Reklama

Reklama

Nebezpečná známost

  • Norsko Naboer (více)
Trailer

VOD (1)

Některé dveře by měly zůstat zavřené
Johna právě opustila přítelkyně Ingrid. Ten den se nechá svést do mystického a děsivého světa, ve kterém není možné rozpoznat lež od pravdy. Krátce poté co se Ingrid od Johna nadobro odstěhuje, potká John dvě sousedky, které se chovají velmi zvláštně a svůdně. Vypadá to, že o Johnu a Ingrid hodně vědí. Dokáže John odolat jejich uhrančivosti nebo jde v tomto neobyčejném erotickém thrilleru o něco více? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

-----SPOILER----- Pokud se podaří na nějakou dobu ututlat špatný čin, jehož odhalení je ale dříve či později neodvratitelné, v hlavě pachatele se promítá lecos - vědomí viny, výčitky, snaha přijít na způsob, jak si smýt hnus z rukou a nezřídkakdy také všelijaké absurdní příběhy, v nichž se vše odehrálo jinak, s jinými lidmi a jinými souvislostmi. Tím se nepouštím do nějakých psychologických rozborů mozku vrahů, o tom vim putna. Zmíněné stavy jsou přeci běžné i u podstatně méně závažných, až zcela zanedbatelných činů (záleží na svědomí a povaze člověka), tak proč je ve velkém nepřevést na příběh brutální vraždy? Její závažnost může (?) vyvolat poblouznění, které změní smyšlenou historii události ve skutečnost. V konfrontaci s realitou pak už přináší holé šílenství... -----KONEC SPOILERU----- Naboer je sice méně atraktivním filmem, než jakým byl Mechanik s Christianem Balem, na druhou stranu napětí je zde o třídu vyšší a neokoukané tváře dodávají spolu s prostředím obyčejné bytovky punc opravdovosti. K tomu musím přiznat, že hororově nasnímaná druhá polovina, v níž se kamera plíží podél temných stěn a jistota čehokoliv odlétá daleko mimo dosah divákova klidu, mi podrásala nervy spolehlivěji než většina soudobých hororů. Kristoffer Joner podává skvělý výkon a Julia Schacht, alias Kim, je extrémně šukedelická... potvora. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu hodně zvláštní film, po jehož zhlédnutí jsem musel počkat několik dní než se mi rozležel v hlavě. Svým způsobem je Naboer zvrhlý, nepříjemný, absurdní a depresivní. Na druhou stranu ale také neskutečně atmosférický, napínavý, navíc s neokoukanými herci, zajímavou psychologií hlavní postavy a dobrým závěrem. Tomuhle severskému thrilleru pohybujícímu se někde mezi Psychem a Sekretářkou dávám slabší 4*, v daném žánru (k tomu ještě na evropské poměry) příjemné překvapení. ()

Reklama

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Hodně slušná dávka schýzi a nějaké té kapky psycha. Norština je jazyk, který místo připomíná něminu, fráninu i aninu. Je zazjímavé ho poslouchat. Film má výborně vypěstované napětí, neodhadnutelný děj a je plný překvapení. I když se vám zdá, že už víte, jak to všechno je, budete uvedeni v omyl. Sice mám pocit, že s touto tématikou už bylo něco natočeno, ale protože to nemohu obhájit, dávám plný počet. Herci i herečky skvělí. Zvlášť Kim 8> Akorát to má dementní překlad do češtiny. Hate this! ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Je v tom nejedna zajímavá scéna, jistý potenciál v tom taky je a nějaká snaha o psychologii taky, ale nemůžu si pomoct, přišlo mi to dost nudně a chladně natočené. A v tom je právě největší problém, protože mě to díky tomu vůbec nezaujalo. A to očekávatelné finále můj dojem taky nezlepšilo. Je to škoda, protože u tohohle hororu jsem věřil, že se zase konečně budu bát, ale evidentně ne... A když mi film, co má 75 minut (ani ne, 72), nudí, tak je fakt něco špatně. 2* ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Výborný psycho-mysteriózní thriller, ve kterém celou dobu moc nevíte, která bije, až na konci je nám veškeré dění vysvěleno. Tyhle filmy já prostě žeru. Navíc krátká stopáž - to můžu jen pochválit a smekám hlavně před tou skvělou nervydrásající a tajemnou atmosférou tohoto severského snímku. 75% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo od 8. června do 20. července 2004 v Norsku. (ČSFD)
  • Jak režisér Pål Sletaune později uvedl, měl po dobu zhotovování filmových inscenací puštěnou hudbu k filmu Alfreda Hitchcocka Psycho (1960), který byl jeho největší inspirací. (Conspi)
  • Kristoffer Joner získal v roce 2005 Amanda Award v kategorii nejlepší herec. (Cheeker)

Reklama

Reklama