Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kapitán Robert Daly své posádce velí s moudrostí a odvahou. Nováček na palubě ale brzy odhalí, že na této vesmírné lodi není nic tak, jak se zdá. (Netflix)

Recenze (116)

samkko 

všechny recenze uživatele

Páni! Laciná kopie Star Treku? No právě že vůbec ne! Epizoda je geniální v ukazování lidské špatnosti, hudbě, vizuálu, příběhu, ale hlavně kvůli fenomenálním hereckým výkonům. Parta, vesměs béčkových herců nám předvede oscarový výkon který v SERIÁLU jen tak neuvidíte. Konec je skvělý a pohledy do otevřeného vesmíru (byť jich tu moc není), se povedly taky. 8,4/10 ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Plemons, Milioti i Simpson hrají jak o život. Epizoda se krásně mění, kdy chvilku je dost barevná, milá aby v dalších momentech připravila pořádně napínavé dusno. Opět je zde, pro mě osobně až bolestivě děsivě, zobrazené možnosti virtuálního mučení. Představa, že je mysl nahraná do počítače, kdy dokáže vnímat všechny pocity, především bolest, a někdo se rozhodne tu osobu týrat, nejnepředstavitelnějším způsobem klidně tisíc let. Husina a těžce zvýšený tep. Závěr mě však celkem nakrknul. Byl hnusně a zbytečně utnut, i když měl ještě tak deset minut pokračovat a pohrát si se všemi důsledky a následky. Jakoby se již tvůrci nechtělo přemýšlet a on nestíhal deadline. Převažuje však celková spokojenost. ()

Reklama

SamVimes

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

USS Callister vlastně rozpracovává jeden z motivů ze speciálu White Christmas, tedy tvorba dokonalých digitálních kopií skutečných lidí a nakolik amorální je, zacházet s nimi jen jako s kusem počítačového kódu. Epizoda má výborný námět a některé hezky promyšlené detaily, vývoj hlavní zápletky ovšem stojí na chatrných základech a scénář, aby se dostal kam potřebuje, na vícero místech tvrdě láme přes koleno programování a možnosti administrátorské role tak, jak je známe a jak jsou implikovány na začátku dílu. Aby si to divák užil, bohužel nad touto povídkou nesmí moc přemýšlet, což je u Black Mirror škoda. ()

easaque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4* jedna z těch zábavnějších epizod, kde si utahuje z fanouškovského zápalu po vesmírných komiksech a seriálech. Příběh varuje před nebezpečím snahy přehnaných úniků z reality do vyfabulovaného světa svých představ a k tomu přidává nebezpečí klonování lidské identity do počítačového systému. Sice několik logických nesrovnalostí kazí zážitek, ale vynahrazuje to naštěstí vtipem. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre mňa jedna z najhorších epizód seriálu vôbec. Asi preto, že nedáva také silné posolstvo, ako iné, a asi aj preto, že ja tie star treky fakt nemusím, ani v online či offline hrách, kde sa klonuje identita. Hoci ma oslovila myšlienka, že každý chce byť aspoň vo sne, vo virtuálnej realite, superhrdinom, hoci v bežnom živote mu čašník ani špinavý obrus nevymení. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (15)

  • O 44:48, keď sa monštrum objaví na hrebeni, je počuť ukážku z filmu Vesmírna pechota (1997): "Všetci zomrieme!" (Arsenal83)
  • Callister Inc. je na 13. poschodí, čo je odkaz na film Trináste poschodie (1999), ktorý obsahuje aj simuláciu virtuálnej reality. (Arsenal83)

Reklama

Reklama