Reklama

Reklama

Invaze

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Astrofyzik Zane Zaminski objeví se svým kolegou Calvinem tajemné radiové signály, které pravidelně přicházejí z vesmíru. Když tento zajímavý objev oznámí svému nadřízenému Gordianovi z vedení speciálního oddělení NASA, čeká ho nepříjemné překvapení: dostává příkaz okamžitě ukončit další výzkum a důležité materiály z jejich astronomické laboratoře jsou zabaveny. Vzápětí je Zane ze svého zaměstnání propuštěn a nejen to - brzy zjistí, že někdo usiluje o jeho život. V té chvíli už tuší, že tajemné radiové signály mají něco společného s tepelnými elektrárnami zcela neznámé konstrukce... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

Raven0 

všechny recenze uživatele

Skrz naskr průměrné sci-fi, které se drží zajetých žánrových přístupů, nesnaží se experimentovat nebo ohromit, takže působí dosti sterilně a ploše. Na druhou stranu je zde vcelku fungující, ale lehce přehaný děj, kvůli kterému nemohu film úplně odstřelit (i když mě to svádí). Pro žánrové fanoušky může být zajímavé. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Když máte k dispozici malej rozpočet a máte natočit (akční) scífko, nezbyde vám nic jinýho, než vsadit na dobrej scénář a sehnat aspoň jednu hereckou hvězdu. To se docela povedlo, protože Charlie Sheen hraje natolik dobře, že člověk přehlídne i ty (pod)průměrný herce, co se kolem něho ve vedlejších rolích motaj. Příběh stojí na dost znepokojující myšlence, která určitě nedá milovníkům konspiračních teorií spát a místama se dařilo vytvořit zajímavou konspiračně-paranoidní atmosféru. Akce moc nenajdete a triky nepatřej mezi nejpovedenější. Pokud nebudete od Invaze moc očekávat, máte šanci, že se jednorázově slušně pobavíte. ()

Reklama

cab 

všechny recenze uživatele

Zane (dobry Charile Sheen) objevi se svym kolegou podezrele radiove signaly a kdyz to oznami svemu nadrizenemu, je vyhozen. Nasledne se vydava na samostatne badani za pravdou. Skoda nedostatku financi pro moznost vetsich vizualnich orgii. Jinak prumerna sci-fi, kterych se v te dobe vyskytovalo vice. 55% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Srovnávat s Kontaktem to může jen ten, kdo se udeřil hlavou o disk radioteleskopu Observatoře Arecibo. Jak to prase potící se Charlie tu vizáží a psychopatickými návaly lehce připomíná Douglase z Volného pádu, ale jinak padá jen divák. Kolem dialogů jak z pomocné školy, tragikomických triků a bizár momentů jako třeba propadnutí hotelových van či výběr Sheenových slunečních brýlí. Twohymu se musí nechat, že v Pitch Black předvedl velký kvalitativní vzestup, ale znáte to, ode dna se vždycky nejlíp odráží.. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ze začátku si mě to moc nezískalo, ale jak to postupovalo, tak mě to začalo bavit. Upřímně, sice ve výsledku to nebylo to, co jsem od toho čekal (představoval jsem si to míň akční), ale i tak jsem nakonec spokojený. Líbil se mi i otevřený konec, protože kdyby byl uzavřený, myšlenka filmu by moc nevyzněla. Ale abych se bavil na 5*, to ne, takže dávám slušné 4*. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Phil Gordian (Ron Silver) jezdí v Mexiku bílozeleným Volkswagenem Beetle z roku 1961. (Terva)
  • Na začiatku filmu povedala Ilana (Lindsay Crouse), že 90 míľ od Severného pólu našla rozkvitnutú lúku. Aj keby sa však všetok ľad v okolí severného pólu roztopil, kvety by nemali kde rásť, pretože najbližšia pevnina je od pólu vzdialená 400 míľ. (beso74)

Reklama

Reklama