Reklama

Reklama

Mělčiny

  • USA The Shallows (více)
Trailer 9

V napínavém thrilleru Mělčiny se Nancy (Blake Lively) vydává osamoceně surfovat na odlehlé pláži. V průběhu surfování je napadena velkým bílým žralokem a zůstane uvězněna na moři jen nedaleko od břehu. Ačkoliv ji od přežití dělí pouhých 200 metrů, jejich překonání se ukáže být otázkou souboje dvou vůlí. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 9

Recenze (685)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Blake je k zulíbání a racek rovnou na Oscara, ale celá ta historka, i přes sympatickou délku, je tak nějak matná a bez opravdového překvapení. Párkrát jsem obdivně dumal nad produkčním zázemím, kde asi končí hrátky s kamerou a začínají nenucené trikové kejkle, ale Serra přijímá do své řemeslně vycizelované dílny jenom velmi ledabylá scenáristická zadání. [Finále = humorný sebeparodický fail. Až mi bylo všeho toho předchozího snažení docela líto.] ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Úvod a prvých 10 minút ako z videoklipu, pekná krajinka, pestré farby raja na zemi a B. Lively sa premáva v plavkách... Po prvom zdramatizovaní začína byť film zaujímavý, celkom sa vydarila scéna s veľrybou a kamarátka čajka neurazí... Film mal takmer po celú stopáž našliapnuté k slušným štyrom hviezdam, ale záver z kategórie nezmyselných, nereálnych až úplne debilných to hodnotenie vrátil na priemernú úroveň. Tak nečakanú smerovku a odpich do strany nedá ani M. Phelps a to je iný plavec. 60%. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nie je to úplne najlepšie a zo záverom tiež nie som úplne spokojný, ale tu štvrtú tam predsa strelím. Filmy o žralokoch mám rád, ale väčšinou sú to všetko nudné béčka a Spielbergovy nikto nesiaha ani po päty. Jaume Collet-Serra mu ale celkom konkuruje v rámci atmosféry a napätia, aspoň do záveru, kde už to je prehnane akčné. Je to krátke takže to nenudí, čo je veľké plus, Blake Lively je sexi, žralok ešte viac a od čias Jaws si nepamätám lepší film s touto zubatou beštiou. 80% - 4* ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Horory se žraloky nikdy moc nevyhledávám, neboť mi nepřipadají příliš zajímavé, ani strašidelné. S tímto vědomím dokážu velice ocenit, jak dramatický může být horůrek se zmíněnou tématikou a natočený pouze v jedné malé zátoce. Ve filmu je skvěle vykreslena beznaděj hlavní představitelky se všemi aktivními i pasivními prvky co k tomu patří. V tomto ohledu oceňuji především důležitost přílivu a odlivu. A pak také způsob s jakým vedla Blake Lively svůj životní souboj s hrozivým protivníkem. Velice napínavý a uvěřitelný příběh. 74% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Když obyčejný smrtelník narazí při surfování na očividně nas*aného a značně narostlého bílého žraloka s plnou zubní výbavou, má to okamžitě spočítané. Když ale takový žralok narazí na Američanku Blake Lively, která si umí mistrně zašít tržnou ránu vlastním náramkem a je bojovnice po zesnulé mamince, máme tady náhle zcela otevřenou a poměrně dynamickou bitvu o přežití. Ale jak mě zpočátku ten dosti filmový příběh bavil a Serra mě opakovaně uspokojoval rychlým, ale přehledným střihem, solidním tempem a hodně ikonickými záběry na polonahé tělo krásné Blake, postupně se ta vyčerpaná námětová studánka začala negativně projevovat a vše dospělo do pravda strhujícího, avšak silně přemrštěného finále, které tomu v Čelistech nesahá ani po konec zadní ploutve. Doma u televize velká pohodička i díky Beltramiho nenápadnému (a v závěru skvěle gradovanému) soundtracku, do kina bych ale něco místy tak okatě digitálního radši nepouštěl... ()

Galerie (57)

Zajímavosti (32)

  • Co se pohlaví žraloka týká, tak má jít podle tvůrců o samici, jelikož u bílého žraloka jsou samice viditelně mohutnější než samci. (Stanislaus)
  • Nancy (Blake Lively) dá rackovi (v angličtině "seagull"), který jí velkou část filmu dělá společnost, přezdívku Steven Seagull, což je očividná narážka na herce Stevena Seagala. S nápadem pojmenovat racka Štěpán (Steven) přišla sama Blake Lively. (Stanislaus)

Reklama

Reklama