Reklama

Reklama

Meg 2: Příkop

  • USA Meg 2: The Trench (více)
Trailer 1

Připravte se na dokonalý adrenalin ve filmu Meg 2: Příkop, doslova nadživotní jízda, která trhák z roku 2018 posouvá do ještě větších výšek a ještě větších hloubek s několika obřími Megy a mnohem víc! Ponořte se do neprobádaných vod s Jasonem Stathamem a světovou akční ikonou Wu Jingem, kteří vedou odvážný výzkumný tým na průzkumný ponor do nejhlubších hlubin oceánu. Jejich plavba se zvrtne v chaos, když jejich misi ohrozí zlovolná těžební operace a donutí je svádět vysoce riskantní boj o přežití. Naši hrdinové se musí postavit proti kolosálním Megům a neúprosným drancovačům životního prostředí a v pulzujícím závodě s časem předejít, přelstít a přeplout své nemilosrdné predátory. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (336)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jedničku už si vůbec napamatuju, protože podobné lobotomizované kokotinky mi vyšumí z hlavy do ztracena během pár dnů, maximálně týdnů. Ale soudě dle mého komentáře k ní, je druhý díl nejspíš výrazně béčkovější, bizarnější, bláznivější, bombastičtější i blbější, což kvituju s povděkem. Ne že bych snad druhého Mega stavěl na piedestal vedle prvních tří geniálních Sharknád, ale v některých scénách se jim tu už myslím docela obstojně šlape na paty. Kdyby Statham s tou svojí afektovanou mimikou a dikcí nebyl takový otřesný trapák, jistě bych sáhnul po čtvrté hvězdě. Příjemně retardovaná zábava. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Nečekaně zábavnější a akčnější, než jednička, kterou jsem tenkrát dost protrpěl. Velkým plusem, je změna lokalit v průběhu filmu (Hororovější část, v těch hlubinách, byla fajn), Meg tu není jediný nepřítel, Statham si střihne i několik klasických soubojů a přidalo se více na humoru (ale i na trapnosti, místy to bylo hodně hodně blboučký). Závěrečná část, na zábavném ostrově, už byla vyloženě komedie a vůbec mi to nevadilo, naopak. Čekal jsem to o dost horší, absolutně se mi do dvojky nechtělo, takže jsem nakonec příjemně překvapený. Bavil jsem se. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Osobne by som privítal, ak by sme ostali po celý čas hlboko pod vodou a mali by sme tu tak horor typu Underwater alebo atmosférickú záležitosť ako Abyss, avšak Wheatleyho to pod vodou až tak nebaví a väčšina filmu tak nevyužíva svoj potenciál. V záverečnej tretine sa prehadzuje výhybka a máme tu variáciu na prvý film a vyzerá to akoby dostalo Asylum peniaze na realizáciu niektorého zo svojich "geniálnych" scenárov. Samozrejme že ide o paródiu, avšak mohlo to byť proste vtipnejšie. Určite pochopím, ak pre určitú časť publika to bude sofistikovane meta a budú hodnotiť plným počtom, rovnako budú dávať zmysel aj odpady a nízke hodnotenia. 50% P.S. Cliff Curtis je v tomto čase stále na vode/pod vodou, viď prvý MEG, nový Avatar alebo Dievča a more. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Ta samá blockbusterová zívačka co minule, jen s více monstry, které se ale bohužel nerovnají více zábavy. Nulový zájem o postavy, nulové napětí, nula hlášek a humor pro mimina. Jen tu a tam nějaký cool béčkový moment. Tipuju, že Ben Wheatley shrábl režisérský honorář a zase se spokojeně vrátil ke svému typu filmů. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Nakonec nevadí, že samotní žraloci dlouho hrají druhé housle. Obrovští megové beztak svou kořist jen ve velkém polykají a tvůrci se většinou nepokoušejí vzbudit bázeň z jejich smrtonosných nástupů. Moc by jim v tom nepomohlo ani poněkud umělé CGI. Tohle je v jádru osmdesátkový akčňák říznutý buddy komedií, do něhož se přimíchali megalodoni. A když se v závěru všichni sejdou v ostrovním letovisku, kde hrdinové nahání monstra ve vodě, na souši i ve vzduchu a do toho zlí lidé střílejí po hrdinech, je to zábava. Finální akce trvá dost dlouho, má spád a dobře obsazeným a celkem slušně napsaným protagonistům sežrání nepřejeme. Meg 2 hrdě tasí očekávanou stupiditu, ale rovněž působivé (byť místy nepřehledné) podmořské lokace a inscenace, kde Wheatley zdatně opisuje od Camerona, a nálož akce, která má hlavně bavit. Příběh samozřejmě kdekomu přijde jen pitomý a nejde říct, že nebude mít pravdu. Přece však jde o výplach, k němuž můžete pociťovat sympatie docela beze studu. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (18)

  • Když Jonas (Jason Statham) odlakává megy of ostrova zábavy, má s sebou 3 harpuny. Když dvě využije, tak má na jednom záběru na zádech ještě 2 zbývající. V dalším záběru už má však jenom jednu. (griph)
  • Na začátku filmu hraje píseň „Under Pressure“ od Queen. (griph)
  • Ben Wheatley měl původně režírovat pokračování filmu Tomb Raider (2018). Jelikož však byla produkce tohoto filmu neustále odkládána, souhlasil Wheatley s režií tohoto snímku. Realizace druhého Tomb Raidera se nakonec neuskutečnila. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

12. Filmový víkend ČSFD (4.-6. srpna)

12. Filmový víkend ČSFD (4.-6. srpna)

27.06.2023

Drazí filmoví fanoušci, rádi bychom vás pozvali na již 12. ročník Filmového víkendu ČSFD, který se letos uskuteční od pátku do neděle 4. - 6. srpna na už tradiční lokaci čerstvě zrekonstruovaného… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama