie science fiction, fantasy a hororových filmov (Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films) v kategórii Najlepší fantasy film roku 2002. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama