Reklama

Reklama

Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu

(TV film)
  • USA The Librarian: Quest for the Spear (více)

Obsahy(1)

Třicetiletý vědec, “profesionální student” Flynn Carsen (Noah Wyle) získal dvaadvacet akademických titulů  a další studium mu bylo odepřeno. Tajuplný muž ho najme na volné místo knihovníka Metropolitní veřejné knihovny, kde mu svěřili sbírku legendárních historických artefaktů, mezi nimiž nechybí Svatý Grál. Krátce po jeho nástupu členové zlověstného Hadího bratrstva ukradnou část Kopí osudu, kterou římský voják Longinus bodl ukřižovaného Krista. Flynn si uvědomí, že pokud by získali ještě další dvě části artefaktu, stali by se podle legendy neporazitelnými a mohli by ovládnout a zničit celý svět. Vědec proto musí odložit brýle, vstát od stolu a pokusit se získat artefakt zpět, pokud možno celý, i se zbývajícími částmi. Jeho jediným pomocníkem je odvážná a atraktivní kolegyně Nicole Noonová (Sonya Walgerová), jeho jedinými zbraněmi jsou vědomosti, bystrá mysl a kniha psaná dosud nepřeložených jazykem. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (363)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento film (potažmo celá série) mi byl doporučen jako slušná dobrodružná fantasy komedie (parodie), no nicméně si myslím, že jde maximálně o hodně průměrnou podívanou s několika dobrými momenty, pár vtipnými situacemi, ale i hromadou těch trapných a ne zrovna úchvatnými speciálními efekty. Hlavní hrdina – dobrácký ňouma, pohledná parťačka, asijská mrška, slizký záporák a mrštný důchodce – při těch jeho bojových (soubojových) scénách, jsem se vážně i pobavil. Jako celek to nebyla vyložená katastrofa, ale místy to i celkem uspávalo….50% ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Příběh věčného studenta Flynna Carsena, který je držitelem více než 20 vysokoškolských titulů. Bohužel pro něj jej z fakulty předčasně vystrnadí a jemu nezbude, než si najít práci a začít normální život. Po neúspěšném hledání se pro něj naskytne životní příležitost na postu knihovníka. Když je úspěšně přijat, zjistí, co vše tahle práce ve skutečnosti obnáší.. Televizní Indiana Jones s nižším rozpočtem. Hlavní hrdina je poněkud chytřejší, ale zato méně hbitý, a tak mu po boku vždy zachraňuje pozadí krásná dáma. Nic světoborného. Děj slabý, efekty směšné herecké obsazení vesměs neznámé. Pobavení na chvilky, kdy na jiném kanále v televizi nic neběží a vy jste si na dovolenou zapomněli přibalit notebook. Čistý průměr. 50% ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

Při sledování filmu se mi hlavou honilo jediné slovo: "laciné". Všechno je zde neuvěřitelně laciné, a to dokonce i na televizní film. Ať už jde o špatné počítačové efekty, hloupý scénář s vražednými dialogy nebo o nic moc herce (taková Sonya Walger zde byla vyloženě rušivým elementem, a to ji mám jako Penny v LOST docela rád). I za málo peněz jde natočit povedená věc, jenže zde to bohužel neplatí. Mít film větší rozpočet a lepšího scénáristu, jistě se poměrně slibná zápletka dala zpracovat mnohem lépe...S ohledem na to, že jsou následující pokračování ještě horší, dávám slabé, velmi slabé tři hvězdičky. ()

Crazer 

všechny recenze uživatele

Děsný! Umělý sníh, kameny, mosty, miniatury letadel .. asi byl tenhle film ochuzen o hodně peněz. Všechna ta umělotina pak kazí divákovi celkový dojem z filmu. Kdyby vizuální efekty byly více propracované a většina nápadů dotažená více do detailu, jednalo by se o nového kvalitního Indiana Jonese. V tomto filmu se každý krok a další scéna daly očekávat .. vše bylo vyřešeno téměr ihned díky megachytrému studentovi, což filmu také zrovna nepřispívá do kladného hodnocení. Ke konci už jen ubohá bitka mezi důchodcem a hadí sektou. Film který zaujme asi jen nejmladší skupinu diváků. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

V televizi reklama na Flynn Carsena bývala vždycky ještě týden dopředu co to nebude za megafilm. Když jsem se na to šel dívat očekával jsem nějaký akční nářez v podobě Mumie nebo Lovce pokladů, ale tenhle bratříček je bohužel o hodně slabší. Akce nic moc, herci také a já se po dobu filmu hodně nudil. 35% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Ve scéně, kdy se Flynn (Noah Wyle) a Nicole (Sonya Walger) propadnou do podzemí k ostnům, Flynn nemá brýle. Při dopadu na zem však již brýle má. (Pepy)
  • Když je Flynn (Noah Wyle) doprovázen po schodech z knihovny ke svému prvnímu úkolu, strčí si knížku i s letenkami do tašky. V následujícím střihu, kdy je opět záběr na tašku, drží knížku v ruce. (Kubula333)

Reklama

Reklama