Reklama

Reklama

Baramui paiteo

  • Jižní Korea 바람의 파이터 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film vypráví životní příběh korejského mladíka jménem Choi Bae-dal, který se stal zakladatelem karate stylu Kyokyushinkai. Nyní se jeho styl učí asi ve 120 zemí a má více než 12 milionů žáků. Můžeme se těšit na propracované bojové scény, které se vyvíjejí jako postava sama. Přes imigranta, zachránce mladých japonských dívek až k mistru karate. Spravedlnost bez síly je marná, ale síla bez práva je jen zločin. (BUD-SFIS)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

hunty 

všechny recenze uživatele

Korejci si s akčními filmy prostě umí vyhrát, vždy působí věrohodně a nesporně upoutají. Ještě to propojte s romantickou vsuvkou, dramatem a Japonskem a máte tuhle pecku. Zde opovrhovaná první půlka mě bavila, jen klesnutí o 1 hvězdu si vysloužily ty pro mě neukončené linie (mohli ubrat fotografů a počátku a prodloužit část s Tomoyou). Konečné kraťounké představní mýtu s býkem trošinku neuspokojující a předcházející konečné utkání mi přišlo také hrozně minimalistické. Aya Hirayama opět dokonalá. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Tento film má presne dve polovice. Tak tá prvá ho vysiela do prdelákova všetkými tými nacionálnymi kecami, hlúpymi a trápnymi, pričom herci sú nemotorní, behajú kade tade, ale hlavne sa mocú! Do toho všetkého ešte tisíc krát zaznie výraz '' pačinko" , čo už bola skutočne voda na mlyn, ale ( ! ) , prišla polovica number dva, ktorá efektnými zábermi a hlavne parádnou dejovou líniou čerpajúcou zo života legendárneho mäsiara z bitúnkov, Masutatsu Oyamu, vrátila film do hry a ja veselo udeľujem 4* ! ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Žádnej IP man, ale Fighter in the wind je správnej biografickej film o legendě bojových umění, takhle by to mělo vypadat. Podle mě to má všechno, co by to mělo mít - je to dramatický, bojový scény jsou skvělý, ale zároveň reálný, má to silnej příběh, kde zejména výcvik a Bae-dalovy duely s mistrama všech stylů jsou vynikající, ale i předchozí děj od narukování do letectva až po zachraňovaní japonských dívek před americkými vojáky, kterej je spíš normálním životním dramatem, neni filmově o nic míň slabší, fakt vůbec netušim co bych tomu moh vytknout, možná jen některý scény nejsou tak silný, jak by mohly být, ale to tenhle film od mých 5* nezachrání. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Životný príbeh Bae-Dal Choia - zakladateľa jedného z najtvrdších karate štýlov - Kyokushinkai. I keď viac ako životný príbeh by sa hodilo pomenovanie "voľné inšpirované", pretože príbeh filmu vychádza z comicsovej verzie Bae-Dalových osudov a ako taký je notne štylizovaný do takmer "rozprávkového" hávu o boji jednotlivca, ktorý sa tvrdým tréningom premení z nikoho na majstra. Príjemným zistením je skutočnosť, že viac ako o súbojoch (ktorých si ale aj tak užijete dosť a aj napriek skutočnosti, že sa v ich nasnímaní využívajú občas až zbytočné prehnané viaceré optické triky - od vynechávania framov, cez časté strihy až po spomaľovačky a zrýchľovačky, sála z ich prevedenia neskutočná dravosť a živočíšnosť) je film o postavách, čím získava snímka presvedčivý rozmer drámy s jednoliatou atmosférou. K hodnovernému prekresleniu prerodu hlavnej postavy napomáha skvelý Yun-ho Yang, ktorý vás svojím výkonom doslova strhne. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mám rád historické kung fu, karate snímky o ninjoch, samurajoch či pouličných bojovníkoch. Obzvlášť keď je samotný príbeh o posilnení vôle, ducha, morálky, respektíve dosahovaní maximálnych fyzických síl. Napriek tomu, že tento film spĺňa všetky uvedené aspekty, nijak mimoriadne si ma nezískal. Neviem čím to bolo, možno hlavným hrdinom, možno tým, že samotné bojové scény na mňa pôsobili viac menej poulične, než konkrétnym bojovým umením systémovo schématicky, ako to bolo v iných prípadoch, starších snímkoch, kde hral napríklad J. Chan. Dobrý film, ale dobre je iba na trojku. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Oyama je považován za japonského národního hrdinu, přestože byl původem Korejec a svým stylem porazil všechna tradiční japonská bojová umění. (Vojcl)
  • Při natáčení bojových scén nebyly použity žádné počítačové triky. (Vojcl)
  • Film se natáčel čtyři roky. Scénář byl předěláván celkem šestnáckrát. (Vojcl)

Reklama

Reklama