Reklama

Reklama

Saw 2

  • USA Saw II (více)
Trailer

Génius děsu rozjíždí druhé kolo hrůzostrašné hry s životem a smrtí. Zamkne do uzavřeného prostoru osm nešťastníků, jejichž úkolem je dostat se ven dřív, než se nadýchají nervového plynu a zemřou. Musejí však být ostražití - cesta ke svobodě je poseta smrtícími pastmi, které jim rafinovaný Jigsaw přichystal. Když je nalezena mrtvola s charakteristickými známkami Jigsawova vražedného rukopisu, nastává čas, aby se do hry zapojil i detektiv Matthews. Rozbíhá se pátrání po vrahovi, jehož brutalita volá po zákonné odplatě. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (712)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Explicitia, kopec svetla a krvi. Tatam je dark atmosféra a prekvapenie jedničky. Playground sa z jednej miestnosi presťahoval na celý dom (klaustrofóbia je fuč), kde nehrajú prim dômyselné pacse, ale vzťahy v skupine. Čiže vzniká rádoby psychologické fluidum, ktoré spolu s kriminálnou linkou pochováva všetko dobré z jedničky a ostane nám tuctová detektívka s pastičkami ako bonus. Škoda preškoda. 60% ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Nom...dobré to bylo :) Chystal jsem se dát pět hvězdiček...ale ten konec mi tak nějak nesedl (promyšlenost na jedničku, ale to překvápko v podobě p************...to už bylo tak nějak čudné). Ale jinak je Saw II "krásný" film, který zahřeje u srdce...a zamrazí v zádech (minimálně u scény se stříkačkama). ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Rozvleklejší začátek dává vědět, že tentokrát nepůjde jen o samoúčelnou hru na efekt, ale také o rodinné drama s ponaučením na konci. Tedy zdánlivě. Vyjít z premisy, že všechny karty známe z rubu i líce na samém začátku byl dobrý tah. Sledujeme současně skupinku sociopatů pobíhajících po zapastěném domu a detektiva vedoucího s Jigsawem debatu na téma „život, vesmír a vůbec“. Jak však vyjde najevo, jedna dějová linie byla do filmu zakomponována čistě pro to, aby se něco dělo a hlavně, aby to něco obsahovalo spoustu krve. Pointa nám odhalí, že zhruba tři čtvrtiny filmu jsou zcela postradatelné a pro pochopení podstaty naprosto zbytečné. SAW 2 nemá žádnou atmosféru, ani jednou jsem se nelekl a povinné „šokující“ odhalení mě jenom utvrdilo v tom, jak velkým omylem bylo dát prvnímu dílu plné hodnocení. Je k naštvání, když vás jeden film přesvědčí o hlouposti filmu jiného. 40% Zajímavé komentáře: Marius, Lateef, choze ()

maxi6 

všechny recenze uživatele

II, III, IV......pro mě bude Wan stále jednička a další pokračování jen ubohé vykrádačky. Přesto, že Bouseman zdědil po Johnovi skoro celý štáb z jedničky, nedokázal do SII vložit nic osobního a nového, co by dodalo chuť a šťávu. Stále na chlup stejná kamera, střih, děj, o hodně více pokulhávající hudba. Větší rozpočet a více osob v obsazení neznamená záruku absolutní kvality. Z tohoto pohledu je pro mě mladý a nadějný Wan o to více zajímavější a přitažlivější. Bude zajímavé, jak si společně s Whannelem a Ashenem poradí na Silence / 2006 a s jakou originalitou nás překvapí......... ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jakkoli byl první díl problematický, neotřelost se mu upřít nedala. Pokračování už je ale o něčem jiném. Vykonstruovaná linie obětí mě tentokrát nezajímala ani za mák, spíše mě iritovalo, že pro sebe ukradla většinu času a ubírala tak na pozornosti obklíčenému Jigsawovi. Jeho slovní hrátky a přesná hra kočky s myší několikanásobně převyšují dění v domě, kde se lidé chovají jako blázni, přes nejrůznější varování jdou do všeho podezřelého po hlavě a o nějakých promyšlených pastech tak najednou nemůže být ani řeč. Škoda jen, že pointa, jakkoli umí znovu vyrazit dech, ubírá hodně náboje z předešlého dění. Na napětí a moment překvapení by se sice zapomínat nemělo, na logiku už ale vůbec ne. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (33)

  • Film byl nominovaný na cenu Saturn americké Akademie sci-fi, fantasy a hororových filmů. (imro)
  • Pozorný divák si může všimnout, že v každé pasti tohoto dílu je zabudovaná bezbolestná úniková cesta. Například ve skleněné krabici s noži, kvůli které jedna z postav vykrvácí, je nahoře vidět klíč, kterým by šlo krabici otevřít a dostat se ven. (duklak2)
  • Většina herců nedostala posledních 25 stránek scénáře, aby se předčasně nedozvěděli konec, který znali jen představitelé hlavních postav. (imro)

Související novinky

Příští rok dorazí jedenácté Saw

Příští rok dorazí jedenácté Saw

12.12.2023

Studio Lionsgate na nic nečekalo. Desáté Saw se sotva ohřálo v kinech a už na sociálních sítích vyskakuje informace o tom, že jedenáctý přírůstek do této série dorazí již příští rok, a to konkrétně… (více)

Leprechaun se možná vrátí

Leprechaun se možná vrátí

15.08.2008

Všechny hororové ikony jsou už rozebrané a buď už jsou jejich remaky na světě, nebo se velmi brzy objeví. Hollywood je však stále línější a línější vymýšlet něco nového, takže přišla řada i na ty… (více)

Co se kde šustne

Co se kde šustne

21.02.2007

Ghost Rider láme v USA rekordy. Byl uveden v 3619 kinech a za pouhé 4 dny již stihl vydělat 51,5 miliónů dolarů. Tím hravě překonal dosavadní rekord v nejvyšším výdělku za sváteční víkend, který… (více)

Hračky bývají plačky...

Hračky bývají plačky...

06.06.2006

...říkávaly nám babičky, když jsme něco přeháněli. Společnost Lionsgate asi nemá babičku. Málokterý jiný filmový žánr v Americe dává často vzniknout řadě pokračování, prequelů, sequelů, remaků a… (více)

Reklama

Reklama