Reklama

Reklama

Spider-Man 3

  • USA Spider-Man 3
Trailer 1
USA, 2007, 139 min

Nesmělý student Peter Parker stále bojuje jako Spider – Man proti zločinu. Stále je zamilovaný do kamarádky Mary Jane Watsnové, která právě získala hlavní roli v muzikálu Vzpomínky na Manhattan. Přestože si Peter užívá přízně lidí, médií i Mary Jane, kterou se chystá požádat o ruku, nad jeho životem už se opět stahují mraky. Z meteoru, který dopadl nedaleko místa, kde trávil romantický večer se svou láskou, vyleze černý sliz a přilepí se k jeho mopedu. Uprchlý trestanec Flint Marko, který chce získat pro svou těžce nemocnou dceru Penny peníze na léčbu, spadne na útěku před policií do testovací jámy, kde právě probíhá experiment s demolekularizací. Ta promění jeho molekulární strukturu a smísí ji s pískem na dně jámy, čímž dá vzniknout zcela nové bytosti, Sandmanovi. Navíc je tu Harry Osborn, který Peterovi vyčítá, že mu přebral Mary Jane, a také věří, že Spider – Man zabil jeho otce. Petera, který se dozví, že vrahem jeho strýčka mohl být Flint a nikoli Carradine, se zmocní černý sliz a jako symbiont ho zcela ovládne. Peter se začíná měnit. Jeho síla, energie, ale bohužel také agresivita rostou a jeho temné já ho postupně začíná ovládat. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 076)

choze 

všechny recenze uživatele

Svůj původní zklamaný komentář (kdy jsem dal 3 hvězdičky) ponechám pro zajímavost níže, ale po dalších zhlédnutích mi trojka nepřijde zdaleka tak špatná. OK, není tak wow jako byla dvojka a akce s metrem zůstává nedorovnána/nepřekonána. Ale hodně se mi líbí, jak je postavená a jak uzavírá trilogii - minule těžce vybojovaná idyla se z různých stran nenápadně kazí a hroutí, Peter se odcizuje s M. J., jeho nejlepší přítel si za ním konečně osobně přichází vyřídit účty za mrtvého otce a sám Peter podléhá touze po pomstě, když se na scéně objevuje skutečný vrah strýčka Bena. Přičemž touhu po pomstě v něm posiluje zákeřný parazit, co se na něj nalepil... Je toho hodně, všechno je to silné a správně osobní a směřuje to k akčnímu finále v obrovské pavučině plné aut vysoko nad městem, která je efektnější, než byla chajda na řece (finále dvojky) a i dramaticky/emocionálně funguje líp. Potemnění Petera směrem k záměrně směšnému namistrovanému blbovi je podle mě v rámci naivních až infantilních mantinelů téhle série v pohodě, stejně jako dialogy a snesu i zkratkovitost. Efekty jsou proměnlivé jako byly vždy a akce solidní. Celkově spokojenost. PůVODNÍ KOMENT: Tři hvězdičky podmíněné spoustou odmýšlení. Když si odmyslím, že jde o adaptaci komiksu na kterém jsem vyrostl, režisérem, na jehož filmech jsem vyrostl (tedy dvojitá srdcovka), a že jde o poslední díl spider-manovské trilogie (od kterého se tradičně očekává, že sérii důstojně uzavře a bude nejlepší částí), a o nejdražší film všech dob, a budu to brát jen jako blbé, infantilní a těžkopádné rodinné trikové monstrum, pak je to v pohodě, bavil jsem se. Brát to nějak jinak, byl by to čistý odpad. Za znásilněnou předlohu, ubohý scénář i režii (kino řvalo nepřetržitě smíchy u temných i dojemných scén a já přes svou loajalitu ke Spideymu s ním) a akci a triky, které - stejně jako u SUPERMAN SE VRACÍ - za ty prachy prostě nepřibíjejí do sedadel, narozdíl od poznání, že člověk pohlcený zlem na sebe bere podobu tančícího metrosexuála. Mám se smát nebo plakat? (3/5) ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Takže. Četl jsem samé negativní recenze a nezbývá mi teď než souhlasit, ale také jsem šel předem do Spideyho 3 se zlým očekáváním a tak už to mohlo být jen lepší. Bavil jsem se a to je nejdůležitější. Pak tak moc nesejde na tom jestli je to trapný (což chvílema je), překombinovaný (jo), nedomyšlený (jo jo), nebo přeplácaný (taky). Zkrátka jsem očekával katastrofu, ale nakonec to bylo v pohodě. U mě osobně kvalitativně srovnatelný s dvojkou, obojí solidní zábava která rychle vyšumí. Navíc je to podle komiksu tak co byste chtěli, i komiks (zvlášť nekonečná série jako Spider-Man) je překombinovaný až se z toho i největším fandům někdy motá palice, ty situace se neustále opakují, ale ty komiksy pořád vychází a pořád lidi baví... Čili od Spider-Mana nečekám perfektní film, ale dobrou zábavu. A taky že je, akční scény a triky pořádně nadupaný (kolik to celý stálo je mi upřímně ukradený), herci celkem dostačující, chvílema vtipný. Jo a nejvíc jsem se zasmál když se na scéně vyjevil Bruce Campbell, jako geniální číšník francouz a Raimiho osobní pojítko s Evil Deadem. Každý film si vyžaduje jiný přístup, sečteno a podtrženo, za dalšího Spider-Mana se zlobit nebudu, a až to bude fakt zlý řeknu si:) ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Monumentálna, suverénna a skoro celú svoju stopáž intenzívna eyecandy zábava pre malé deti s popcornovým Sandmanom a Coca-Colovým Symbiontom. Paradoxne mi prišiel tretí Spidey oveľa menej ukecaný a patetický ako jednotka a dvojka (kde sú tie vlajky?) a "nutné" vzťahové pletky menej rušivé. Raimi u mňa ostáva borec a podobne ako Jacksonovi (King Kong) mu prajem splnenie svojho sna práve takýmto spôsobom (dúfam, že sa dostaročne vyjašil). Myslím, že čím menej je človek fanda comixového pavúka (potažmo predchodzích dielov), tým lepšie sa bude baviť. Spokojnosť aj keď je prakticky celý film jedna veľká náhoda. 90% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Třetí Spideyho dobrodružství je sice o poznání slabší než předchozí díly, ale pořád si dokáže udržet kvalitní standard. Bylo v něm více klišovitých scén a slabých míst, ale vše to vynahradily výborné efekty, akční scény a krásná Mary Jane:) Venom a Sandman zase obohatili život Petera Parkera o párek nepřemožitelných protivníků. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Pomsta je ako jed. Otrávi ti telo a skôr, než sa spamätáš, stane sa z teba netvor.“ Po suchej jednotke a skvelej dvojke prichádza pekne blbá trojka, ktorá si na pavučinu nabrala priveľa problémov, postáv, konfliktov, efektov, rozhodnutí a motivácií, vinou čoho sa ľahostajne utopila v guláši monumentálne nudných efektov a nevydareného miš-maš scenára. Ten je "pozoruhodný" v tom, že aj potenciálne kvalitných hercov (Church, Franco, Grace, Dunst) núti prenášať mimoriadne stupídne dialógy a hlášky a tváriť sa pri nich ako pri perlách storočia. Naivné zhody náhod radšej ani nebudem riešiť (chlap, ktorý evidentne nikdy nebol v kostole, sa doň vydá náhodou PRÁVE vtedy, keď sa na streche kostola pohybuje Venom). Detto spreneverenia sa predlohe (Gwen Stacey v komikse bola v skutočnosti prvá Petrova láska), čo by mi ale až tak nevadilo, aspoň je to svieže a nepredvídateľné. Vadí mi všetko ostatné. Ešte v jednotke a (najmä) dvojke som to ako-tak bral, ale do tretice si treba priznať farbu: Tobey Maguire je najnesympatickejší Peter Parker, akého mohli nájsť. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (83)

  • V komiksu přijde na to, že černá hmota je symbiont (organismus žijící v symbióze), Reed Richards, jeden ze členů Fantastické čtyřky. Jelikož jsou ale postavy z Fantastické čtyřky (2005) majetkem 20th Century Fox, ve filmu tuto vlastnost objeví doktor Curt Connors (Dylan Baker). (HellFire)
  • Film během otevíracího víkendu v USA utržil závratných 151 milionů amerických dolarů, čímž se v žebříčku návštěvnosti za první víkend dostal na první místo. Za dalších deset dní od premiéry dokázal v USA vydělat 242 milionů dolarů a po celém světě celkem 622 milionů dolarů. (lesumir)

Související novinky

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Joseph Gordon-Levitt je Sandman

Joseph Gordon-Levitt je Sandman

19.12.2013

Nepleťte si jej s „přesýpacím“ záporákem ze Spider-Mana 3. Tenhle Sandman je vládce snů a pochází z komiksové série napsané kultovním fantasy spisovatelem Neilem Gaimanem (autorem Hvězdného prachu).… (více)

Pokračování, pokračování, pokračování

Pokračování, pokračování, pokračování

10.03.2012

Americká kina se po zimní mizérii konečně teší solidní návštěvnosti. Hned několik filmů si vedlo tak dobře, že studia okamžitě nařídila pokračování. Především se daří Cestě na tajuplný ostrov 2,… (více)

Zdřímněte si u televize s Neilem Gaimanem

Zdřímněte si u televize s Neilem Gaimanem

04.09.2010

Sandman je komiksový fenomén. Samozřejmě nemyslíme přesýpacího recidivistu ze Spider-Mana 3. Sandman, kterého stvořil fantasy spisovatel a komiksový scénárista Neil Gaiman (foto), je Pánem snů,… (více)

Reklama

Reklama