Reklama

Reklama

Do nitra Planety opic

  • USA Beneath the Planet of the Apes (více)
Trailer

Obsahy(1)

Astronaut Brent (James Franciscus) prorazí časovou bariéru a snaží se najít zmizelého Taylora (Charlton Heston). Stejně jako on dorazí na Zeměkouli budoucnosti, kde vládnou inteligentní opice. Poslední inteligentní lidé, mutanti, kteří umějí ovládat myšlenky jiných, přežívají v podzemním městě, kde uctívají poslední existující jadernou zbraň. Kobaltovou pumu, schopnou zničit celou planetu a všechen život na ní. (Guild Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (265)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Velký propad dolů. První část je ještě hodně dobrá, ale když zalezou do jeskyně kvalita jde dolů. Následkem toho je rozjetá zápletka jen trapnější a trapnější. Ten zbytek v podzemí byl vážně k smíchu... Film přímo navazuje na jedničku, což je moc dobře a tak mě potěšil i Charlton Heston v menší roli. Na první díl to sice nemá, ale trapné je to už teď. Od dvojky jsem toho čekal víc. Uvidíme, co přinesou zbývající díly. Ale skončit to mohlo lépe. Pravdou ale je, že se na to dá ještě pořád dobře dívat. 60%. ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Oceňuji aspoň částečně návaznost na bezvýchodnou atmosféru původní Planety, ale celkově jsem byl víceméně rozčarován. Může za to "laciná náhrada" Charltona Hestona novým atronautem, který ho má evidentně připomínat, ale chybí mu charisma, sympatie a Taylorova osobnost. Korunu filmu nasazuje závěr se sice zajímavou myšlenkou přeživších lidí a ještě zajímavější atomovkou, ale celé je to zobrazeno tak směšně, že jsem si chvílemi připadal jak v italské parodii ze 70. let. Díky tomu i razantní a krutě chmutný závěr vyznívá do ztracena. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ta sekta uctívačů atomové bomby byla báječná, dokonce jsem v lavici zahlédl i Dimu Medveděva s flaškou vodky! Jediná vývojová změna k lepšímu je to, že Franciscus má pěknější chrup a vyrýsovanější břišní destičky než Heston, jinak je to svou slabomyslností odsouzeno k zániku. Větší uměleckou hodnotu už má muzikál Planeta opic ze Simpsonů se svým chytlavým refrénem Doctor Zaius, Doctor Zaius.. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Docela obstojné béčkové pokračování "Planety opic". Nedá se s ní samozřejmě srovnávat, ale že by to bylo strašné jsem nezaznamenal. Docela jsem byl spokojen. Jedná se sice jen o průměrné béčko, ale první polovina je dobrá, pak to trochu vázne a konec je netradiční. Není to skutečně špatný film, ale, jak už jsem upozornil, v žádném případě nesrovnávat kvality s jedničkou. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nastavovaná kaše, která ale naštěstí má své dobré momenty. Charlton Heston je tu ovšem zbytečný a nedivím se, že si nechtěl roli zopakovat, jaksi navíc jsou také Zira a Cornelius, sekta uctívající atomovou bombu je k smíchu a Leonard Rosenman bohužel není Jerry Goldsmith, ačkoliv to chvílemi zkouší. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (19)

  • Nanesení mutantího make-upu trvalo okolo dvou hodin. (fiLLthe3DD)
  • Tvůrci počítali s natočením scény s dítětem - poloopem, poločlověkem. Producenti se nakonec zalekli ztráty ratingu a ve filmu se tato scéna neobjeví. (HellFire)
  • Jedná se o první díl opičí ságy, ve kterém se objevila Natalie Trundy. Zatímco zde ztvárnila mutantku a v dalším díle doktorku Stephanii, ve čtvrtém a pátém si zahrála šimpanzí samici Lisu. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama