Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž 2010. Město je zdí rozděleno na ghetta, kde neplatí žádná pravidla ani žádné zákony. Mocnému gangu v Okrsku 13 se podařilo ukrást experimentální nukleární bombu. Damien, důstojník speciální policejní jednotky, a Leito, obyvatel okrsku 13, mají 24 hodin na to, aby nálož zneškodnili. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

anais 

všechny recenze uživatele

Po pár dnech už si prakticky nepamatuji, o čem to bylo. Ale dívalo se na to takřka bez dechu, i když nic asi nepřekonalo honičku po chodbách paneláku v úvodu filmu. Mít to trochu lepšího sénáristu, tak dám pět a skloním se před Lucem Bessonem a jeho snahou vybudovat ve Francii nový Holywood. Tady se mu to skoro povedlo. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jednoznačné vítězství formy nad obsahem, takhle skvěle natočený a sestříhaný akční nářez jsem ve francouzské produkci snad ještě nezažil. Když o tom teď přemýšlím, tak scénář nebyl opravdu ničím víc než snůškou klišé o skupině gangsterů, ukradené bombě a záchraně města, ale co s tím režisér Morel dokázal provést, zasluhuje velký obdiv. První půlhodina byla neskutečná a honičky na balkonech, přestřelky nebo parádní bojové choreografie nebraly konce. Druhá půlhodina byla téměř srovnatelná, příběh stále ubíhal jako voda a pořád se bylo na co koukat i se zacpanýma ušima. Mírné zklamání přišlo až v závěru, který sice celkový dojem vůbec nezkazil, ale po té neutuchající pětihvězdičkové zábavě jsem od něj očekával asi trochu více. Každopádně výborná akční jízda, které snaha o nějaký příběh hlavně na konci spíše viditelně uškodila. 85% ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nejdříve jsem viděla pokračování (ano, vím, že by to mělo být naopak), které mne překvapilo svou neotřelostí a velmi svižným tempem. Tady se pár hluchým míst najde, scénář je celkově slabší, i když to rozhodně neklesá na úroveň slátanin, ve kterých je příběh nahrazen počtem mrtvol, jejich vyhřezlých vnitřností a uškubaných údů. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No, Morelův o 4 roky mladší snímek Taken mi sedl více. Okrsek má hodně nabušený úvod a i dál pokračuje v dobře rozjetém tempu, ale poslední cca půlhodinovka (řekněme od toho naivního převádění peněz na účet či i přes zdrogování velmi schopnou sestru) sklouzává hlavně díky spoustě žánrových klišé až k průměru a mně osobně už neměla co nabídnout nebo čím překvapit. Navíc "parťákům" sice nechyběla pružnost, ale charismatu moc nepobrali. Škoda, chvíli jsem si myslel, že budu moc přiklepnout 4*, nakonec jen průměr. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Besson se s touhle velmi pěknou přehlídkou parkouru pro jednou zase trochu vytáh. Choreografie a provedení akčních scén špičkové a celkem to odsýpá a baví. Jedna z úvodních scén, kdy policejní stanici před jejím uzavřením oblehnou gangsteři upomene na ÚTOK NA TŘINÁCTÝ OKRSEK od Carpentera a zbytek filmu pro změnu působí jako buddy verze Carpiho ÚTĚKU Z NEW YORKU (hrdina se v blízké budoucnosti vydává na časově omezenou záchrannou misi do izolované zóny, kde vládnou gangy, politický komentář, zde nepříjemně aktuální). ()

Galerie (30)

Zajímavosti (24)

  • Leïto (David Belle) počuje cez celú miestnosť potichu hovoriaceho Tahu (Bibi Naceri), a to napriek tomu, že je okno zatvorené. Na takú vzdialenosť cez zatvorené okno ho počuť nemohol. (ČSFD)
  • V 90% všetkých parkourových scén neboli použité žiadne špeciálne efekty, laná atď. (Mihail123)
  • Celková výroba filmu (casting, scenár, filmovanie) trvala 10 mesiacov (Január až Október 2004). (Mihail123)

Reklama

Reklama