Reklama

Reklama

Noroi

Obsahy(1)

Dokumentárně zpracovaný horor nás seznámí s pátráním Masafumi Kobayashiho po paranormálních úkazech. Jeho žena zahynula během požáru jeho domu a on sám je nyní nezvěstný. Snímek, který se nám dostává do rukou, je posledním dokumentárním dílem dokončeným těsně před těmito událostmi. Jsou všechny vyšetřované události na sobě nezávislé a nesouvisející, tak jak se na první pohled zdá? Máte odvahu být svědky dokumentu podobnému The Blair Witch Project, ale tentokrát z prostředí Japonska a tamější mytologie? (Cedr)

(více)

Recenze (154)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Scary-as-fuck film, který maximálně využívá možnosti média. Blair Witch bylo spíš událostí, film samotný byl jen završením konceptu a sám je v podstatě hodně banální. O pozdější Paranormal Activity škoda mluvit. Kletba oproti tomu skvěle pracuje videoformátem, televizním formátem, dokonce i to strašení v ložnici se najde. Jediná chyba toho filmu je, že to trochu přežene se stopáží. Jinak není moc pochyb o tom, že jde o jeden z nejlepších moderních hororů. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Mam rad horory, ale Kodzi Siraisiho aj nadalej povazujem za japonskeho chlivaka ako Takasi Miike. A tato japonska obdoba Blair Witchu isla uspesne mimo mna. Na minutaz 115 min sa tam dohromady nic nedeje a film ma v sebe priserne vela nudy. Herecke vykony Rio Kana su podla mna hrozne a rezia je amaterska. Cosi zachranil koniec filmu, ale poprekladat japonsku mytologiu s dokumentarnymi zabermi a la kultovy Blair Witch je na mna prilis a hlavne u mna nefunguje. Takze Kodzi Siraisimu asi v zivote nepridem na meno, a nebudem ho istoiste uznavat : 10 % ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Vôbec nemôžem povedať, že by to bolo zlé. Malo to hĺbku, nápad super, príbeh dobrý, dej sa odohrával zaujímavo, no čuduj sa svete, nemôžem dať viac ako dve *. Jednoducho som sa JA za celý čas sledovania tohto hororu nezľakol, ba dokonca nemal ani len pocit zimomriavok či úzkosti. Možno v závere minimálne. Film som musel pozerať na tri krát, lebo dva krát som zaspal. Z môjho pohľadu absolútne nevýrazný snímok, ktorý mi neponúkol nič, čo by som si pamätal - 45%. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Japonské vtělení Radka Johna, Josefa Klímy a Standy Motla v jednom a se nějakýma těma kilama navíc se přes zdánlivě nesouvisející případy paranormálních aktivit dostane až k momentům desetkrát strašidelnějším než partička honící ježibabu z místního lesa. Velice působivý "dokumentární" horor s velmi nepěkným koncem a stupňující se děsivou atmosférou a to i v úplně obyčejných denních scénách. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Ač se snažím, jak se snažím, tak kromě té povedené třicetiminutovky na závěr a pár scén na začátku, nejsem přesvědčen. Kdyby měl Noroi přes hodinu, tak budiž, ale 115minut? Moc dlouhé na horor, který má slabší děj, i když zajímavý příběh. Vyloženě zklamaný nejsem, ale podruhé se nepodívám.. 6/10 = 60% ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Kromě názvů studií, která se podílela na výrobě filmu, nejsou uvedeny žádné závěrečné titulky. (LUKICKK)

Reklama

Reklama