Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Max Smart vypadá jako neškodný úředníček, ale jeho snem je stát se tajným agentem. Zatím pracuje jako analytik v hlavním štábu supertajné špionážní organizace Kontrola, která se specializuje na boj proti mocnému zločineckému syndikátu Chaos, vedenému bezohledným Siegfriedem. Podle Maxovy analýzy se nepřátelé začínají zajímat o atomové zbraně, ale dřív než stačí Kontrola něco podniknout, je štáb přepaden a vzápětí začnou nepřátelé z Chaosu likvidovat tajné agenty, jejichž seznam uloupili. Náčelník proti nim musí vyslat někoho, koho neznají, a tím je právě Max Smart. Je jmenován agentem 86 a jeho parťákem se stane krásná agentka 99. Mají vypátrat dodavatele zbraní Krštice a zabránit zneužití jaderného materiálu. Stopy je zavedou do ruského Smolenska. Cestou se neustále dohadují, Max je považován za teroristu, a poté dokonce vypadne z letadla. Kolegyně ho sice zachrání, ale musí se zbavit tlustého Araba, který je napadne. Dostanou se do Kršticova domu, proniknou do jeho počítače a Max s ním svede vítězný taneční souboj. V Moskvě sice padnou do Siegfriedovy pasti, Maxovi se však podaří uniknout a odhalit továrnu na zpracování uranu, maskovanou jako pekárna. Agent 23, který měl Maxovo hlášení ověřit, však v pekárně žádné stopy po uranu nenašel. Zatímco Max se ocitá v podezření, že je dvojitý agent, Siegfried připravuje zbraně, kterými chce zničit Los Angeles. Max pochopí, že je mezi agenty zrádce, a také kdy a kde má bomba vybuchnout. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (513)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $130,319,208Tržby Celosvetovo $230,685,208Tržby za predaj DVD v USA $35,807,791 //počet predaných kusov 1,971,536║ V súboji filmov kde sa paroduje tajný agent ako James Bond, u mňa viac zavážil aj keď tak isto priemerný Johnny English. Jednoducho režisér Peter Segal nemá nato aby niektoré dobre rozbehnuté scénky zavŕšil tak aby nepôsobili v konečnom vyznení kŕčovito, on proste nedokáže správne udrieť na srandu, vždy v niečom rozbehnutá komická scénka zlyhá a nenavodí tu správnu náladu aby mohla do sýtosti vyznieť a pobaviť, tento problém je citeľný u jeho všetkých filmoch čo som videl. A je na škodu že celom slušný potenciál filmu potápa v nevýraznosti v akejsi neochote sa trošku viac pohrať s príbehom, lebo základ a niektoré úseky boli fakt dobré. Taktiež Steve Carell mi tu príde rovnako tak stratený, nevýrazný ako bol v Evan Všemohúci. /45%/ ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je až prekvapivé sledovať taký jednoduchý a prostý scenár a nenudiť sa. Príbeh o ukradnutých raketách, kódoch, sledovaní zloduchov na ruskej pôde alebo potom aj v USA, poskytuje málo zaujímavého, ale tvorcovia žmýkajú jednotlivé pasáže naplno. Pravda, jednoduchá dejová línia celému dielku vlastne pomáha, pretože sa nechce hrať na niečo, čím nie je. Skrátka berie si to najpovedomejšie a snaží sa to parodovať. Ale ku koncu začína prekvapivo hrať aj na vážnejšiu strunu, čo pôsobí celkom dobre, hoci dovtedy ste sledovali paródiu toho istého. A vyšší rozpočet je zase cítiť na pár akčných scénach, kvôli ktorým sa oplatí pustiť sa do tohto dielka. Akčné scény sú totiž rovnako premakané, ako vo veľkých blockbustroch a nie zjednodušené. Fakt, že Dostaňte agenta Smarta si zaslúži také dobré hodnotenie, pramení aj z jeho obsadenia. Dostaňte agenta Smarta je napokon jedným z príjemných prekvapení. Sľubuje málo, tvári sa trápne, ale pri zhliadnutí rýchlo a účinne zabaví. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Vkusná parodie na špiónské filmy je nedostatkovým žánrem – tahle vznikla na základě populárního seriálu z 60.let (prsty v něm měl mimo jiné i Mel Brooks), který se v našich končinách nikdy moc neuchytil, ale za oceánem platí za kultovní televizní záležitost. Jistý upozaďovaný agent-analytik sice nebyl až takový debil, ale jeho špionážní schopnosti stály za starou belu, takže jeho úspěchy byly spíše zásluhou štěstí a umu ostatních agentů (především krásné agentky 99 – tady v podání regulérní kočky Anne Hathaway). Zábava to je, ale je jí pohříchu málo. Respektive pouze v situacích, kdy kolem figurují vedlejší postavy nebo když je Maxwell Smart nablízku sličné kolegyni 99, s kterou se vzájemně špičkují a jejich hašteřivost prosluňuje celý film. Děj je slepencem všelijakých nápadů ve standardním balení (Amíci jsou ti hodní, Rusáci ti špatní), které příliš nedávají smysl. A právě proto, jak je děj prostý, tak o to větší nároky by měly být kladeny na scénář, režii a herce. Poslední dvě složky jsou v normě (u herců o to víc), jen scénář toho moc nenabízí. Párkrát se objeví originální vsuvka nebo slušivá improvizace, nicméně občas postavy jednají hodně zvláštně a nějaký ten smysl chování by tu s ohledem na samotnou historii agenta Smarta měl být. A ač se toho na plátně děje neustále hodně, jednotlivé miniepizodky začnou po čase nudit. A zákonitě musí být škoda, kolik potenciálu tu proteče kanálem. Každopádně řada jiných tvůrců by Smarta posunula do nesnesitelných hranic, plných trapných gagů, tady je několik náběhů do vyšší komediální společnosti. Navíc s výbornými herci i v těch nejniternějších rolích. Celovečerní Smart si na sebe navíc velmi slušně vydělal, takže kdo ví, jestli to nebylo první z řady setkání.. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

o dosť lepšie ako Johnny English (na ktorého je v úvode priamy odkaz, ktorý si však všimnú len tí, ktorí oba filmy videli: pesnička od ABBY, ktorú si Max pustí pri ceste do práce je citovaním Englisha, ktorý si pri ABBE spieva v kúpeľni), no stále nie tak dobré ako napríklad Ružový panter alebo Austin Powers. postavené hlavne na výbornom Carellovi, na ktorom stojí väčšina fórov, občas vtipné aj pri dianí v CONTROLe (nervózny field agenti, ktorí musia trčať v kancli). hathaway v tomto filme zo seba vydala asi maximum svojho "sexepílu", lebo ina je podľa mňa dosť "múčna", záporáci boli slabí, no nie až tak poľutovaniahodne trápni ako v Austinovi Powersovi, no rozhodne boratovský sidekick a easter islands Dalip zachraňovali to, čo terence stamp (s jediným fórom za celý film: rhinoceros) nemohol sám utiahnuť. najprv som sa čudoval, že idú robiť dvojku, no ked ju idú robiť z englisha... už len aby konečne nabrala reálnejšie podoby aj štvorka austina. a na záver - cameo "bill murray v strome" síce mierne surealistické (možno trochu nepatrične k zbytku filmu - a možno na škodu iba ojedinelé), no potešilo asi najviac. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Po strašných recenziách som očakával strašný film, nakonie to bol dokonca priemer. Takže povedzme že z tohto hľadiska príjemné prekvapenie. Ale zase aby som sa nenechal uniesť. Ako drvivá väčšina mainstreamových komédií sa Smart bojí vytasiť viac, ako tri výborné vtipy, väčšinou ponúka iba priemerné a občas sa netrafí vôbec. To preto, aby bol relatívne spokojný každý divák, bez rozdielu vkusu, inteligencie a zmyslu pre humor. Tento jav by bola skvelá téma na nejakú bakalársku prácu na filmovej škole. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (17)

  • Herečka Anne Hathaway si během natáčení filmu obnažila holení kost tržnou ránou. Rekonvalescence zahrnula i podstoupení plastické operace. (Mr.Bulva)
  • Maxwell Smart byl agentem číslo 86. (Rodriguez)
  • Film, který sledují dva lidé v televizi v bytě, do kterého agent Smart a agentka 99 proletí oknem a pochvalují si výborný zvuk na domácí kino sestavě, je Batman začíná. (ing.Frosty)

Související novinky

Zac Efron fasuje plovák

Zac Efron fasuje plovák

12.08.2015

Téměř neuvěřitelné se stává skutkem. Nejen že dostaneme celovečerní Pobřežní hlídku, ale vážně si v ní zahrají dva populární fešáci, kteří si úspěšně budují komediální kariéry. Jeden konec pláže bude… (více)

Zuřící býk vs. Rocky Balboa?

Zuřící býk vs. Rocky Balboa?

02.06.2012

I tak by se dal popsat projekt studia Warner Bros. a režiséra Petera Segala, který se naposledy předvedl s ucházející špiónskou komedií Dostaňte agenta Smarta. Komedie Grudge Match bude o dvou… (více)

Nahradí Jackmana Neil Patrick Harris?

Nahradí Jackmana Neil Patrick Harris?

01.11.2009

Nelekejte se, není řeč o roli Wolverinea. Hugh Jackman však s díky odmítl nabídku Billa Mechanica a Adama Shankmana, producentů nejbližší oscarové show (na jaře bude Hugh natáčet sci-fi The Real… (více)

Napoleonské války podle Carella

Napoleonské války podle Carella

19.10.2008

A podle Arthura Conana Doylea. Ten nepsal jen detektivky s Sherlockem Holmesem, ale i sci-fi (třeba slavný Ztracený svět) a historické romány. Příběhy o brigadýrovi Gerardovi míchají válečné… (více)

Reklama

Reklama