Reklama

Reklama

Berlínský syndrom

(festivalový název)
  • Austrálie Berlin Syndrome (více)
Trailer 1

Austrálska fotografka a novinárka Clare Havelová (Teresa Palmerová) prežíva na dovolenke v Berlíne vášnivý románik s charizmatickým Andim Wernerom (Max Reimelt). Spočiatku pozorný a slušný Andi však rozhodne nie je tým, za koho sa vydáva. Keď sa Clare v jedno ráno prebudí sama, zamknutá v cudzom byte, musí sa postaviť posadnutému mužovi, ktorý má jasný cieľ. (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (56)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

V zahraničí chválená festivalová žánrovka s kráskou Teresou Palmer. Dle traileru jsem sice očekával větší dusno, i tak se jedná o neokoukaný thriller z ranků Únosů, který to zkouší z jiného úhlu než jsme zvyklí. Velkým plusem je Teresa, která se ukáže i nahá a rozhodně je radost na ní pohledět. Líbil se mi i pocit beznaděje, ale tím to končí. Délka je trošku přepálená a k napětí a gore zde také příliš nedojde, čímž se film nestává výjímečným. Na nudný večer se to však přežít dá. 60% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Cate Shortland se sice vizuálně snaží, aby z toho udělala víc než v tom ve skutečnosti je, ale i přesto se nejedná o nic přelomového a vlastně to je jen obyčejný film na téma "psychopatický chlap unese ženu". A přitom jsem pořád čekal, že z toho bude něco jiného, že se u ní třeba rozjede stockholmský syndrom, nebo že to bude skutečně psychologické a Andiho motivace budou složitější, nebo že tam skutečně bude něco mysteriózního... Vlastně ani nechápu, proč tu oba ty žánry jsou, u toho prvního se to dá sice nějak okecat (byť by teda psychologický film byl tím pádem každý film na tohle téma, i kdyby to byl jen podprůměrný televizní počin), ale u toho druhého to nechápu už vůbec. Prostě jsem ale čekal, že to přijde s něčím originálním či svérázným, ale ne a bůhvíproč to trvá dvě hodiny, i když to na ně nemá dostatek materiálu. O třetí hvězdě u mě rozhodl jenom závěr, který konečně byl napínavý, ale z průměru to rozhodně nevyhrabal. Popravdě ani nechápu, proč mu Clare tak podlehla a přehlídla pár varovných signálů, ale holt i ženy dokáží někdy myslet jen tím dole... Slabé 3* ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Ona a on. Australská turistka, která se tak trochu hledá, učitel angličtiny, který ji našel a nepustí. Poměrně ambiciózní australská režisérka ji vysílá do Berlína na polopracovní pobyt, pozná jeho, vymění si pár pohledů a vášnivá noc pokračuje ránem ve stylu „kéž bych mohla zůstat“, aby záhy pochopila, o jakého podivína jde. Začne to zamčenými dveřmi a údajně zapomenutým klíčem, pokračuje.. však víte. Jenže co když přijde den, kdy se zakouká do nějaké jiné? Žádné velké dusno to nicméně není, tvůrci mohli přitlačit na pilu a hlavně měli klidně o dvacet minut krátit. Závěr na můj vkus nebyl úplně dotažený a vyladěný. Atmosféra solidní. Max Riemelt je takový zvláštní kámoš od vedle, kterého by zpacifikovalo i vězněné něžné pohlaví. Příležitosti byly, naše hrdinka (jinak krásná Teresa Palmer) toho ovšem moc nezkusila. A když už šroubovák nepoužila na křeslo z IKEY, měla věznitele dorazit. Škoda.. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ne úplně dotažená snaha o variaci Úkrytu, akorát technicky méně zdatná, s podstatně méně sofistikovaným scénářem, ve kterém by se mohlo mnohem více tlačit na pilu, bohužel není tomu tak. Nehledě na to má hlavní hrdinka, jinak vynikající Teresa Palmer, nespočet příležitostí ovlivnit sled událostí v její prospěch daleko dříve, ale z neznámých důvodů se její postava občas chová krajně nelogicky. To bohužel platí i o všech vedlejších, které se to příběhu zamotají. Zůstává tedy apel na evropský touch za každou cenu (hudba, kulisy, střih), skvělá kamera, která využívá scenérií Berlína na maximum, ale v tomto případě, při takto strukturovaném ději, je stopáž extrémně přepálená. Jako žánrovka, kterou lze v pohodě ustát ale OK. ()

IviDvo 

všechny recenze uživatele

Já už se nechci seznamovat a už nikdy nepůjdu na rande :D Seznámíte se s takovým fešákem, který má slušnou a záslužnou práci a ono pak toto ? Hodně dobrá depka... Přitom nelze říct, že by scénář byl nějaký revoluční a že by herci zasluhovali oscara, i přes to, že jejich výkony byly hodně dobré... ale dýchne na Vás temnota a ten děsivý druh zvrácenosti sociopatického hlavního hrdiny, jehož klid a trpělivost jsou v některých situacích mrazivé, a jeho nevypočitatelnost Vám nedá vydechnout, protože čekáte na nějaký výbuch a na to, jak to vlastně skončí. Naprosto přesně vystihl náladu filmu "SILENTNAME", když napsal, že to není film, kde se neustále něco děje, ale film, který se postupně zarývá pod kůži a buduje atmosféru - lépe bych to nenapsala. Výborný Max Riemelt, kterého snad poprvé vidím jako záporáka... skvělá hudba dokreslující tu mrazivou a depresivní náladu. Celkově příjemné překvapení, které ve Vás vzbudí nepříjemné pocity. ()

Galerie (29)

Související novinky

Black Widow se hýbe kupředu

Black Widow se hýbe kupředu

21.06.2018

Zdá se, že Marvel konečně vyslechne přání fanoušků, kteří roky prosili o samostatný film o Black Widow s tváří Scarlett Johansson (Ztraceno v překladu, Don Jon), a snímek přece jen vznikne.… (více)

Reklama

Reklama