Reklama

Reklama

Metoda

  • Argentina El método (více)
Trailer

Obsahy(1)

Madrid. Tisíce lidí demonstrují proti zasedání Mezinárodního měnového fondu. V této napjaté atmosféře probíhá v mrakodrapu nadnárodní finanční společnosti konkurz na obsazení vysoké manažerské pozice. Sedm kandidátů prochází výběrovým řízením, spočívajícím v aplikaci tzv. Gronholmovy metody: vylučovací metody na základě psychologických testů, kterým byli po 1. světové válce podrobováni důstojníci německé armády. Nakonec ji převzaly i nadnárodní společnosti... Po absolvování nesmyslného byrokratického labyrintu je principem testu rafinovaně stupňované drama vzájemné podezřívavosti a lámání charakterů, vytváření aliancí a ponižující manipulace, alibisticky se zaštiťující heslem „Nikdo tě nenutí“. Někteří z kandidátů by nakonec raději stáli na ulici mezi demonstranty, ale nemají odvahu si to přiznat... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (213)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Tenhle ten film představuje naprosto pohodovou, velice inteligentní zábavu. Těžko se mi specifikuje žánr, protože je to velice bezemoční - nic dramatického, nic extra napínavého, spíše zvědavost vzbuzující. Několik kravaťáků se účastní konkurzu na blíže nespecifikovanýho papaláše, přičemž hlavní roli hraje metoda, kterou je vítěz vybírán. Při plnění úkolů přicházejí kandidáti do často nepříjemné interakce, přičemž po každém kole je jeden z nich vyřazen. Vše se odehrává na pozadí summitu MMF v Madridu, což je ale zapracováno je pomíjivě několika scénami/zmínkami. Herecké výkony jsou výborné, filmařina naprosto nerušivá. Nedávám plný počet jen kvůli tomu, že se to malinko vleče. Kdo by měl zájem o podobný filmek, který sice nemá celkově takovou vysokou kvalitu, ale za to ubíhá a dá se označit za slušný thriller, doporučuju britskou Zkoušku. Metoda atakuje 90%. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Celý tento “nápad”, okolo prezentácie “Gronhómovej metódy” sa mi nesmierne pozdáva. Divák má tak jedinečnú príležitosť “pochopiť”, aké vie byť neúprosné, neustále skúšanie jednotlivca, po psychologickej stránke. Lenže scéna na “záchode”, ma natoľko “vykoľajila”, že snímok, ktorý som do daného okamihu vnímal, ako takmer dokonalú sondu do duše človeka, som zrazu prestal “rešpektovať”, respektíve, plnohodnotne vnímať. Už mi bolo takpovediac úplne jedno, “kto je kto”. A to je jednoducho, pri snímku, s takouto tématikou - “neodpustiteľné”. ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

Typický příklad inteligentního filmu, který má skutečně vysokou úroveň. Promakaný scénář, promakané dialogy a solidní zápletka. Jenom ta záchodová sexuální scéna mi přišla trochu mimo, tu bych úplně odstranil. Ovšem celé 2 hodiny jsou příjemnou atraktivní a napínavou zábavou. Nejprve si člověk láme hlavu nad tím, kdo je špión, v druhé části je zase napnutý, kdo to nakonec vyhraje. Zkrátka...super argentinsko-španělsko-italská práce. 82% // (8.9.2015) - I na podruhé skvělá zábava s atraktivním vývojem a překvapujícími momenty. Akorát opět zmiňuji WC scénu, která byla fakt totál mimo. 80% ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Námět filmu je naprosto parádní a dát pouhé 3* k tak ohromnému potenciálu (a navíc výbornému v segmentech!), mě už takhle dlouho nemrzelo. Většinu stopáže jsem totiž vážně seděl jako přibitý - poslouchat ty dialogy bylo nesmírně zábavné. Metoda by byla geniální, kdyby se zaměřila pouze a jenom na průběh pohovoru a nenabízela x dalších epizodek, které však nedotáhne do konce a které pro vývoj děje stejně nemají absolutně žádný smysl (nejvíc mě iritovala scéna na záchodech, nicméně takové zkažené jídlo... nápad možná sice dobrý, ale k čemu to tam vlastně bylo?). Ovšem nejvíc zamrzí fakt, že snímek rozehrává nesmírnou psychologickou hru, pro tak slabý závěr. Mohlo to být excelentní, ale bohužel je to vážně nedotažené. Taková škoda! ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já mám tenhle typ filmů moc rád, tenhle je naštěstí taky poutavý a zajímavý, ale místy je celkem utahaný, což ale argentinské filmy obecně jsou. I tak to ale mohlo být o něco kratší, jelikož v některých místech to celkem ztrácí dech. I tak se jedná o celkem kvalitní drama, ve kterém jsem byl nejprve naštvaný, že můj "favorit" vypadl tak rychle - a ve finále jsem za to byl vlastně rád, protože čím větší svině, tím dál se dostali. Akorát ve finále to vyšumělo kamsi do ztracena a taky mi přijde, že ty demonstrace, co venku probíhají, vlastně ani moc nevyužili. Takové Exam mě bavilo víc. 4* ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama