Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Michael Brody pracuje na Floridě v zábavním parku Mořský svět, kde se chystá otevřít novou atrakci - systém prosklených tunelů hluboko pod hladinou, kde mohou lidé během procházky sledovat zázraky hlubin. Zaměstnancům parku se podaří odchytit mládě žraloka, které se do parku dostalo poškozenou bránou. Vedoucí parku Calvin Bouchard rozhodne, aby se mládě stalo atrakcí parku, to však o několik dnů později zemře. Michaelova přítelkyně, bioložka Kathrin, hledá příčinu podivného chování delfínů. Nepřímo ji odhalí údržbář, který se po pracovní době potopil ke dnu, aby opravil poškozená vrata. Byl totiž napaden a usmrcen obrovským žralokem. Michael a Kathrin ho jdou hledat. Přestože se je neklidní delfíni pokoušejí zastavit, jejich chování potápěči pochopí až v okamžiku, kdy jsou napadeni velkým žralokem. S pomocí delfínů se jim podaří uniknout. V podmořském tunelu se za sklem objeví mrtvola muže. Přivolaný Michael pozná údržbáře a Kathrin ze stop po kousnutí pochopí, že se stal obětí žraloka, pravděpodobně matky odchyceného mláděte. Marně se snaží varovat Boucharda. Ten nevěří, že by mohlo k něčemu dojít, až do chvíle, kdy se žralok objeví za oknem podmořské restaurace, která je součástí parku. Nebezpečné zvíře, které hledá své mládě, zaútočí proti sklu a podaří se mu vniknout do kontrolní místnosti. Rozpoutá se rozhodující střetnutí mezi zuřící bestií a zoufalými lidmi. (TV Nova)

(více)

Recenze (257)

Bauer 

všechny recenze uživatele

No tak tohle to bylo..něco teda!Opět mestečko Amity , opet žralok , který byl naprosto příšerně udělanej.Hodně sem se bavil u scén kdy je záběr na ukousnutou ruku a nebo když žralok na konci proraží sklo , protože to je tak děsně natočený , že snad i ja bych to natočil lépe.Jedna * je snad jen za tu celkem solidní atmosféru jinak je to nuda nuda a nuda.Dalo by se to taky okomentovat dvěmi slovy: Zákaz koukání!! ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ľudstvo raz za 30 rokov osprostie a podľahne mánii 3D. Prvá mánia bola v 50tych rokov, druhá v 80tych a tretiu trpíme teraz. Jednou z relikvií tejto absurdity sú Čeľuste III. Naivný, hlúpy film doplnený o rozkošné 3D efekty, ktoré sú tak dementné, že človek sa nezdrží rehotu. Najmä 3D rozstrelenie žraloka na konci je úžasné. Ideálne béčko. ()

Reklama

GilEstel odpad!

všechny recenze uživatele

Katastrofa. Film nabízí hodinu kecání ustrašených civilistů, kteří mají strach ze žraloka nebo se mu posmívají, aby pak v samotném konci mohli okusit jeho hněv. Když jsem viděl obrovskou maketu žraloka, která bez záchvěvu ploutve jako ponorka narazí čumákem do skla podvodní stanice a pak si začne pochutnávat, nevěřil jsem svým očím. Divím se, že něco takového pouští do distribuce. Holt asi stačí, když se něco jmenuje Čelisti nebo tam alespoň plave velkej žralok. 5% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tak som si s nostalgie pozrel celú quadrilogiu a musím priznať, že napriek tomu slabému hodnoteniu, to nie je také zlé. Príbeh je celkom dobre zakomponovaný a vymyslený, aby sa mohlo v tejto sérii pokračovať ďalej. Herci, či akcie sú tiež celkom v pohode ako aj podvodný park. Najviac to kazí 3D efekt, ktorý bol možno na tu dobu zaujímavé spestrenie, no takto po rokoch je to otras. 50% - 2* ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Viděl bych to asi takhle: Před natáčením se sešli producenti s Joem Alvesem a diskutovali proč byla jednička tak úspěšná. ,,Byl tam velkej žralok, takže musíme mít většího."-,,Pravda a byla tam hezká žraločí melodie, co dál?" Ale dál už pánové nic nevymysleli. Takže s prvním dílem toho tenhle paskvil moc společného opravdu nemá (Ještě bych zapomněl na název :-). Není tu atmosféra a ani snad jediný moment, u kterého by se člověk bál. Hudba (Až na žraločí znělku) je také slabá, takže ani ta nedokáže zachránit nulovou atmosféru. Herci jsou vzdor celkové špatnosti filmu celkem dobří. Dennis Quaid se snaží a Louis Gossett je správně slizký. A teď se dostávám k největšímu herci a to k samotnému žralokovi, který vypadá jako gumový balón, který se k hercům pomalu přisune a ti mu div nemusí vlézt sami do tlamy (Hned si člověk vzpomene na Belu Lugosiho zápolícího s chobotnicí). Poté se už jen ozve křup a voda se zbarví nešťastníkovou krví. A korunu tomu všemu nasazující animace rukou, nohou a všeho ostatního, které vystupují přes obraz, což bude asi 3-D efekt, když už je to 3-D v názvu, ale nějak to na mě nezabíralo, ale na druhou stranu: žralok prorážející tímto efektem sklo mě pořádně pobavil. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Film se natáčel v Orlandu na Floridě od 15. června 1982 do 22. ledna 1983. (rafix)
  • Třetí Čelisti byly nominovány hned na osm anticen Zlatá malina. (WolfR)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 10. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (martin1m2)

Reklama

Reklama