Reklama

Reklama

Silent Night

  • USA Silent Night (více)
Trailer 2

Příběh je o tajemné a maskované osobě, oblečené jako Santa Claus, která řádí a zabíjí v malém městečku během vánočních svátků. Na místních policejních sílách je, aby ukončily toto vražedné běsnění. (spitr)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (76)

Marsik 

všechny recenze uživatele

Sice jsem na horory jiného typu (duchařiny, paranormální jevy, atd.), ale čas od času takováto vyvražďovačka jde skousnout. Silent Night, co se týče způsobu vražd, nepřináší nic nového, ale chápu, že přijít s něčím novým, není lehké. Horor díky rozumné stopáži rychle uteče, škoda jen toho závěru (žena hrdinka, jak americké). 65% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V malom mestečku pod javorovým listom na štedrý večer úraduje vrah v kostýme Santa Clausa, ktorý nepozná zľutovanie s nikým, kto má čo i len minimálne pokrivenú minulosť. Podarí sa miestnemu šerifovi a jeho dvom pomocníkom zastaviť jeho vyčíňanie? Tak primitívne dialógy, skutočne "inteligentné" kroky obecnej polície na čele s 80 ročným šerifom a jeho namakaných, retardovaných pomocníkov - tak toto nemalo CHYBU. Áno, áno - je to horor a na logiku by sa nemalo pozerať. Ale mne sa práve dnes chce. Pretože toto nie je horor o príšerách, duchoch, či upíroch. Tento snímok sa snaží od počiatku tváriť seriózne, a to je dôvod prečo tento snímok zahrabem pod hlbokú prehnitú zem. Chvála aspoň za to gore, no ja nie som natoľko skromný ako iní fanúšikovia hororu. Strata času – 30% ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Tichá noc, krvavá noc. Zapadákov Cryer kdesi ve Wisconsinu prožije neveselé vánoční svátky. Nedobrý Santa Claus nerozdává dárečky, tedy ne ty hmotné, ale může vás podarovat elektrickým proudem do těla nebo vás místo paroží na ně rovnou napíchne. Gore má téměř špičkovou kvalitu, vražd je tak akorát a vadily snad jen mírně překecané proluky mezi nimi. Skvělé finále a celkově režijní styl Stevena C.Millera je příjemným překvapením a je dobré si tohle jméno zapamatovat. Sice nerežíruje stoprocentně přehledně, ale umí navodit hororovou atmosféru, ke které mu pomáhá také kvalitní kamerové snímání, které se trochu moc přehnaně vyžívalo v dlouhých záběrech, až to působilo málem nechtěně úsměvně. Povědomých hereckých jmen je hned několik. Brendan Fehr se sice zdrží sotva pár minut, než na začátku zhebne, ale Jaime King jako zástupce šerifa odvedla svoji roli dobře, Malcolm McDowell přesedlal do hororů nonšalantně a bonusem je Courtney-Jane White, která předvede své lepé tělo. Výsledkem je horor, který sice má své slabiny, např. Santa mohl mít větší charisma nebo závěrečná pointa nemusela být podána tak nezajímavě, ale jako celek zaujme svým zpracováním, ačkoliv námět vraždícího Santy v hororu není nic tak nového. A navíc, pustit si v létě horor odehrávající se o Vánocích, je skutečně nevšední zážitek. 70% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Výbornej návrat ke slasherům s vánoční tématikou!! Pěknej vizual, zvášť barvičky na konci byly fajn ... :-) Jinak Santa je fakt drsnej, ... sice nosí klasickou sekeru, ale vraždí pomocí i jiných náčiní a způsobů. A řádsky brutálně!! Jako nešetří i děti, jak které tedy, modelku prožene drtičkou na roští (zvlášť působivé zabití). Sílu má taky za tři ... co za tři, za deset chlapů. Prostě vraždící sadistický hovado. Film je maličko nevyvážen vraždami a akcí, přece jen by jich mohlo být víc. Ale posledních 30 min je jízda. Velmi milá byla scéna s parohami a slečnou na zdi, kdy jsem se slzou v oku zavzpomínal na nejlepší vánoční slasher Silent Night, Deadly Night (1984)... Jo, tohle se povedlo. Horor pro rodinu, ovšem oči si zakrývejte ... brutálka!!! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Není nad to pustit si v předvánočním čase nějakou santovskou řachandu! Svižné dílko s carpenterovskou hudbou, příjemnou kamerou a slušnou porcí gore. Jo, nejen muž může být paroháčem. Plamenomet, zbraně sečné a bodné a jako třešinku jeden pěkný drtič na stromky. A pozor, Santa není žádný maniak, ale prodloužená ruka spravedlnosti! Nu a na závěr si může divák zanotovat se skupinou White Coffin Terror cosi o Tiché noci... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Z kostýmu Santu, ktorý má na sebe vrah, niekoľkokrát miznú stopy krvi. (Arsenal83)
  • Film je částečně inspirován skutečným masakrem na Štědrý den roku 2008 v Covinu v Los Angeles. Bruce Jeffrey Pardo ve svém obleku Santy zavraždil 9 lidí. (Mrs.Blue)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohrával v USA, tak jeho filmovanie prebiehalo v kanadskom meste Winnipeg. Natáčanie sa uskutočnilo v máji 2012. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama