Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní náčelník Martin Brody před časem zemřel na infarkt vyvolaný jeho celoživotním strachem ze žraloků. Jeho manželka Ellen stále žije v přímořském městečku Amity, stejně jako její syn Sean, který nyní pracuje jako člen policejního sboru. V předvánoční náladě se Brodyovi chystají oslavit Štědrý den, když je Sean neplánovaně odvolán, aby se postaral o porušenou bóji nedaleko přístavu. Když však vypluje na moře, je napaden obrovským žralokem, který ho zabije. Jeho bratr Michael přijede se svou manželkou Carlou a dcerou Theou do Amity a pozvou šokovanou matku, aby strávila Vánoce u nich na Bahamách. Po příletu se Ellen seznámí s Michaelovým přítelem Jakem, se kterým často vyjíždí na moře. Jednoho dne je napadne velký žralok. Michael se domnívá, že je to tentýž, který zabil Seana. Později stejný žralok napadne také člun, na kterém se na moře vydala Thea se svými kamarádkami. Ellen věří, že žralok pronásleduje její rodinu a že při útoku na člun byla jeho cílem Thea. Tajně proto sebere Michaelovu loď a vydá se na moře, aby žraloka našla a zabila ho. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Ne, nevydržím to. Co řeknu, to nesplním. V předešlém komentáři jsem naznačoval, že si dám na pár dní pauzu. A já už zase píšu. Po pouhých třech hodinách. Jsem závislý asi na všem:-) Je jasné, že se tento film točit neměl. Tvůrci chtěli neustále ždímat prachy. Na základě dílu prvního. Herci zde nic nepředvádí. Žralok je nudný. O atmosféře nemluvě. Nic zde nepůsobí hororově. Spíše nudně, až komediálně. Odpad nedám, ale více než jednu hvězdu také ne. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Asi stonásobne lepšie jak trojka, ale i tak; hlavná postava je (podľa vlastných slov) otravná babička, Mario van Peebles hrá komického černocha, žralok je statický a pomalý + ten námet, a záver to zráža snaď do céčka. Nudný a hlúpy film, ktorý patrí do nočného tv kina konca 90.tych rokov, tam je jeho miesto. Dve hviezdy tomu samozrejme dať nejdú, ale treba oceniť, že  sa aspoň pokúšali tváriť seriózne. Zvyšok tej jednej hviezdy dávam exteriérom bahamského raja. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Když jsem se z informací k filmu dozvěděl, proč v něm hraje Michael Caine (i když to nebyl jeho poslední úlet v obsazení), došlo mi, proč je ošklivě gumový žralok po dvanácti letech od vzniku prvních Čelistí mnohem hůře zpracovaný. Prostě už asi nezbyly peníze. Tento film už je sice pitomost, snažící se vydolovat poslední peníze z fanoušků původního díla, ale ve srovnání k atmosféře Spielbergova filmu se limitně blíží nule. Celkově zhlédnutí neuškodí, nicméně frustraci fanoušků původního díla dokumentuje i zdejší hodnocení tohoto filmu. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

No hrůza. Pomsta. Fakt srandovní název. Odpad nedám, film jsem v klidu přežil, ale bylo to fakt hrozné béčko, efekty hrozné - horší než v předešlém dílu. Krev a pár hororových prvků se zde objeví, ale to je asi tak všechno. Příběh je dost přitažený za uši. Takže film celkově hodnotím pouze na 19% = * ()

drackula odpad!

všechny recenze uživatele

S kultovou jednotkou a pozerateľnou dvojkou už nemá toto pokračovanie absolútne nič spoločné. S tretím dielom je tu iba podobná miera zostupu kvality. Dobrý totiž ostal iba ústredný hudobný motív, vcelku sa podarili úvodné titulky a posledným svetlým momentom bola fotka zosnulého šéfa polície Brodyho /žial aj v reále zosnulého Roya Scheidera/. Inak ide o neuveriteľný nelogický guláš, plný nezmyslov, absurdít, ktorí postráda myšlienku a o atmosfére sa v tomto prípade ani nedá hovoriť. Je pre mňa záhadou ako pre tento film ukecali inak sympatického Michaela Caina, avšak jeho vystupovanie tento film určite nezachránilo. 10 % ()

Galerie (23)

Zajímavosti (12)

  • Herec Michael Caine byl během natáčení tak vytížen, že ani nedorazil na Oscary, aby si převzal ocenění pro nejlepšího herce ve vedlejší roli za film Hana a její sestry. (WolfR)
  • Michael Caine (Hoagie) se netajil tím, že roli v tomto filmu vzal kvůli vysokému honoráři. Na toto téma pronesl: ,,Čelisti IV jsem v životě neviděl, ale ten dům, co jsem si za ty peníze koupil, ano." (ČSFD)
  • Poslední film Lorraine Gary (Ellen Brodyová). (Karlos80)

Reklama

Reklama