Reklama

Reklama

Do nitra Planety opic

  • USA Beneath the Planet of the Apes (více)
Trailer

Obsahy(1)

Astronaut Brent (James Franciscus) prorazí časovou bariéru a snaží se najít zmizelého Taylora (Charlton Heston). Stejně jako on dorazí na Zeměkouli budoucnosti, kde vládnou inteligentní opice. Poslední inteligentní lidé, mutanti, kteří umějí ovládat myšlenky jiných, přežívají v podzemním městě, kde uctívají poslední existující jadernou zbraň. Kobaltovou pumu, schopnou zničit celou planetu a všechen život na ní. (Guild Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (265)

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu opičí krok zpátky! Namlsali se úspěchem, ale očividně nestačí jen narvat tucty opic a doufat, že to bude fungovat. Jednička stála na příběhu, zvratu, nepoznaném...zde se nic takového neděje, příběhově to je nudnější a nezáživné. Místy dokonce nelogické v rámci scénáře a možná (ne)chtěně vtipné. Přesto tři hvězdy, protože jsem stále pln pozitivních dojmů z prvního dílu a tak trochu jsem té pozitivity přenesl na dvojku... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Ted Post /roku 1973 natocil dalsie pokracovanie Dirty HARRYho menom Magnum Force/ natocil dalsie pokracovanie kultoveho filmu Planet of the Apes z roku 1968. Charlton Heston /Ben Hur, Planet of the Apes 1968/ je aj tuna pritomny a dej pokracuje tam, kde jednotka skoncila, akurat s kopou logickych kiksov /utek z mesta opic do Zakazanej Zony, pozostatky zmutovanej ludskej civilizacie uctievaju jadrovu hlavicu ako svojho boha/. Dobre je vsak to, za divak opat najde stare zname tvare ako Zira, minister vedy a Cornelius, ktore boli aj v kultovej jednicke. Akcne sceny su vsak trapne a nedotiahnute, dialogy su blbe a dejova linia je hodne svojrazna. Celkovo vsak este znesitelny priemer, seria sa kvalitou zacala vsak uz neodvratne prepadavat : 60 % ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

Co naděláte, i kdyby to natočil Ted Post sebelepším způsobem, pořád se mu bude opakovat, že to je už jen pokračování původní legendy. To je taky hlavní problém. Nejdřív je děj téměř totožně kopírován ,aby do něj scénáristé posléze nahustili tolik úvah, že to připomíná pomalu úvodní Star Trek. Přes nelogický děj se můžete docela dobře přenést brilantně vygradovaným závěrem, který ač je zatížený dobovou naivitou, většina filmů si může o podobném rozuzlení nechat jen zdát. Také tvůrci si můžou nechat zdát o dobré zápletce pro další díly, jelikož to nejlepší je vyčerpáno. Přesto dvě jména stojí za zapamatování - Tím prvním je režisér Ted Post, který svou roli zvládl a druhým je Charlton Heston pro něhož ani stísněný prostor neubírá nic na jeho působivosti. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Docela obstojné béčkové pokračování "Planety opic". Nedá se s ní samozřejmě srovnávat, ale že by to bylo strašné jsem nezaznamenal. Docela jsem byl spokojen. Jedná se sice jen o průměrné béčko, ale první polovina je dobrá, pak to trochu vázne a konec je netradiční. Není to skutečně špatný film, ale, jak už jsem upozornil, v žádném případě nesrovnávat kvality s jedničkou. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dvojka je sviznejsia a ponuka ovela viac akcie na ukor nejakych myslienok na zamyslenie. No a tych par iba recykluje posolstvo z jednotky. Cely cas vlastne sledujeme postupne sa schylujucu bitku medzi barbarskymi gorilami a sfanatizovanymi oziarenymi ludmi. Medzi tym sa pohybuje par znamych postav z jednotky. Zo vsetkych je znova najsympatickejsia Zira. Hestonovi sa do toho uz prilis nechcelo a tak sa tu mihne len na par minut. A tak ho musel nahradit novy modroočko James Franciscus, ktory znova stroskotal na planete opic ako Heston. Dost beckovo pôsobiace vysvetlenie. Radsej mohli postavu Taylora rovno preobsadit. Celkovo je to film za 2 hviezdicky, ale tretiu si film zasluzi vdaka odvaznemu zaveru, v ktorom to cele vyhodia do vzduchu. A divak ma pocit, ze nic lepsie si ten zdegenerovany svet nezasluzil. 5/10. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (19)

  • Oficiálny rozpočet filmu predstavoval 3 milióny dolárov, no podľa vyjadrenia režiséra Teda Posta bol v skutočnosti ešte nižší. (m.a.t.o.)
  • Nanesení mutantího make-upu trvalo okolo dvou hodin. (fiLLthe3DD)
  • Arch Oboler sa podieľal na úprave scenára, hoci jeho meno nie je uvedené v titulkoch. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno