Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta výtržníků se nechá najmout, aby ukradla pár záhadných videokazet v opuštěném domě. Před odevzdáním zadavateli se rozhodnou na jejich obsah podívat. Zjišťují, že jsou na nich zachyceny nahrávky na mobilní telefony a ruční kamery, které ukazují střetnutí lidí s nadpřirozenem. (Nivenx)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (303)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Päť vedľajších príbehov odohrávajúcich sa v jednom základnom. Základný vyobrazuje skupinku chuligánov, ktorí zoberú zákazku od neznámeho muža. Tá spočíva v tom aby v starom dome našli záhadnú video pásku, ktorej obsah nepoznajú. Po príchode do onoho domu začnú v jednej z miestností, kde na fotelke sedí mŕtvy domáci, vzhliadať päť video pásiek z rôznymi domácimi videami - 70 %. V prvej je vyobrazená partia troch mladíkov, ktorí si zoberú na hotelovú izbu dve slečny z baru. Jedna zaspí, nakoľko je úplne na "šrot". Druhá? Tá je rozhodne iná akú ste doposiaľ stretli - 60 %. Druhá kazeta vyobrazuje príbeh mladého páru, ktorí sa na noc usadí v malom motely. Po chvíli im zaklope na dvere mladá slečna s prosbou, či by ju nemohli nasledujúci deň odviesť na neznáme miesto. Nie je všetko tak ako sa zdá a záver ponúkne skutočne nečakané rozuzlenie - 60 %. Tretia video kazeta vyobrazuje príbeh dvoch mladých párov, ktorí si spravia výlet k jazierku, kde v minulosti riadil masový vrah. Toho je však možné spozorovať len za veľmi zvláštnych okolností - 50 %. Na štvrtej video kazete je zachytený rozhovor mladého páru cez "skype". On je doktor a ona pacient, ktorý zjavne potrebuje pomoc. Pomôže jej partner na "diaľku", alebo..?? - 50 %. Na poslednej piatej videokazete je zachytená akcia 4 kamarátov ktorí sa vyberú na Helloweensku párty. Nakoľko si pomýlia adresu domu, prídu niekam kam rozhodne chodiť nemali. - 80 %. Pokiaľ by som tvrdil, že ma tento horor nezaujal, klamal by som. Presto všetko mňa osobne nijak extra nevystrašil a skôr zaujal samotnými príbehmi, ako strachom, čo je veľká škoda. Pokiaľ čakáte ducharinu s lakačkami, ste na zlej adrese. Celkovo to vidím na lepší priemer - 65 %. Očakávanie bolo zrejme priveľké. ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Nejprve začnu tím co mě zklamalo a to bylo hned nudné a nezajímavé seznamování s bandou vytržníku. Ale ještě více příběh číslo tři, který byl neuvěřitelně špatně napsaný a i triky nestály za nic. Příběh číslo dvě byl taky slabší ale aspoň Ti West, který to ukázal už dřív umí solidně budovat atmosféru. Příběh číslo čtyři o chatu měl taky na víc ale vyniká nejlepšími lekačkami z celého filmu. A to nejlepší nás čekalo v první příběhu a posledním pátém. První příběh byl výborně zvrácený o jednom nepovedeném večírku s parádním zakončením. A poslední příběh byl pěkně šílená jízda, který jsem si pustil dvakrát po sobě. Připomínal mě závěr ve filmu Evidence. Celkově je to trochu lepší průměr. ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Tyhle úchylárny já mohu… spleť příběhu, v kterém každý má svou vobludu. To, že to držel nějaký kripl sice nepotěší, no bohužel když je to podle skutečné události, že mentalisti?! Jak schází pointa kura… jsi neviděl, jak je všechny sejmula ta potvora a jak bojovali o holí život?! Něco pro naše hororové pseudomasturbanty a mně samozřejmě. Viděl jsem VHS, kde byli vetší zvěrstva no nevím, jak se to jmenovalo a proto to tady nemohu ohodnotit, každopádně tady to čudo 5/10 ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Všechny příběhy mají jedno společné - nedá se na ně dívat, což je řekl bych u filmů dost zásadní handicap. Samozřejmě že kvůli FFucking kameře, jak jinak. Ale žádná velká tragédie se nestala, neboť jsou až na jeden vcelku nezajímavé. Dřevorubec by řekl že jsou tak ňák vo hovně. A dějová linie která je spojuje jakbysmet. Jakž takž mě zaujal (respektive by mě potenciálně mohl zaujmout) příběh č.1 o lidožravé sukubě se zvláštně hezkou holčinou (okatá herečka ze SiREN), ale kvůli formě je celý film ztráta času a po použití letí rovnou do koše. Za normálních okolností, tedy natočeno normálním (=neskákajícím) způsobem, by ovšem z jednotlivých částí mohly být aspoň průměrné kraťasy. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nebýt dvou slabších příběhu, tak jdu do plného počtu. Nápad velmi dobrý, škoda jen slabších povídek. Hlavní kazeta jsou postavy, které se vloupají do baráku a sami natáčejí. Do domu jdou pro kazety, postupně je nacházejí a začínají se ztrácet (9/10 = 90%). První V/H/S kazeta obsahuje příběh Amateur Night o trojici mladých chlapcích, kteří si vyrazí do baru a domu si přivedou neobyčejnou dívku (9/10 = 95%). Druhá kazeta je Second Honeymoon, která pojednává o mladém páru, který vyrazí na dovolenou. Nebýt lepšího závěru, šel bych s hodnocením nejspíš níž a jde o nejslabší povídku vůbec (5/10 = 55%). Třetí kazeta Tuesday the 17th je o čtyřech lidech, kteří se vypraví do lesa a čeká je návštěva. Jde o slasher, který má od začátku zajímavý náboj. Jak rychle začne, tak rychle skončí (7/10 = 70%). Předposlední tedy čtvrtá kazeta The Sick Thing That Happened to Emily When She Was Younger je o videochatu mladé dívky s přítelem přes internet. Uprostřed noci mladou dívku čeká nemilé překvapení a v domě začne strašit. Duch se zjeví a diváka čeká pár slušných lekaček. O závěru nemá cenu ani mluvit, protože nebyl tak předvídatelný jak se z počátku zdálo a vše je úplně jinak (9/10 = 95%). Poslední příběh je o čtyřech mladících, kteří se vydají na party do neznámého baráku. Když dorazí, čeká je překvapení, dům je naprosto prázdný. Aspoň to tak do poloviny vypadá, po sléze vše dostane rychlý spád a začnou se teprve dít věci. Jak se říká:,,To nejlepší na konec!" (10/10 = 100%). Sečteno a podtrženo, jde o skvělý horor, který po sečtení všech povídek dostává .. 8/10 = 84% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo v Altadeně ve státě Kalifornia. (Terva)
  • Tehlový dom, v ktorom sa nachádzajú všetky VHS kazety, je rovnaký dom aký pol použitý v seriáli o Slender Manovi, Marble Hornets (od r. 2009) (BoredKid)
  • Název filmu se objeví až těsně před závěrečnými titulky. (noelcoward73)

Související novinky

West natočí western pro Blumhouse

West natočí western pro Blumhouse

23.03.2014

Americká hororová nezávislá scéna poslední roky rozkvétá a jedním z jejích nejvýraznějších tvůrců je mladý režisér Ti West (foto). Ten si získal jméno díky svému retro hororu Dům ďábla, podílel se i… (více)

Reklama

Reklama