Série(18) / Epizody(353)
Série 15 (2020) - 10 epizod
Evoluce (2022) - 10 epizod
Série 17 (2024) - 10 epizod
Série 18 (2025) - 10 epizod
V seriálu Myšlenky zločince se elitní tým analytiků FBI zabývá sestavováním osobnostních profilů sériových vrahů. Snaží se proniknout do jejich temné a komplikované mysli, aby předešli dalším vražedným útokům. (AXN)
Skvělý seriál i když pro mě zbytečně dost propagovaný. Hrůzu nahánějící případy skoro až abnormálně proveditelné, ale proveditelné. Ani se nedivým, že děcka v Americe tak blbnou....a potom sami střílí po spolužácích ve škole. Pro mě jeden z oblíbených detektivních seriálů. Mám ráda krváky a krimi, tak proto :o) ()
Profilovani zlocincu je podle me moc zajimave a nevyuzite tema (zajimavejsi nez porovnavani otisku prstu nebo rozbor telnich tekutin) a taky me patricne zaujalo. Tym vysetrovatelu je hodne povedeny (ackoli zenska cast osazenstva uz min, ale mne ve vsech kriminalkach prijdou zeny jen do poctu, takze v ramci moznosti je to ok; dokonce jsem skousla i Penelopu Garciovou, jeji prehnane vystredni zevnejsek - kdyz uvazim, ze jen sedi u pocitace - a flirtovani s Derekem). Kdo si me ale zvlast ziskal, je Spencer Reid - pro svou uzasnou inteligenci (a s ni spojene roztomile mimonstvi) a trefne hlasky. Ackoli jsem v jednom dilu napocitala asi 7x termin "modus operandi", jakoby snad ani jiny neznali, bavi me na to koukat a uzivam si to. Psychika je proste zvlastne pritazliva. ()
Vysoce nadprumerny serial. Natočen klidnou a urnirnenou režii, bez velkych efektu ala kriminalka L.A. Asi nejvic cerpa ze skutečneho odděleni v Quanticu. Je v každem dile i takova několikasekundová sekvence kdy nám herec popisuje skutečné postupy vrahu určiteho typu, Pro fanoušky literatury o seriových vrazích a psychologie v kriminalistice povinne koukáni ()
Americké policejní procedurály nenávidím (koukal jsem jen na CSI: New York, protože mám rád Garyho Sinise), ale k Myšlenkám zločince jsem si dokázal najít cestu. Když to běží v televizi a já nemám do čeho píchnout, tak si to pustím. Některé epizody jsou napínavé a chytře napsané. Jiné zas mizerné, nudné a nezajímavé. Hodně záleží na tom, jaký je tam zrovna psychopat. Postavy vyšetřovatelů jsou poměrně ploché, ale dokázal jsem si k nim postupně najít cestu (až na výjimky - Prentissová je mi extrémně nesympatická, navíc ta herečka furt ze seriálu odchází a pak se zas vrací...asi si myslí, že má na víc, ale když ji nikde nechtějí, tak zas přileze zpátky). Škoda že většina epizod jede podle stejné šablony a příběhy tak nedokáží moc překvapit. Ale když je díl povedený a vy vypnete mozek, tak jde o solidní zábavu. ()
Seriál, který nemá zcela špatnou myšlenku (zločince), ale nějak tomu chybí ta šťáva, se kterou na televizní obrazovky vtrhla Kriminálka Las Vegas. Navíc protagonisté seriálu nejsou nijak extra sympatičtí, což brzdí celkové nadšení z něj. Stačí se podívat na hodnocení ostatních uživatelů a hned je jasné, že mluvím/píši pravdu. ()
Galerie (2 283)
Photo © Paramount+

- Herec Joe Mantegna (David Rossi) sa v skutočnosti kamaráti s bubeníkom The Beatles Ringom Starrom. Tvorcovia to využili, a tak má jeho postava na stole ich spoločnú fotku. (krasomama)
- Shemar Moore opustil seriál a roli Dereka Morgana po 11 sezónách, jelikož si chtěl vedle herectví vyzkoušet například i režírování. (Bube1)
- Jedná se o epizodu, která celá parafrázuje Vymítače ďábla (1973). V epizodě se vyskytuje terorizující démon a většina postav z případu se jmenuje podle postav ze zmíněného filmu (Merrin, Karras, McNeil, Regan, Kinderman). Zároveň je zde drobný odkaz na další slavný horor – postava Karrase (Iseluleko Ma'at El 0) pochází z města Derry ve státě Maine, což je totožné město, kde řádí klaun Pennywise z To (1990). (ing.Frosty)