Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po smrti novinářky, která se stala terčem útoků v sociálních médiích, začnou zkušená detektivka a její technologicky zdatná pomocnice odhalovat krutou pravdu. (Netflix)

Recenze (109)

havLord 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající premisa nejen o technologii zneužité ke konání většího zla, ale také nastavující zrcadlo jednotlivcům/společnosti - jak to v Black mirror ostatně bývá (více bývalo v 1. a 2. sérii). V závěrečné, delší epizodě bo-hu-žel zastřená do hávu mizerné kriminálky s nepřesvědčivými herci, jejichž postavy konají začátečnické chyby a asi nad děním kolem nich příliš nepřemýšlí. 50% ()

Michnak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kombinace ubohých filmů o smrtících včelách a Kazmové „antihate“ kampaně. Tady ty včely ale fungují! Za mě nejlepší díl celé série. Byl jsem skeptický, jelikož se jednalo asi o nejdelší díl a dalo by se hovořit i o regulérním filmu. Kéž by to bylo delší... Od black mirror už jsme zvyklí na nějaké ty sci-fi výhružky z budoucnosti, ale tahle pro mě byla zatím nejděsivější. Být to u nás, tak na Babiše a Zemana letí celý roj povolaný demonstranty Milionu chvilek pro demokracii. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podobnosť s Akta X? Nulová! Podstata i pointa so samotným snímkom, v podobe využitia včiel, bola absolútne odlišná. To že dáte vedľa seba dve totožné šialky, ešte neznamená, že sú obe z Ikei. Toto je však definitívne najlepšia sci-fi kriminálka, akú som kedy v živote videl. Fakt klobúk dolu! Normálne mám otvorenú papulu do korán, pričom v prípade tejto epizódy, sa nejedná o “short” spracovanie jednej z častí série “Black Mirror”, ale klasický “celovečerný film”. Odporúčam všetkým milovníkom sci-fi príbehov. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zase raz dobrý námet, čo sa týka gadgetu. Rád by som ho videl v hororovom spracovaní v ktorom by sa robotické včely zbláznili a začali zabíjať ľudí. Bohužiaľ pre mňa je to pojaté ako klasická trojpísmenková nekonečná seriálová detektívka, ktoré ja tak strašne nemusím a robotické včely neužíva na zabíjanie nejaký maník s podobným motívom ako bol v úplne prvom diely Black Mirror. Takže až na ten gadget sa nič nového nedočkáme a aj keď je vyústenie znova odvážne a temné tak to nie je zďaleka tak šokujúce ako u spomínaného prvého dielu. A bohužiaľ to nie je ani tak vtipné a tempo je vzhľadom na 1,5 hodinovú stopáž dosť pomalé. Takže celkovo je to zase len mierny nadpriemer. 6/10. ()

PaTeXx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Se stopáží se nešetřilo a asi se to o pár procent projevilo na hodnocení. Scény na začátku se v klidu mohly přeskočit a kdyby nás režisér hodil přímo do vyšetřování, asi bysme se nezlobili. Jinak průběh téměř bez výtek a závěr nás svou tenmostí samozřejmě nezklamal. Nedávno jsem dosledoval Boardwalk Empire a nechutná skotština z úst Kelly Macdonald mi vůbec nechyběla. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (14)

  • V této epizodě je opět zmíněna postava premiéra Michaela Callowa (Rory Kinnear) z epizody Národní hymna (2011). Jeho jméno je v hashtagových trendech na Twitteru. (hansel97)
  • Charlie Brooker uviedol, že niektoré postavy z tohto príbehu by sa v budúcnosti mohli vrátiť, takže ide o prvý diel série, ktorý mohol potencionálne vytvoriť pokračovanie. (Arsenal83)
  • Epizoda Zkušební verze (2016) je zmíněna skrze novinkovou lištu na televizi, která informuje, že Shou Saito (Ken Jamamura) oznamuje spuštění nového herního systému, který byl v epizodě testován. Znovu se pak v liště objevuje zmínka této postavy ve spojitosti s vypuštěním hry s názvem „Harlech Shadow VI“. Tato hra je pak i mezi hashtagovými trendy na Twitteru. (hansel97)

Reklama

Reklama